Zaljubljivanje preko društvenih mreža

Pazi. Ne osudjujem tu vrstu veza ili pak samo upoznavanja. Napisala sam vec da je mozda iskljucivo do mene i moje sumnjicavosti. Stava sam da koliko god nam je internet dobra doneo toliko nam je naneo i zla. Izvrstan poligon za raznorazne cudake, dijagnoze itd
Ovo jeste. I imam utisak što se više u medijima piše kao da neki dobijaju neke bolesne ideje.

Pazi. Ne osudjujem tu vrstu veza ili pak samo upoznavanja. Napisala sam vec da je mozda iskljucivo do mene i moje sumnjicavosti. Stava sam da koliko god nam je internet dobra doneo toliko nam je naneo i zla. Izvrstan poligon za raznorazne cudake, dijagnoze itd
Али исте те чудаке и лудаке можеш срести и упознати и "у реалу" а многи од њих на први поглед изгледају нормални. Комуницирајући неко вријеме на интеренту са таквим човјеком имаш могућност прочитати га и на вријеме прекинути комуникацију без икаквих посљедица и опасности по себе. "У реалу" немаш такве могућности. Док схватиш у чијим си канџама може да буде касно. Само ми немој рећи да си тако добар психолог па да свакога, на први поглед, видиш до дна душе.

Али исте те чудаке и лудаке можеш срести и упознати и "у реалу" а многи од њих на први поглед изгледају нормални. Комуницирајући неко вријеме на интеренту са таквим човјеком имаш могућност прочитати га и на вријеме прекинути комуникацију без икаквих посљедица и опасности по себе. "У реалу" немаш такве могућности. Док схватиш у чијим си канџама може да буде касно. Само ми немој рећи да си тако добар психолог па да свакога, на први поглед, видиш до дна душе.
Nisam naravno ali se ne slazem sa "Комуницирајући неко вријеме на интеренту са таквим човјеком имаш могућност прочитати га и на вријеме прекинути комуникацију без икаквих посљедица и опасности по себе."

Највећи аргумент оних који су противници упознавања преко нета је то да ти се неко може лажно предтсавити и обманути те сакривен иза свога аватара. Као да се подразумијева да се комуникација преко интерента може остваривати само дописивањем које ће манијаци злоупотријебити као параван иза кога ће сакрити своје мрачне намјере. А скајп? А фејсбук-меснџер? А вацап? А вибер? Постоји милиоо начина да причаш с неким преко нета и да се гледати очи у очи а да не сједиш испред љега. Никако ми није јасан тај страх од нелије обмане. Ако си ти тако наиван и лаковјеран варалица ће те обманути исто и преко нета и уживо. С друге стране, ако се разумијеш у људске душе причитаћеш га исто тако лако док разговарате преко скајпа као и да сједите у кафићу очи у очи.

Највећи аргумент оних који су противници упознавања преко нета је то да ти се неко може лажно предтсавити и обманути те сакривен иза свога аватара. Као да се подразумијева да се комуникација преко интерента може остваривати само дописивањем које ће манијаци злоупотријебити као параван иза кога ће сакрити своје мрачне намјере. А скајп? А фејсбук-меснџер? А вацап? А вибер? Постоји милиоо начина да причаш с неким преко нета и да се гледати очи у очи а да не сједиш испред љега. Никако ми није јасан тај страх од нелије обмане. Ако си ти тако наиван и лаковјеран варалица ће те обманути исто и преко нета и уживо. С друге стране, ако се разумијеш у људске душе причитаћеш га исто тако лако док разговарате преко скајпа као и да сједите у кафићу очи у очи.
Mozemo li da imamo razlicita misljenja i stavove?

Ljudi će sve više i više žudeti za kontaktom sa ljudima, jer koliko god radili na tome da nas odvoje, čovek je socijalno biće. Zato sve više ima nekih "veza" putem foruma, mreža, užas šta se sa ljudima radi.

Lično ne mogu da se zaljubim u nešto preko mreža, jer mi nije dosta samo tekstualni deo ili slika, volim da vidim kako se osoba ponaša, smeje, ima li nešto u njoj. Često ovako ljudi budu duhoviti iza tastature, ali uživo to baš i nije to, nema tog elana.

Sasvim pristojan nacin upoznavanja, razmene misljenja i stavova i prilagodjavanja....naravno i takav nacin ima svoja ogranicenja i mana, kao sto ima i licni kontakt....upoznavanje i zaljubljivanje na mrezi je zenski izbor broj jedan, pa je osim dr. mreza izmisljeno mnogo siteova za upoznavanje....
O mogucnostima zaljubljivanja slicno je kao live gde postoji mogucnost zadrske i kontrole koja u live konekciji ne postoji...ali je mana sto zavisi od elokvencije, dok u liveu postoji govor tela. U svakom nacinu su moguce manipulacije, ali preko interneta imas vreme za preispitivanje....koje je mnogima problematicno u zivotu....
U svakom slucaju mnogo je lakse zaljubljivanje preko neta nego uzivo....ne bih o primerima jer je neko davno izveo statistiku da on line veze uspevaju u 4%, mozda je procenat sada veci, ali ne verujem da je i u live komunikaciji vec procenat uspesnih veza...

To ti je isto uzivo kad se riba nasminka,sredi upicani blink blink,fina garderobica,parfemcic,pa onda u zavisnosti sta fraer voli laze kako se bavi sportom,ima iskustva razna,pametna do jaja,zna da kuva,dodjes joj gajbi sve stvari pobacane po podu,zivi s cimerkom koja privodi razne fraere,prazan frizider,salje joj cale za kiriju nema za kafu

Da li je zaljubljivanje putem interneta samo vapaj za bliskoscu? Da li verujete u veze koje su zapocete na ovaj nacin? Eventualna iskustva itd
verujem u veze koje su zapocele putem interneta. iz njih se moze roditi ljubav iz njih se radjaju deca isto kao iz veza koje su započele na asfaltu.
zaljubljivanje je inace potreba za bliskošću a načini na koje se bliskost sa ljudima ostvaruje su pitanje ličnih afiniteta.
:heart:

Back