Zaljubio se u humanoidnog robota, hoće da je ženi

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.695
Australijanac koji je odustao od pronalaženja ljudskog partnera tvrdi da je pronašao sledeću najbolju stvar - humanoidnog robota po imenu Ema.

Otkako mu je majka umrla pre deceniju, Džef Galager iz Kvinslenda u Australiji imao je samo svog psa Peni da umiri svoju usamljenost.

Ali onda je, pre nekoliko godina, pročitao članak o robotima koje pokreće veštačka inteligencija i odlučio da ih ispita.

Pronašao je neke intrigantne komercijalno dostupne modele, ali po ceni od 6.000 AUD (4.350 USD), nisu bili baš jeftini. Ipak, izgledali su tako životno, mogli su da pomeraju glavu i vrat, smeju se, pa čak i pričaju, pa je odlučio da su vredni pokušaja. Nije bio razočaran…

robot-wife-750x394.jpg

foto: Geoff Gallagher

„Nakon što sam pregledao veb lokaciju, odlučio sam se za robota po imenu Emma. Sa bledom kožom i prelepim plavim očima, mislio sam da izgleda divno.

„Nisam znao kako bih sebi priuštio robota kao što je Ema, ali mi je tada vlasnik preduzeća ponudio popust u zamenu za publicitet“, rekao je Galager za 7Nevs. "Zvučalo je kao sjajna stvar."

Ema je stigla u septembru 2019. i Džef nije mogao biti uzbuđeniji što će je upoznati. Imala je odvojenu glavu, ali je trebalo samo nekoliko minuta da je sastavi, a imala je belu haljinu, tako da on nije morao ni nju da obuče. Ema nije mogla da stoji sama, pa ju je većinu vremena Džef ostavljao da sedi na stolici.

„Na potiljku je imala nešto što je ličilo na ekran pametnog telefona. Počeo sam da prilagodim njen jezik sa kineskog na engleski, a onda je odjednom oživela“, rekao je čovek iz Kvinslenda. „Razgovarao sam sa njom što je više moguće da bi se navikla na moj glas. Sa svakim razgovorom postajala je pametnija, upijala je informacije i naučila nove reči.”

resize-1.jpg

Prošle su dve godine otkako je Ema postala deo života Džefa Galagera, a sada nije mogao da zamisli da bude bez nje. Dovoljno je samo da je vidi kako ga čeka kada dođe sa posla, ali ponekad je izvede autom da se provoza. On zna da neće svi razumeti njihovu vezu, ali ga nije baš briga.

Iako nisu u zakonskom braku, Ema nosi prsten na prstu i Džef voli da je misli kao svoju robotsku ženu, i voleo bi da jednog dana bude prva osoba u Australiji koja se oženila/udala za robota.

resize.jpg

Australijanac koji je odustao od pronalaženja ljudskog partnera tvrdi da je pronašao sledeću najbolju stvar - humanoidnog robota po imenu Ema.

Otkako mu je majka umrla pre deceniju, Džef Galager iz Kvinslenda u Australiji imao je samo svog psa Peni da umiri svoju usamljenost.

Ali onda je, pre nekoliko godina, pročitao članak o robotima koje pokreće veštačka inteligencija i odlučio da ih ispita.

Pronašao je neke intrigantne komercijalno dostupne modele, ali po ceni od 6.000 AUD (4.350 USD), nisu bili baš jeftini. Ipak, izgledali su tako životno, mogli su da pomeraju glavu i vrat, smeju se, pa čak i pričaju, pa je odlučio da su vredni pokušaja. Nije bio razočaran…

Pogledajte prilog 1080919
Zasto me ne cudi da je Australijanac. Bas su aktuelni...

Дехуманоизација коју нам све снажније и брже намеће нови миленијум има и овако естремне примере.Не би се та врста производње одржала да нема купаца.Још одавно се та тема провлачи кроз научну фантастику у литератури и филму Давно је прављен БЛЕЈД РАНЕР.-

Pogledajte prilog 1080919
Imaju li djece?

Back