zamisli..

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja nisam ni kliknula na link, bojala sam se da ne odem na neke informere i bliceve, ali citam odgovore korisnika koji su pronicljiviji, te sam iz toga izvukla zakljucak. Klopu imas, postelju imas, al slobodu nemas. Prc.
Mislim, valjda je to, sta me sad bunite. :(

s tim sto cenim da bih, da sam gorila, valjda bila srecna sto ne moram u lov po banane i lezala bih po ceo dan, bolela bi me patka bas.

tj, ako gorile jedu banane? :think:

Ovaj mladunac se igra ... sam. U prirodi bi imao društvo drugih mladunaca.
A ni ambijent mu nije baš adekvatan.

Ljudi su, kao i gorile, društvena bića. :mrgreen:
Osim toga, ne žive samo da bi jeli (banane).
Mada, neko i ne oseća prazninu, pa mu i ne treba više od činjenice da životari.

zamislite da ste na prostoru na kome je ova gorila, prinesu vam obrok koji vam je dovoljan za funkcionisanje, a ostalo zavisi od vas
kako bi izgledao vas dan?
a zivot?

To bi trebalo posmatrati iz goriline perspektive.

Iz moje, stvar posmatram ovako: ima hrane, vode, nekakav bezbedan prostor, ne maltretiraju je druge zveri... Kad zatreba, dovode joj veterinara. Možda ima bolju i redovniju negu od nekih ljudi. Ne mora da misli, da brine, da planira. Nema odgovornost. Možda čak i ne pati zbog nedostatka društva i slobode, jer - nema drugu stvarnost osim ove.

Izgleda da je nas evolucija upropastila!:)
Što smo pametniji, to smo oprezniji. Plašimo se životne neizvesnosti i nepredvidljivosti, pa planiramo, planiramo... Ušuškavamo se, i skoro svo svoje vreme i energiju trošimo na ušuškavanje! Na prividno održavanje sopstvene sigurnosti.:D A i šta drugo možemo? Ako to ne uradimo sami, ko će? Ko će nama prineti obrok?

Ali, da probam da zamislim. Da zamislim da me je neko izolovao, smestio me u bezbedan prostor, i prineo mi obrok. Prvo moram da iz glave isključim porodicu i prijatelje, i da samu sebe posmatram kao jedinku bez ikakvih obaveza prema bilo kome. To sigurno, s jedne strane, olakšava stvar, ali odjednom nameće strašan pritisak samoće i totalnu besmislenost života, s druge strane. Mogla bih da probam da "gledam unutar sebe", ali nešto ne verujem da bi me to razonodilo na duže staze.
Mislim da bih odlepila.

zamislite da vi kao bice na ovoj planeti niste organizovni kao sto jeste
sa vremenskim ogranicenjima i rokovima da bi ste funkcionisali u zajednici

zamislite da ste na prostoru na kome je ova gorila, prinesu vam obrok koji vam je dovoljan za funkcionisanje, a ostalo zavisi od vas
kako bi izgledao vas dan?
a zivot?
nisam ja ovu temu baš skononto, računam da sam malko priglup, al štaznam dasam gorila koja ima višak vremena predpostaavljam dabi pravio kolibu od granja pabi je srušio i pravio drugačiju...i tako bi ubijo vreme
ovo da nije dive otvorila nebi ni odgovaro
hvala

nisam ja ovu temu baš skononto, računam da sam malko priglup, al štaznam dasam gorila koja ima višak vremena predpostaavljam dabi pravio kolibu od granja pabi je srušio i pravio drugačiju...i tako bi ubijo vreme
ovo da nije dive otvorila nebi ni odgovaro
hvala

:heart2: :zag:

- - - - - - - - - -

Ja nisam ni kliknula na link, bojala sam se da ne odem na neke informere i bliceve, ali citam odgovore korisnika koji su pronicljiviji, te sam iz toga izvukla zakljucak. Klopu imas, postelju imas, al slobodu nemas. Prc.
Mislim, valjda je to, sta me sad bunite. :(

s tim sto cenim da bih, da sam gorila, valjda bila srecna sto ne moram u lov po banane i lezala bih po ceo dan, bolela bi me patka bas.

tj, ako gorile jedu banane? :think:

otvori bre :zag:

aaaaaaaaaaaaaaaa
ajde ovako
zamisli da ti zivot nije organizovan u pravcu - moras u predskolsko, pa u skolu, pa na zanat ili faks, pa na posao, pa da se zaljubis i pravis porodicu, pa da radis da bi izdrzavao decu, pa da, pa da...
nego da zivot treba da provedes u uslovima u kojima ga provodi ova gorila
kako bi izgledao tvoj zivot?
sta bi radio? da li bi bio kreativan da ga organizujes u okviru nametnutog prostora?

ili ajde ovako, navuku te mangupi, ucinis delo neko..
ono kao ubijes premijera pdjindjica pa dobijes 40 godina
strogog zatvora
kako bi organizovao svoj zivot u okviru nametnutih ogranicenih uslova?
Teretana, zajebavanje sa robijasima kolegama dragim, dve case vode, svaki dan presipam iz jedne u drugu
staznam...cudna tema

Back