zamislite sledetju situaciju ..

kako reagovati?

• odmah sazvati konferenciju

• biti ponosni jer koriste zashtitu

• pretjuteti ali nevezano za kondome voditi razgovore

• pitati chiji su da se pronadje koji od te dvojice ima devojku

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Naravno da ih treba učiti poverenju od roditelja najviše zavisi kakav će odnos imati.
Ipak po nekad treba i proveriti trenutno stanje.

у сваком случају нема рецепта за васпитање. свако васпитава према свом нахођењу, мени би то било страшно да су ме проверавали и да сам то којим случајем открио, вероватно би прошао у сталном страху осврћући се кад год изађем. и као што рекох ко зна своје дете приметиће када нешто није у реду.

Nisam za "vezivanje" niti za taj tip kontrole da dete ne napravi neko cudo i sta ja znam.
Vise sam za tip kontrole da roditelj zna sa kim mu se dete druzi, nauci dete da razmislja, bude zrelo i samo donosi dobre odluke sa kim treba da se druzi, a sa kime ne.
I sto se tice ostalih zivotnih odluka takodje.

Znaci, ja bih zeleo situaciju gde bih bez problema mogao da izvrsim kontrolu u po dana noci i da tu nema nista problematicno.

Pogledaj samo koliko narkomanije ima i sta se sve desava!

Tako nekako mislim i ja. Treba izgraditi odnos gde vlada poverenje i da dete zna kad upadne u nevolju da se prvo meni kao roditelju obrati jer obično takve stvari najviše kriju.
A i kad ja odradim kontrolu za koju dete neće znati ( ako treba da se stidim što to radim jer time rušim na neki način to poverenje evo stidim se ali opet bih to uradila) da bude sve u redu.

A mozda stvarno i nemaju devojke nego su hteli da isprobaju kako to sve izgleda?
Nama se cesto desavalo da u skoli npr. raznorazne organizacije drze predavanja a vaznosti zastite, bla bla i na kraju podele svima kondome, ili na ulici recimo kad je nesto tipa svetski dan borbe protiv side i sl., ili su se cak dobijali i uz neke casopise ponekad... Pa kapiram da su mozda tako dosli do kondoma, a onda jelte radoznalost, sta s njima...

у сваком случају нема рецепта за васпитање. свако васпитава према свом нахођењу, мени би то било страшно да су ме проверавали и да сам то којим случајем открио, вероватно би прошао у сталном страху осврћући се кад год изађем. и као што рекох ко зна своје дете приметиће када нешто није у реду.

Nekada se ne primeti ili kada se primeti bude kasno.
Svi mi verujemo da smo super roditelji i da su baš naša deca najbolja i da im treba verovati.
Ali i svi mi ih kontrolišemo samo neko to radi svesno a neko nesvesno i to mogu odmah dokazati.
Ako veruješ, zašto moraš znati s kim se druži, izlazi, kakve ocene ima u školi, da li je nešto zabrljao......
Šta god da se desi ti imaš poverenja da će to i izgladiti i uraditi kako treba a da li je baš tako?

Nekada se ne primeti ili kada se primeti bude kasno.
Svi mi verujemo da smo super roditelji i da su baš naša deca najbolja i da im treba verovati.
Ali i svi mi ih kontrolišemo samo neko to radi svesno a neko nesvesno i to mogu odmah dokazati.
Ako veruješ, zašto moraš znati s kim se druži, izlazi, kakve ocene ima u školi, da li je nešto zabrljao......
Šta god da se desi ti imaš poverenja da će to i izgladiti i uraditi kako treba a da li je baš tako?

моја деца боље родитеље нема од мене и њихове мајке

Nisam za "vezivanje" niti za taj tip kontrole da dete ne napravi neko cudo i sta ja znam.
Vise sam za tip kontrole da roditelj zna sa kim mu se dete druzi, nauci dete da razmislja, bude zrelo i samo donosi dobre odluke sa kim treba da se druzi, a sa kime ne.
I sto se tice ostalih zivotnih odluka takodje.

Znaci, ja bih zeleo situaciju gde bih bez problema mogao da izvrsim kontrolu u po dana noci i da tu nema nista problematicno.

Pogledaj samo koliko narkomanije ima i sta se sve desava!

- - - - - - - - - -

Jel neko od vezane dece postao narkoman? Smem da se kladim da nije.

Nemas pijma koliko. Iz mog odeljenja iz osnovne nekoliko njih a sve bili fini mamini sinovi....

Narkomanije je uvek bilo i bice, to sto ti svaki cas gledas dete nece pomoci da sacuvas isto od uticaja okoline. Dete je u skoli, ide na neki sport, izlazi... jos samo fali da jednom nedeljno radis detaljnu analizu krvi.

Evo ja nikada nisam bio kontrolisan, ama bas nikada. U prvo sranje sam upao sa 13 god ni kriv ni duzan kada sam dobio takve batine od pandura da to nije normalno, pa cak ni tada nisam imao problema sa roditeljima. Ne pijem, ne pusim, ne drogiram se, ne kradem, zavrsio fakultet.... Al zato dobar deo te dece koju so roditeli vodili u skoli i iz skole, braili da izlaze... nije bas mnogo uspeo u zivotu a vecina je postala totalno asocijana i nepoverljiva. Ne treba od deteta da pravis debila koji ce nakon sto skinje djanu sa 30god zvati roditelje da im se pohvali, treba da stvoris osobu koja ce biti bolja od tebe a ne da pravis greske koje su pravili i tvoji roditelji..

@Markons82
Gomila uspesnih devojaka ama bas nista ne krije od majke i one su im glavni oslonac oko svega.
Loveljenja muskaraca, fakulteta i svih ostalih aktivnosti. Majka je najbolja drugarica koja nikad nece da ih izda.

E takav odnos ja mislim da ljudi trebaju da imaju sa roditeljima. "Kontrole" su tu najmanji problem i vise predstavljaju brigu roditelja nego neki ogranicavajuci faktor.

Kazem ti nisam za to da zatvorim dete u kucu i ne pustam ga nigde, pa u 16-17 godina ja sam ostajao do 4 ujutru napolju.

Povjerenje se gradi od najranijeg djetinjstva. Ne smiju postojati tabu teme, o kojima se izbjegava razgovor. U ovom tvom slučaju, otac je trebao porazgovarati s njima, ali ako on to nije odradio, uvjek si ti tu, tako je i kod mene slučaj....ponekad nije ugodno, ali kroz šalu, zezanje, uvijek je lakše....važno je da u tebi vide oslonac i tebi se obrate i kad su sretni i kad im problemi zakucaju na vrata.
Kondomi su najmanji problem.

Iskreno, ja ne podnosim kad mi neko ulazi u sobu i pretura mi po stvarima. To što je krš - to je moj izbor i očistiću.
Što se kondoma tiče, pa dobro, nije to strašno. U tom periodu rade hormoni i to je normalno.
Samo treba sa njima na vreme da pričate i što kaže TinkerBellx mora da postoji poverenje i nikako ne smeju postojati tabu teme, jer koga će da pitaju za sve nedoumice i probleme - ako ne roditelje.

Back