Zamena za hleb?

milomird

Početnik
Poruka
21
Chime zameniti hleb?
Imam 90 kila, u glavnom na stomaku i ledjima
Jedem velike kolichine hleba, vekna po obroku
Kod mene je hleb glavno jelo a sve ostalo samo dodatak
Ne mogu da podnesem masnu hranu bez hleba, imam osecaj da ako nema hleba da upije masnocu/ulje da cu da povratim
S obzirom da se kod nas sve sprema na ulju jedino shto jedem bez hleba su supe i neke chorbe

Imam osecaj da mi je stomak rupa bez dna, uvek sam gladam i jedem ogromne kolichine, mislim da je hleb glavni krivac

Chime zameniti hleb?
Ne mogu da podnesem masnu hranu bez hleba, imam osecaj da ako nema hleba da upije masnocu/ulje da cu da povratim
S obzirom da se kod nas sve sprema na ulju jedino shto jedem bez hleba su supe i neke chorbe

Imam osecaj da mi je stomak rupa bez dna, uvek sam gladam i jedem ogromne kolichine, mislim da je hleb glavni krivac
Ako imas dva metra, 90 kila i nije nesto mnogo.
Hleb se nichim ne zamenjuje, covek jednostavno prestaje da jede hleb.
Naravno da to nije jednostavno, to mu dodje neki tezak slom tipa razvod braka, ali to mora da se prelomi
u glavi i da se shvati da od sutra vise nema leba, a i ne samo leba nego nista sto ima veze sa brasnom i secerom.
Znaci da pocinjes vec od sutra da jedes te corbe, supe, dva, tri tanjira neke boranije, pasulja, graska pa i meso,
tone salata ( paradajz, paprika, kupus), a sve bez hleba. Kad si gladan ili mislis da si gladan isprzis nekoliko jaja,
smazesh ih bez icega , kusash jogurt i kiselo mleko, pojedes parce sira i ljutu papriku i paradajuz, ali leba zaboravis.

Pa tu sam oko 185cm, problem je taj shto je ta tezina na stomaku i ledjima

Probacu da.ne jedem hleb uopshte ali nisam siguran shto se rafiniranog ulja tiche, keva sprema i ja se tu nishta ne pitam xD

Pa tu sam oko 185cm, problem je taj shto je ta tezina na stomaku i ledjima

Probacu da.ne jedem hleb uopshte ali nisam siguran shto se rafiniranog ulja tiche, keva sprema i ja se tu nishta ne pitam xD
Ma zaboravi to rafinisano ulje ( ono zdravo, hladno cedjeno je preskupo, a i nije za kuvanje) probaj, a veruj mi, sve
se moze, da jednostavno jedes sve, ali bez hleba.

Pa i nije tako loshe, kako sam mislio da ce da bude..

Za vecheru pileci batak, dva kuvana jaja i jogurt

Kuvana jaja umesto hleba, proteini umesto ugljenih hidrata :D

Sinovac,mlad si i razvijas se i rastes.
Hleb ti je bitan kao i ostalo,samo u umerenoj kolicini.
Vise obroka na dan,nek mama nabavi hladno cedjeno ulje,i vezbaj sinovac,tu je tajna.
U pisi se na borilacke vestine,kombinacija karatea i dz.dzice,da vidis kako ces da se steses,sala ce biti 20 posto,a resto misic.
I samo krkaj,sve do 27 godine zivota,da steknes navike i to zdrave:)

Chime zameniti hleb?

jogurtom

Chime zameniti hleb?

prijatelju, smanji kolichinu

Ti ga potrefi, 27 mi je godina xD Presto sam ja da se razvijam odavno..
Ja ne znam od kud Istrazivacu podatak da ti imas 15 godina, ali nema veze.
Vidi, najjednostavnije da stvarno jedes neki crni hleb pre podne, a onda da prestanes da jedes bilo kakav hleb
( pri cemu je sam hleb tu bas i najmanji problem), a narocito ne nekakve kiflice, slatkishe, ali ni slatko voce,
suma, sumarum, nikakve ugljene hidrate. To jeste prvih desetak dana malo i neobicno, ali i zamorno, ali kad vidis kako
se salo topi onda rado nastavljas ovaj rezim ishrane.
Znaci da svako jelo i salatu mozes da jedes, ali bez hleba. Nema veze kako i sa kakvim uljem tvoja majka kuva.

Hleb zamenjuj kuvanim pirincem. Malo po malo i zameni.

Aktiviraj se psihicki, trcanje + tegovi. izbegavaj masnu hranu, jer te ona i tera da jedes puno hleba da "upije masnocu". Il jednom jedi bez hleba premasno pa se ispovracaj dobro da ti se zgadi takva masna hrana i onda neces ni imati potrebu da jedes hleba niti to nezdravo masno.

Ti takvom ishranom rizikujes da dobijes sve najgore bolesti uskoro, pogotovo ako imas genetskog potencijala - karcinom debelog creva usled previse zaprske, zaprzenog, masnog (nezdravog), to su sve trans masnoce lose. Dalje, previse hleba, previse UH - dijabetes tj secerna bolest, zatim hipertenzija - povecan srcani pritisak zbog takve ishrane,, kao i uzurpiranje celog endokrinog sistema zbog tih vecih naslaga sala na stomaku koje ti luce estrogen - zenski polni hormon, sto je pogubno za muskarca, ne samo u sexualnom i androgenom smislu nego po celo telo, tu i srce strada i sve zivo.

Moras da se naucis da jedes visoko proteinsku hranu i vezbas teskim treninzima (tegovi) onda ce telo izgradjivati misice, a koristice salo kao rezerve energije u tom procesu. Kada tako vezbas i jedes, ubrzavaces svoj metabolizam, povecavaces prirodno svoje androgene hormone kojima je jedna od odlika i da stimulisu pravljenje misicne mase a smanjivanju mase sala.
Cak iako isto jedes kasnije, brze ce se topiti salo i manje ce se "lepiti za tebe". Cak i kada spavas bice ti ubrzaniji metabolizam, pa i kada ne treniras.

Ali do ovog stadijuma treba doci, a dolazi se korak po korak.

Za pocetak ubaci pilece belo meso kuvano u vodi + sveza riba - oslic, integralni ili beli pirinac, za dobre masti koristi - orahe, kikiriki, lesnike i sl, hladna cedjena zdrava ulja kao sto je maslinovo npr, pa sipas to u salatu svezu raznovrsnu (nikako ne prziti tim uljem nesto jer onda dzaba - ono se pretvara u rafinisano lose ulje i isti ti djavo kao da przis i na onom drugom).

Hleb polako zamenjuj tost krckavim onim hlebom sto kupuju bolesnici gastro-intestinalnog trakta.

Jos jedan od razloga zasto je za tebe dobro da imas visoko-proteinsku ishranu je i taj da kada unosimo proteine, to deluje na mozak tako da on mnogo vise oseca sitost, kao i duze vreme, pa nemamo potrebu da stalno nesto grickamo slatko i kaloricno, prepuno masti. Nasuprot tome, kada isto kalorija unesemo iz ugljenih hidrata ili masti, veoma brzo nam se opet nesto slatko ili kaloricno jede.
Toga nema kada se jede dosta proteinski, pogotovo proteini iz mesa.

- - - - - - - - - -

prijatelju, smanji kolichinu

Lako reci, tesko uraditi. Nista ne znaci da smanji leba a da mu mozak pati. Tako se moze izazvati cak i neuroza, depresija itd, i na kraju covek mora opet da pukne i jede sve isto kao i pre + sto je iscrpeo nepotrebno mozak i to je bio stres za ceo organizam.

"Sit gladnom ne veruje" sto bi se reklo. Da on moze da smanji, ne bi se obracao na forumu, nego prosto - smanjio bi. Mislis li da on to ne zna i da nije pokusavao na 101 nacin, kao i svi ostali na celom svetu koji nisu uspeli....

Hleb zamenjuj kuvanim pirincem. Malo po malo i zameni.

Aktiviraj se psihicki, trcanje + tegovi. izbegavaj masnu hranu, jer te ona i tera da jedes puno hleba da "upije masnocu". Il jednom jedi bez hleba premasno pa se ispovracaj dobro da ti se zgadi takva masna hrana i onda neces ni imati potrebu da jedes hleba niti to nezdravo masno.

Ti takvom ishranom rizikujes da dobijes sve najgore bolesti uskoro, pogotovo ako imas genetskog potencijala - karcinom debelog creva usled previse zaprske, zaprzenog, masnog (nezdravog), to su sve trans masnoce lose. Dalje, previse hleba, previse UH - dijabetes tj secerna bolest, zatim hipertenzija - povecan srcani pritisak zbog takve ishrane,, kao i uzurpiranje celog endokrinog sistema zbog tih vecih naslaga sala na stomaku koje ti luce estrogen - zenski polni hormon, sto je pogubno za muskarca, ne samo u sexualnom i androgenom smislu nego po celo telo, tu i srce strada i sve zivo.

Moras da se naucis da jedes visoko proteinsku hranu i vezbas teskim treninzima (tegovi) onda ce telo izgradjivati misice, a koristice salo kao rezerve energije u tom procesu. Kada tako vezbas i jedes, ubrzavaces svoj metabolizam, povecavaces prirodno svoje androgene hormone kojima je jedna od odlika i da stimulisu pravljenje misicne mase a smanjivanju mase sala.
Cak iako isto jedes kasnije, brze ce se topiti salo i manje ce se "lepiti za tebe". Cak i kada spavas bice ti ubrzaniji metabolizam, pa i kada ne treniras.

Ali do ovog stadijuma treba doci, a dolazi se korak po korak.

Za pocetak ubaci pilece belo meso kuvano u vodi + sveza riba - oslic, integralni ili beli pirinac, za dobre masti koristi - orahe, kikiriki, lesnike i sl, hladna cedjena zdrava ulja kao sto je maslinovo npr, pa sipas to u salatu svezu raznovrsnu (nikako ne prziti tim uljem nesto jer onda dzaba - ono se pretvara u rafinisano lose ulje i isti ti djavo kao da przis i na onom drugom).

i....
Ja se uvek iznerviram u vezi saveta sa hladno cedjenim uljima ( a litar takvog, recimo, maslinovog kosta i 10 evra), a ta ulja su samo za prelivanje
salata i kuvanog povrca pa ko moze neka to radi, ali u Srbiji je to veliki luksuz, a i ne kuva se tako.
Hleb moze da se eliminise iz ishrane. ali mic po mic, trebalo bi pojesti nekoliko parceta hleba ( kod mene je to jedno ili dva),
ali nikako u kombinaciji recimo sa sarmama:D
Meni je savrseno da ako sam uvece gladna pojedem dva przena jaja ( nekada i tri mekano kuvana), uzmem jednu papricicu i paradjz
i odlicno se osecam. Ja izbegavam meso, ali je savrseno OK pojesti i kuvan batak sa nekiom salatom ili cime vec.

pirinac, kacamak, krompir...
zavisi sta jede suz to...
mozes proju da pravis ili neko drugo brasno osim psenicnog...
ja ne jedem hleb vec 6 meseci,
i pravim sebi projice (da tako kazem) od heljdinog, ovsenog i razanog brasna,
stavljam i kukuruzno i palentu,
kad pravim slatko stavljam kokosovo...
nije nemoguce...
samo moras da shvatis da ta kolicina hleba nije zdrava,
i da tako mozes debelo da zaglavis...
da ne kazem ko ja...
(al kod mene je iz drugih razloga, ne zbog hleba...)

ja sam u tinejdz danima lokao pivo ko ludak i jeo vruuuc leba sa mascu i paprikom od pekara.:heart:

ali zato nije bilo dana da nisam razvalio 10 km trcanja, stotinak sklekova uz 10 sati rada na mesalici

stomak se nije ni nazirao.

e sad kada sam omatorio sad je druga prica :mrgreen:

sve u svemu kako idol mladih golubovic kaze: iljade i iljade sklekova dnevno ;)

hleb ili pirinač isti đavo, jedino da uzmeš integralni pirinač onda

i mislim da ih ne možeš uvek izbegavati, ne pojedeš veknu sigurno

za hleb ima zamena tipa neke integralne zezalice kao tonus ili ima i nekih krekera koji nisu za umakanje ali možda mogu za sendviče, toga ima po većim radnjama
oni tamni hlebovi u klasu su ili pola recimo integralni a pola obični ili nisu ni pola integralni ; )
a da praviš sam treba da nađeš recepte

Poslednja izmena:
Hvala na savetima
Hleb nisam okusio od kako sam otvorio ovu temu i mogu da kazem da lakshe dishem

Jel kukuruzno brashno ima isti efekat kao pshenichno?

Shto se tiche pirincha i krompira, chito sam neshto da su gori od hleba po kolichini ugljenih hidrata

takav je i moj problem.Meni hleb daje ukus svakoj hrani,kad ga ne jedem,hrana mi je bljutava.To je problem sa culom ukusa.Ako nemas drugih problema,samo smanji kolicinu hleba i obavezno blaga setnja posle jela i da se ne vecera kasno.Setnjom ces potrositi kalorije i tako ce ti organizam biti spreman za drugi obrok.

Back