Замена иностране возачке дозволе за српску

Losferan

Primećen član
Poruka
754
http://www.amknovibeograd.com/strana-vozacka-dozvola-u-srbiji/

Pogledajte samo koliko komentara ima ova vest, nažalost narod je prisiljen da ide trbuhom za kruhom i samim tim da menja vozačku dozvolu Srbije i onda kad se vrati dočekaju ga naši lešinari i pišu kazne ako bi vozio auto registrovan u Srbiji.

Zar nije logično da onaj koji je položio vozački ne menja više vozačku, zna da vozi pa u kojoj zemlji bio, ali da, mora se stoka držati u toru i šišati.

Jedna vozačka za sve zemlje sveta, čitač čipova na vozačkoj kod saobraćajne policije i kraj priče.

Mislim da se sve vozačke vraćaju u zemlju porekla, recimo tu "zagubljenu" zameniš za našu tada tu što si zamenio šalju u Njemačku naprimer pa mogu da skontaju da si zajebavao. A ako ostaviš kod sebe tu "zagubljenu" i zameniš novu to bi moglo da prođe. U Njemačkoj koristiš njemačku "zagubljenu" a kod nas našu.
Samo pitanje je ako policajci imaju čitač vozačkih da li bi ta zagubljena prošla jer vrv nije sto posto identična.

Zna li neko kad bih u inostranstvu (Njemačka naprimer), vozio automobil registrovan u BiH, sa pasošem Srbije i vozačkom BiH, bi li bilo problema? Dakle auto iz BiH, vozačka BiH a pasoš Srbije.
Pasos ti ne trazi saobracajna policija .. Moze ali kod mene je na odredeno vreme 6meseci kasnije ti plene auto ako imas boravak ako ne I ne biravis vise od 6 meseci onda mozes ..Ne verujem da se to razlikuje puno u EU

Malo je drugačije recimo možeš 6 meseci da boraviš i voziš svoj auto posle tog perioda si u carinskom prekršaju, možeš da promeniš državu i opet iz početka.

Carina, granica uopšte sve to je čisto ograničavanje slobode kretanja i ljudskih prava. Doduše ako si u eu možeš da radiš bilo gde samo se u principu lakše reguliše boravak.

Mislim da se sve vozačke vraćaju u zemlju porekla, recimo tu "zagubljenu" zameniš za našu tada tu što si zamenio šalju u Njemačku naprimer pa mogu da skontaju da si zajebavao. A ako ostaviš kod sebe tu "zagubljenu" i zameniš novu to bi moglo da prođe. U Njemačkoj koristiš njemačku "zagubljenu" a kod nas našu.
Samo pitanje je ako policajci imaju čitač vozačkih da li bi ta zagubljena prošla jer vrv nije sto posto identična.

Vozacku dozvolu menjas u SUP-u kad se vratis kuci pa oni onda to vracaju.
Kolega je to resavao pre par meseci, ne secam se koliko je platio.
Inace je zamena za CZ dozvolu koja vazi u celoj EU oko 1000 rsd kad se prebaci kurs.

Da li je imao ko problem sa zamenom vozacke dozvole?ja sam radio u hr kao vozac i morao sam da zamenim srpsku za hr vozacku,e sad prestao sam da radim pre 7,8 meseci hrvatska vozacka je ostala kod mene i pre dve nedelje sam je izgubio.sada ne mogu da napravim duplikat hr vozacke jer sam odjavljen kod njih a nasi traze za zamenu da se hr vozacka preda koju ja nemam.u hr su mi izdali uverenje da je izgubljena pisu sve kategorije datumi i da se uverenje izdaje samo radi zamene vozacke dozvole.kod nas u srbiji nece da priznaju nikako uverenje jedino kazu da probam da napisem zahtev prilozim to uverenje i platim sve ko da je menjam pa ako prodje prodje ako ne jbg bacio sam pare!

Back