zamena pokretnih stepenica na stanici vukov spomenik ce trajati 72. nedelje

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
129.269
1657036852-shutterstock_1817277362-750x500.jpg
Zbog zame

„Zbog radova na zameni velikih tunelskih eskalatora železnička stanica Vukov spomenik biće zatvorena za putnike od 9. maja 2023 do završetka radova. Očekivano vreme trajanja radova iznosi 72 nedelje“, navodi se u saopštenju „Infrastrukture železnica Srbije“ i „Srbija voza“, prenosi Tanjug.

Kako kažu, u tom periodu podzemno stajalište biće zatvoreno za putnike, ali će se redovno odvijati železnički saobraćaj bez zaustavljanja vozova u stanici „Vukov spomenik“.

„Tokom odvijanja radova doći će do izmena u sistemu BG voza samo za linije koje saobraćaju do i od stanice Ovča, kao i na regio vozovima koji saobraćaju na relaciji Vršac- Beograd Centar- Vršac“, navodi se u ovom saopštenju.
ne tunelskih eskalatora, odnosno pokretnih stepenica, stanica "Vukov spomenik" biće zatvorena od 9. maja za putnike.

ne mogu da verujem sta citam..godinu ipo dana im treba da zamene pokretne stepenice... ovo je loodilo..

ali sobzirom da je rok za zavrsetak prve faze linijskog parka bio 1. maj prosle godine a radovi jos nisu gotovi ovo me uopste ne cudi..

cak me ne bi cudilo da se probije rok bar pola godine tako da zamena traje sve skupa dve godine...

ocigledno prolongiranjem radova uzimaju jos po neki mesec plate..dobra fora :D

ne mogu da verujem sta citam..godinu ipo dana im treba da zamene pokretne stepenice... ovo je loodilo..

ali sobzirom da je rok za zavrsetak prve faze linijskog parka bio 1. maj prosle godine a radovi jos nisu gotovi ovo me uopste ne cudi..

cak me ne bi cudilo da se probije rok bar pola godine tako da zamena traje sve skupa dve godine...

ocigledno prolongiranjem radova uzimaju jos po neki mesec plate..dobra fora :D

Pravo pitanje je, šta će se dešavati u sred Beograda, pod zemljom, ne samo mimo očiju javnosti, već mimo svih očiju.
To mesto je po svojoj energiji ko stvoreno za žrtvovanja razna, i obrede, pod zemljom je, vrlo duboko
i tu je nekad bilo groblje, baš takva mesta traže okultisti.

1682113994575.jpeg

Око три дана за један степеник и то је то. 😬

А што затварају станицу, ваљда имају обичне степенице ту негде поред?
Nemaju, koliko ja znam. Možeš da siđeš na prvu platformu ispod zemlje običnim stepenicama, ali dole do perona moraš onim dugačkim pokretnim.

Nemaju, koliko ja znam. Možeš da siđeš na prvu platformu ispod zemlje običnim stepenicama, ali dole do perona moraš onim dugačkim pokretnim.

Не верујем. Мислим да морају да имају нормалне степенице. Ко би направио било какву грађевинску конструкцију без степеница? Није то рудник...

Не верујем. Мислим да морају да имају нормалне степенице. Ко би направио било какву грађевинску конструкцију без степеница? Није то рудник...
Ne znam jesi li se vozio nekad tim stepenicama? Stanica je na 15 spratova ispod zemlje, čak i da postoje neke stepenice za evakuaciju, ko će da se penje i silazi 15 spratova peške...

Ne znam jesi li se vozio nekad tim stepenicama? Stanica je na 15 spratova ispod zemlje, čak i da postoje neke stepenice za evakuaciju, ko će da se penje i silazi 15 spratova peške...

Не морају све степенице да ремонтују у исто време. Док поправљају ове главне, остале нек не дирају. А ово и не делује као нека разлика висина да не може да се пређе пешке. Поготово за млађе од 40 љета.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b4/Жељезничка_станица_Вуков_споменик,_Биоград15.JPG/1280px-Жељезничка_станица_Вуков_споменик,_Биоград15.JPG

Не морају све степенице да ремонтују у исто време. Док поправљају ове главне, остале нек не дирају. А ово и не делује као нека разлика висина да не може да се пређе пешке. Поготово за млађе од 40 љета.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b4/Жељезничка_станица_Вуков_споменик,_Биоград15.JPG/1280px-Жељезничка_станица_Вуков_споменик,_Биоград15.JPG
ne moze to bas tako..to je ozbiljan tehnicko tehnoloski poduhvat..te stepenice su ogromne.
ali opet da traje godinu ipo dana..mislim koliko su ih ugradjivali?
ceo projekat probijanja i izgradnje je trajao oko 3 godine a pravljenjen cele stanice sa izgradnjom perona oko 6 godina..sumnjam da je u tih tri godine otislo godinu ipo samo na stepenice.

Mislim da nema drugih stepenica, osim ovih koje remontuju.

mtr.PNG

У Русији (Москва) за 12 година изграђено 200 километара новог метроа и 109 станица и 11 депоа за метро композиције!
Ако поделимо са 12 година, добијамо да су годишње изградули 12,6 километара мтро тунела и 9 стганица, све са степеништима и осталом инфраструктуром!
https://stroi.mos.ru/metro

Postoje protivpožarni izlazi sa običnim stepenicama, ali verovatno se ne mogu koristiti u takve svrhe. Postoji i lift za invalide, ali on je malog kapaciteta.
U svakom slučaju nije normalno da se zatvori čitava stanica na godinu i po dana zbog zamene pokretnih stepenica. Ovakvu glupost samo napredni stručnjaci mogu da smisle.

ponestalo love za Maldive pa hajde da nesto "hitno rekonstruisemo"
pa cemo kasnije opet da unistimo
pa cemo tako dok ne provale foricu ...

pa uzas ... srecom pa ne zavisim od stanice Vukov spomenik ...

ali to je cist bezobrazluk ! toliko godine su ga unistavali sistematski
tu stanicu u koja je nekada davno bila bas lepa i zivopisna i ziva od ljudi koji su
iskakali iz podzemnih prolaza ....

materim

Pravo pitanje je, šta će se dešavati u sred Beograda, pod zemljom, ne samo mimo očiju javnosti, već mimo svih očiju.
To mesto je po svojoj energiji ko stvoreno za žrtvovanja razna, i obrede, pod zemljom je, vrlo duboko
i tu je nekad bilo groblje, baš takva mesta traže okultisti.

Pogledajte prilog 1329614

Tik do Vukovog spomenika je Masonski hram (Zgrada ETF-a, Arhitektonskog i Građevinskog faksa):

"NATO NIJE BOMBARDOVAO OVU ZGRADU U BEOGRADU JER JE MASONSKI HRAM"

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/4104390/zgrada-elektortehnickog-fakulteta-je-masonski-hram
Nakon rušenja F117 u Buđanovcu, nevidljiva letelica je dopremljena u zgradu ETF-a, za koju je Laban rekao da je ogroman masonski hram, zbog čega je NATO nije napadao.

- Znao sam da neće bombardovati zgradu ETF-a, zbog toga što ta zgrada ETF-a ima karakteristične simbole i tu je bilo puno aktivniih masona. ETF je jedan ogroman masonski hram.

...

Back