Zamena starog sajta novim

Dragi ljudi,

Situacija je sledeca,
pocetnik sam sto se tice izrade sajtova, prvi put postavljam sajt na web,
Svako je to bio jednom i ništa opasno ;)

i treba da postavim novi sajt umesto satorg,
Znači sajt je urađen, novi?

u pitanju je telekom hosting.
ˇˇOmogućen je 24x7 FTP pristup ka Web serveru radi udaljenog administriranja i ažuriranja prezentacije,
uvid u statističke podatke o prezentaciji i uvid u zauzeće prostora, ostvareni saobraćaj i posećenost sajta.ˇˇ
Veoma pozitivno.

Da li moze neko da mi objasni kako to da uradim?
Preporučujem uradi to sa
Hvala puno

Nema na čemu :)

Radim za nekog drugog. Sajt postoji, ali sada zelim da ga zamenim sa potpuno novim koji nema veze sa starim sajtom. Novi sam radila u wordpressu. A kao parametre sa dobila ftp adresu, usera i pass i isto to od web cPanela, u pitanju je plesk.
Dalje mi nista nije janso...pretpostavljam da treba da se brisu stari fajlovi i baza ali da li to moze preko ovog cPanela ili mi treba poseban program?

Hvala ljudi :)

Radim za nekog drugog. Sajt postoji, ali sada zelim da ga zamenim sa potpuno novim koji nema veze sa starim sajtom. Novi sam radila u wordpressu. A kao parametre sa dobila ftp adresu, usera i pass i isto to od web cPanela, u pitanju je plesk.
Dalje mi nista nije janso...pretpostavljam da treba da se brisu stari fajlovi i baza ali da li to moze preko ovog cPanela ili mi treba poseban program?

Hvala ljudi :)

Preko plesk možeš napraviti novu bazu podataka (briši staru obavezno)
Imaš mogućnost koristiti preko plesk ftp i naravno poništi stare fajlove.
Preporučujem ti klijentski program za FTP FileZilla (on ti je za sve), možda moraš nekim fajlovima davati prava....to pogledaj koja trebaju za wordpress.
Imaš stotine upustva za FileZilla

Imam samo jos jedno pitanje. Posto sam totalni pocetnik kao sato sam rekla, pa mi ovo pada kao pakao. :confused:
Pogledala sam sve tutorijale i procitala uputsva. Medjutim, kad se preko fileZile conectujem ne prikazuje mi nikakve fajlove starog sajta, pise "Not connected to any server", to cu i uspeti nekako da sredim...ali da li se i baza podataka uploaduje kada u fileZilli uploadujem fajlove sajta, posto ni u jednom uputsvu se ne prikazuje sta se desava sa bazom? I takođe ni u cPanelu ne postoji baza.
H6q3VVl3fNzPh5i5aoEx9w_G5WjygdD6GUxuekfYvwBOhFIK0D7BqXoy3c4W3T7eE6wPWkVM60aicmd83-Jcx5s5gLYfTwoHd8jSOQI2duolE54QDdpg5UTNV9F_Y9CDQeG-hbTQKFOb93OLUWTW5B5DiStDZtjdO64xxrNPF-_b6Y_qzqt5jETViY_lVP-VCKURIaUdNo8WFXSkuNPPkbRjEyRMUfdF3tUu1Ja8fHoFxBM_PDWX5DuvE3Yz7sjlbT1v_VnBYX4_6cDwa4FbwG_ET6MuE8iHUzDG-P0q_JfdpM1KmNt2D5ConJ1Ec6HhXLis8_iopmyoKrraE7EvPptb_URdGJVKiIJK7qkGY-O0Qw18iM7gknmS4sCtNxGfLxpJBQ3yD3179eMmOMKR8mC1JUQUXm_VvVJWtYkgCslKZ2WHaxx0QP8QDZDykGpGrGgXgXJMAtzK-ju9cBKB-gOTTmxusMabBVAHCacZV6-P4KcTx0pWMjbTAhhAFGD-n0f-Zzbc0A2GBhBSqIvbI4YQoef9vZ8Lu34ipWBhZ3RU5j_hygRmldSuprHkpS2vAO6O8-GENstNxIRMAQ_mCdNBd4k2XA=w1149-h339-no

Prethodni sajt je jako star pa mozda vi iskusniji mozete uspustaviti dijagnozu kako da postupim sa ovom izmenom :zper:
Beskrajno hvala

Bazu mozes da export-ujes i importujes po potrebi, trebalo bi da postoji mogućnost.
Nisam mnogo radio sa bazama ali ja sam ih uvek rucno importovao bez FileZille i radilo je bez problema.

Fajlovi mogu iz Cpanela da se dodaju a mozes i FTP, ja licno preferiram FileZillu za te radnje.

Ako sajt sa bazom radi u lokalu, trebao bi bez problema i na serveru.

Imam samo jos jedno pitanje. Posto sam totalni pocetnik kao sato sam rekla, pa mi ovo pada kao pakao. :confused:
Ako ništa ne uspemo, daj mi podatke od server acount pa srediću ti ja, ali prvo da pkušamo ti da uradiš.

Pogledala sam sve tutorijale i procitala uputsva. Medjutim, kad se preko fileZile conectujem ne prikazuje mi nikakve fajlove starog sajta, pise "Not connected to any server", to cu i uspeti nekako da sredim...
da ubaciš,
nadam se da te nisam zbunio više nego što jesi, ako ništa daj mi podatke od domene, srediću ti ja bitno samo da ti podatke postaviš na server od domene.

Back