zamislite....

zato i kazem da ne idemo u SF :)
vanzemaljci ovde samo predstavljaju nekoga ko nema pojma o nama, posmatraca...
kao kada mi gledamo 2 kolonije mrava sto se mlate oko onih biljnih vasi...umesto da ih muzu zajedno i uzivaju i tim njihovim sokovima, i radjaju male mravice, imaju jedan ogroman problem - maticu kraljicu, koja moze biti samo jedna :) i eto ti rata...

Obersturmfuehrer:
zamislite da sad slete vanzemaljci na zemlju...

kakvo bi misljenje svemirski putnici imali o jednoj rasi koja se na sopstvenoj planeti ubija medjusobno, rasi kojoj je vaznije 10 kilometara teritorije od ljudskog zivota, ili o rasi kojoj je najvaznija stvar na svetu da zive na teritoriji koja se zove srbija, hrvatska, izrael ili liban....

kakvo bi oni misljenje imali o nama kada su velika oktrica u suncevom sistemu (voda na vec nekoliko meseca) bacena u zapecak pricama o tome koliko je raketa ispaljeno na koji grad.

i na kraju, kakav bi oni imali odnos prema nama, kao buducim svemirskim putnicima, koje uopste ne zanima svemir, vec su se zabili u svoju malu planetu i trude se da pobiju sto vise drugog plemena....

ovo JESTE politicka tema, i ilustruje maloumnost nacionalnih i verskih podela sa gledista nekoga ko nikada nije cuo za isusa ili muhameda...stoga i ne treba da bude obrisana...

Ovo nije ni politička ni filozofska ni verska tema već - galktička.
Taj deo foruma nemamo pa bi možda bilo ispravno da istu pomerim na svaštaru.
Ali nije fer prema kolegama tamo...

_Milanche_:
Vanzemaljci bi napravili invaziju i poceli da zauzimaju svet...a onda bi dosli do Srbije.
Cim bi nas zauzeli i malo bolje upoznali to bi ih dotuklo.Ubrzo bi se pokupili i otisli sa zemlje :-)

_Milanche_,
smanji igranje igrica i holivudske filmove. Sve je to psihološka priprema ljudstva za eksploatatorski kapitalistički način života - osvoji teritoriju zbog resurasa.
Robinzon Kruso i Guliverova putovanja su "crvene priče".

Ajde reci mi od svih vanzemaljaca koji su se ikada spustili na Zemlju - koliko je njih prekršilo važeće zakone neke države?
To što je bilo remećenje javnog reda i mira su krivi oni što su vrištali a ne oni koji su se spustili ili slupali o našu planetu.

Eventualni kontakt sa vanzemaljcima bi verovatno doneo mir na Zemlji ali pokrenuo nova rivalstva.
A kako bi smo se uopšte sporazumeli sa vanzemaljcima čiji jezik ne znamo kada ne možemo medjusobno iako imamo i prevodioce?

Onda bi odmah počela preprodaja američkog oružja, saveti bezbednosti, otmice, galaktički haški tribunal...

@Iron Lord
imamo mi forum za to -SF, ali nije problem u vanzemaljcima, kao ni u filozofiji, vec u toj nekoj trecoj strani, i njihovom pogledu na ovdasnju politiku i na ovdasnje razmirice. Slazem se, ima i nesto filozofije u tome, ali zar nema u citavoj politici :)

Obersturmfuehrer:
@Iron Lord
imamo mi forum za to -SF, ali nije problem u vanzemaljcima, kao ni u filozofiji, vec u toj nekoj trecoj strani, i njihovom pogledu na ovdasnju politiku i na ovdasnje razmirice. Slazem se, ima i nesto filozofije u tome, ali zar nema u citavoj politici :)

SF Science Fiction iliti NF Naučna Fantastika.
Jedno je fantaziranje a drugo seciranje zalutalog gosta.
Šta ako je iz nekog mnogo zeznutog klana pa sad krenuli da ga nadju?
Neću ja da ispaštam zbog ludih Amera!

Ne mešaj SF sa RL

Obersturmfuehrer:
o tome ja i govorim, takva prizemna shvatanja ce nam doci glave...
neko spomene hrvate i odma' bude oznacen kao neko ko 'lize hrvate'...
slucajno videh juce njihov sajt/forum -indeksi-
pogledaj kolko mrznje prema Srbima,pavelicevska propaganda i sl.,pa cemo onda o nama prizemljasima

pons:
slucajno videh juce njihov sajt/forum -indeksi-
pogledaj kolko mrznje prema Srbima,pavelicevska propaganda i sl.,pa cemo onda o nama prizemljasima

Ako ćemo istini za volju obidjite i forume ostalih "bivših".
Medjutim jedno su free hosting forumi a drugo komercijalni.
Doduše, u drugom slučaju mogu biti i namenski dok u prvom i ne moraju.
Poenta: zasite se brzo svojih baljezganja i samolizanja pa pokušavaju tamo gde je ipak masovniji obilazak.

Back