Zaljubljenost je opasna i nezdrava

mislim da to ne može da se kontroliše. Ili radi ili ne radi.
kažu siromaštvo i zaljubljenost se ne mogu sakriti.
za siromaštvo znam, ne nosiš brendove nemaš rošfuko sat...:roll:
za zaljubljenost nisam sigurna da može ali ako bi se baš uinatio postoje veštine do kojih se dolazi treningom koje pomažu u očuvanju umerenosti i distance prema drugima čak i prema onima koji nam se veoma dopadaju
tako se zaljubljenost može sakriti iza nečije distanciranosti uprkos ključalim emocijama.

Poslednja izmena:
23220_profimedia-0606227111_s.jpg

Taj fazon,namrsti se i uzme pljugu ,najpozeljni nista da ne prica

Ne slazem se, zaljubljenost je ponekad u stanju da pomera planine :rumenko: Ako je obostrana i uzvracena to je nesto najlepste sto postoji, ne mozes ni da spavas, ni da jedes, ne znas gde se nalazis, prepun si energije i u stanju si da cuda ostvaris, hipnotisano i non-stop mislis na nekog kao i taj na tebe, ne mozes da verujes da je sve to stvarno, to je najlepsi osecaj, to je raj na Zemlji.

Mi se ne zaljubljujemo u svoju decu iako ih možda jako volimo.
Ljubav prema djeci je drugačija od romantične ljubavi. Roditeljska ljubav uključuje emocionalnu povezanost, brigu i odgovornost prema detetu. Iako se ne zaljubljujemo u decu kao u romantične partnere, možemo osjećati duboku ljubav i brigu prema njima.
Ne zaljubljujemo se u naše prijatelje istog pola – osim ako smo homoseksualno orijentisani – iako nam je možda jako stalo do njih.
Što se tiče zaljubljivanja u prijatelje istog spola, to može biti individualno iskustvo. Ljudi se mogu zaljubiti u prijatelje bez obzira na spol, ali to ne znači da je uvijek seksualne prirode. Emocionalna privrženost i intimnost mogu biti prisutne u prijateljskim odnosima bez romantične ljubavi.
Zaljubljujemo se samo kada smo svesno ili nesvesno seksualno motivisani.
Zaljubljivanje je kompleksan proces koji uključuje emocije, fizičku privlačnost i razmišljanje. Seksualna privlačnost može biti faktor zaljubljivanja, ali nije uvijek prisutna. Postoje različiti oblici ljubavi i emocionalne veze koji ne ovise o seksualnoj privlačnosti.
To samo po sebi i nije problem već to što je zaljubljenim ljudima poremećen um. Tako kažu stručnjaci. Da li se i vi slažete?
Zaljubljivanje i emocionalna vezanost su složeni procesi koji se razlikuju kod svakog pojedinca. Stručnjaci imaju različite stavove o prirodi i uzrocima zaljubljivanja. Psihičko zdravlje nije uvijek povezano s zaljubljivanjem i ne postoji univerzalno mišljenje o tome što znači biti zaljubljen..

Ljubav prema djeci je drugačija od romantične ljubavi. Roditeljska ljubav uključuje emocionalnu povezanost, brigu i odgovornost prema detetu. Iako se ne zaljubljujemo u decu kao u romantične partnere, možemo osjećati duboku ljubav i brigu prema njima.
Ljubav i seksualni objekt, nemaju veze jedno sa drugim. No ljubav prema detetu, je kod mene jača... mada ne znam, dal to uopšte može da se meri...

Back