zamena

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dive

Legenda
Poruka
61.234
kad mirujes nisi sav svoj, vrtis kanale pa naletis na pola epizode neke turske serije
dabogda imao, pa nemao kazu - da je najgora kletva

zamislite situaciju..ili sebe kao roditelja ili kao dete u toj situaciji
zamene vam dete ili vas na rodjenju
saznate slucajni, potrazite istinu i nadjete prave roditelje ili pravo dete
sta dalje?
ko bi bio vise roditelj dotasnji ili po krvi
koje dete bi zeleli da ostane sa vama, staro ili vase pravo
sto zivot moze da bude zaeban samo kad hoce..bilo je takvih slucajeva i u rl

Divka, bre, ode ti u ajduke :lol:

A šta znam...pa sve bih voleo i imao razumevanja sa godinama.. valjda? U stvari bih hteo prvo da upoznam i ubijem biološkog roditelja što me je odbacio, ali krv nije voda, pa je sasvim normalno da bih prihvatio. One koji su brinuli o meni voleo bih isto kao da su biološki...i voleli su me oduvek.
Što se deteta tiče, svu decu da mi daju, ja bih ih voleo kao da su mi rođena.. :sad2: Ako ih niko netje,,:neutral:

Ma, komlikovano je to...zato ja kad mi je mnogo dosadno gledam IDx..to su tek ludaci

- - - - - - - - - -

I Lov i ribolov i tako nešto...SK o golfu...nešto da te ubije bez razmišljanja dosadno..

Bio je film davno -cija je beba (prevod), koliko se secam radjen na osnovu istinitog dogadjaja. Zamenili bebe u porodilistu, pa je ovom jednom umrla zena, on brinuo o detetu, a njegova cerka zavrsila kod tih ljudi. Nemam pojma kako su otkrili (i ja sam bila mala kad sam gledala film)...i ma kraju su razmenili decu, svako uzeo svoje. Al bila citava komplikacija oko toga. Mislim da je cak jedna mala bila bolesna. I to bas bioloska cerka tog sto mu je umrla zena. I ti ljudi su insistirali na zameni dece...valjda nisu hteli da brinu o ovoj bolesnoj.

kad mirujes nisi sav svoj, vrtis kanale pa naletis na pola epizode neke turske serije
dabogda imao, pa nemao kazu - da je najgora kletva

zamislite situaciju..ili sebe kao roditelja ili kao dete u toj situaciji
zamene vam dete ili vas na rodjenju
saznate slucajni, potrazite istinu i nadjete prave roditelje ili pravo dete
sta dalje?
ko bi bio vise roditelj dotasnji ili po krvi
koje dete bi zeleli da ostane sa vama, staro ili vase pravo
sto zivot moze da bude zaeban samo kad hoce..bilo je takvih slucajeva i u rl

Roditelj je onaj koji te odgaji, a ne onaj koji te rodi (bez obzira na okolnosti). Onaj koji me je odgajio taj mi je roditelj. Cak nisam ni sigurna da bih potrazila bioloskog roditelja, mozda iz znatizelje, ali ne verujem da bih mogla da ostvarim neki dublji emotivni odnos, niti bit te ljude mogla zvati majkom i ocem. Ni u slucaju deteta nisam sigurna da bih ga potrazila, a moje je ono koje sam ja odgajila i vaspitala. U zivotu ga ne bih "zamenila" ako nadjem biolosko. I to samo ako nadjem... Jer i to moje biolosko dete nece zaista biti moje, kao sto ne mogu ni ja zaista majka da mu budem. Iz razloga koje sam navela za roditelje.

Uh Regina, izvini na intimnom pitanju, al imas li dece?
Ja bre ni stene ne bih mogla da dam, a kamo li dete

I niko vas nije istavio ljudi, zamenjeni ste u porodilistu, to je tema

:lol: Nema ostvljanja..

Dešava se da ljudi ne znaju. Ukoliko bih znao prevalio bih mora i planine i našao dete, isto bih tragao i za roditeljima. Morao bih da imam kontakt sa roditeljima, a dete bi mi pripalo automatski kad bi se otkrila bolnička greška...

Ne zanimaju me braća i sestre uopšte i taj tip indijskih serija...strina ti je majka,a brat od strica šurnjaja..

:lol: Nema ostvljanja..

Dešava se da ljudi ne znaju. Ukoliko bih znao prevalio bih mora i planine i našao dete, isto bih tragao i za roditeljima. Morao bih da imam kontakt sa roditeljima, a dete bi mi pripalo automatski kad bi se otkrila bolnička greška...

Ne zanimaju me braća i sestre uopšte i taj tip indijskih serija...strina ti je majka,a brat od strica šurnjaja..

Ok..a sta sa detetom koje si podizao do tada?

Imao bih 2 majke i dva oca,al stvarno bi me bolela kita za braću i sestru bioloških roditelja..to bi mi bili neki deseti ljudi...nismo rasli zajedno.

Može i varijanta da su me prodali roditelji. I ja se izlomim da ih nađem i oni se foliraju da su srećni što sam ih našao, a ono, skotovi za koje bi bolo bolje da su mrtvi.

Nije to sve srećna priča u nesreći, tu ima zona za skrivene ljudske porive i zamešateljstva.

- - - - - - - - - -

Ok..a sta sa detetom koje si podizao do tada?

Isto moje.

E sad, ako je to dete koje sam odgajio nečije tuđe, naravno se podrazumeva da to nisam znao.. i dođu mi jedan dan na vrata njegovi biološki roditelji, ne bih mogao ništa da uradim...

.... ako me to "tuđe" dete voli, ne bi bilo te sile da ne ostanemo u kontaktu.. zavisi znači sve od deteta i njegovog uzrasta. Ebiga, tu bih očigledno bio luzerčina ako je dete sasvim malo...

U psihologiji su inace podeljena misljenja o tome da li treba reci detetu da je usvojeno i kada, posto se cesto desi da usvojena deca kada to saznaju dobiju krizu identiteta i zavrse sa ozbiljnim psihickim poremecajima. Ne svi, naravno.

Licno znam slucaj gde je cerka potrazila biolosku majku, videle su se jednom do dva puta na nekoj kafi i nikad vise. Kada sam je pitala sta je u pitanju, samo mi je rekla "nista ne osecam prema njoj". Mada ovo je bio specifican slucaj, nije u pitanju usvojeno dete, nego zbog spleta okolnosti otac ju je odgajio, a majku je upoznala tek kada je napunila nekih 18 godina. Znala je sve vreme da ima majku tamo negde i zato ju je i potrazila.

Divka, nemam decu i ne znam sto je to bitno za temu.

Roditelj je onaj koji te odgaji i dete ti je ono koje ti odgajis i vaspitas. Moze da se pojjavi unutrasnja znatizelja (sto je i normalno) da potrazis svoje bilosko dete jer je ono zaboga "tvoje", ali se ti roditelji (a i deca koja traze svoje bioloske roditelje) retko kada zapitaju kako ce onaj drugi reagovati. Uglavnom pretpostavljaju da ce im svo srecno potrcati u zagrljaj, ali to uglavnom nie slucaj. Cak i kada ostanu u kontaktu, to je na nivou druzenja, a ne dubljeg odnosa roditelj-dete.

A pazi sada
Zivis u vrlo oskudnim, a bioloski roditelj izuzetno situiran

Kupe mu ljubav biološki..ja msm da je priroda udesila da svi vučemo ka svojoj krvi....tako nam je pisano. Neće se složiti mnogi, al nekako tako smatram.

Ne znam da l si gledala onaj film, stalno vrte kao sve filmove na TV..sa Milom Jovović...ona tu sad igra samohranu majku u Americi, poreklom je iz Ukrajine, puna krivnični dela, nesnađena..ali obožava klinca i on obožava nju. Ona je puna ljubavi prema njemu... I Jednog dana klinja vozi skejt ispred kuće i udari ga porše nekog bumbara... i trala-la i uglavnom ybga ne znam kako se film završio, gledao sam ga pre dve nedelje i zaspao :rotf: ali je fora u tome da taj tip, vlasnik poreša i kompanija i svega živog i njegova žena su imali klinca ali je poginuo, a ovaj mali im se uklapa u zamišljeni svet o porodici i izgubljenom sinu kojeg mogu vrlo lako da "povrate" jer mu je majka problematična i sirotinja.. ;)

U psihologiji su inace podeljena misljenja o tome da li treba reci detetu da je usvojeno i kada, posto se cesto desi da usvojena deca kada to saznaju dobiju krizu identiteta i zavrse sa ozbiljnim psihickim poremecajima. Ne svi, naravno.

Licno znam slucaj gde je cerka potrazila biolosku majku, videle su se jednom do dva puta na nekoj kafi i nikad vise. Kada sam je pitala sta je u pitanju, samo mi je rekla "nista ne osecam prema njoj". Mada ovo je bio specifican slucaj, nije u pitanju usvojeno dete, nego zbog spleta okolnosti otac ju je odgajio, a majku je upoznala tek kada je napunila nekih 18 godina. Znala je sve vreme da ima majku tamo negde i zato ju je i potrazila.

Divka, nemam decu i ne znam sto je to bitno za temu.

Roditelj je onaj koji te odgaji i dete ti je ono koje ti odgajis i vaspitas. Moze da se pojjavi unutrasnja znatizelja (sto je i normalno) da potrazis svoje bilosko dete jer je ono zaboga "tvoje", ali se ti roditelji (a i deca koja traze svoje bioloske roditelje) retko kada zapitaju kako ce onaj drugi reagovati. Uglavnom pretpostavljaju da ce im svo srecno potrcati u zagrljaj, ali to uglavnom nie slucaj. Cak i kada ostanu u kontaktu, to je na nivou druzenja, a ne dubljeg odnosa roditelj-dete.

Nije u pitanju usvajanje, nego zamena

Doneses dete iz bolnice posle porodjaja
Volite se..zivite deceniju zajedno..
I onda ti neko kaze da je ono koje je tvoja krv u drugoj porodici
Trazi ino tebe, hoce druga poridica svoje dete koje je kod tebe

Nije u pitanju usvajanje, nego zamena

Doneses dete iz bolnice posle porodjaja
Volite se..zivite deceniju zajedno..
I onda ti neko kaze da je ono koje je tvoja krv u drugoj porodici
Trazi ino tebe, hoce druga poridica svoje dete koje je kod tebe

Isto bi bilo, bar meni.

A ta druga porodica ne bi mogla dete tek tako da uzme, to mora sudskim putem da se odradi. I veruj mi, ako bi sud utvrdio da bi "vracanje" svakom svoga islo na stetu detetu, svako bi ostalo u "svojoj" porodici.

Suvise uproscavas stvari koje su u stvarnosti dosta komplikovane i ne ide to tako "jao ja sam zamenjen u porodilistu, odoh da trazim svoje roditelje/dete".

Ne bih imala nista protiv da mi biolosko dete dodje na vrata, ali ne garantujem da bih ga volela... Bar ne u startu... Ima milion variabli... Emotivni odnos se razvija vremenom (i pitanje je kakav postane protokom tog vremena, imas slucajeve da roditelji ne vole rodjenu decu i obrnuto, a niko nikoga nije zamenio ili ostavio), ne volis nekog samo zato sto ima tvoj DNK.

U praksi obično prođu decenije dok ljudi saznaju da imaju takav problem, pa od prvog šoka, do kad se sretnu, to više nisu deca, a roditelji su već u godinama...tako da je to mnogo teška priča...

Lakše bismo nagađali da nam je deda neki tamo, za koga nismo znali, ostavio nasledstvo... :mrgreen:

Moj tata cesto kaze,al si ti bila lepa i dobra beba dok te nisu zamenili u porodilistu :mrgreen:
A na temu,kod mene je 300 stepeni,tesko mi i da mislim i da kucam a i tema nije laka

Dajv, neće valjda sledeća tema biti nešto tipa:
- Šta biste u slučaju da otkrijete da vas je u stvari rodila sestra, a ne mama?
- Šta biste radili u slučaju da vas otmu vanzemaljci i ugrade vam vanzemaljski čip kako bi upravljali vama, a vi to otkrili?
- Zamislite da otkrijete da vaše novo renovirano kupatilo posećuje duh nedavno preminulog vlasnika fabrike pločica za kupatilo.. da li biste sve razbucali i uzeli nounejm kineske pločice?
:sad2:

ovo s vanzemaljcima i nije loše, može dobar scenario da ispadne za film :think:
pa ode Divka u lolivud i namlati pare i bude slavna i plus može da ronja po moru za dž :lol:

Back