Žali li Vučić za Milom?

Мислим да му данашња изјава о наследнику и повлачењу после краја мандата није случајна.

Мислм да је ноћас схватио да сваком неприкосновеном владару дође крај кад прође његово време и да му је боље да на време окачи копачке о клин.

О томе није размишљао раније, чак је пуштао неке кербере да у медијима лају како треба мењати Устав.

Ипак, после пораза Мила у другом оку у глави, и вероватних истраживања о паду рејтинга, јасно му је да забава не може да траје заувек.

Како је опседнут сликом коју јавност има о њему, а још више како ће га историја памтити, решио је да најави своје повлачење по престанку мандата.

Иако би имао и опцију да мења Устав, или да заузме позицију Председника Владе, мислим да му се не улази у тај ризик да буде поражен и понижен на изборима. Одшљакаће овај мандат, до 2027. године, а затим ће да се повуче, непоражен.

Тј. то му је план.

Ако му се народ не дигне до 2027. године, а какав је тренутно народ, чини ми се да се то неће десити. Има сасвим довољно времена да се припреми за повлачење за 4 године.

Па ?!

Одеш код аутомеханичара и он ти каже овде сам ја главни !
Ако знаш боље иди сам поправљај !!!

FnWk_ZJXEAAtfDd

Поправљено...

аха.....А олигархија, клан и мафија раде шта хоће... :kafa:
Јеб.ига, олигархија, клан, мафија било је и пре њега. Само су били туђи, а сада су његови. У реалности, то је неко од ових опозиционих аналитичара рекао, не постоји нека стратешка грешка која је направљена. Плус што је економски ситуација далеко боља, уз велику ограду и даље је лоше, али много боље него док је ДОС водио. Што значи да је распали ДОС спустио веома ниску лествицу у свим областима, коју је СНС без проблема пребацио и представио се као боља власт.

Оно где је Алек пао на испиту јесу криминал и корупција. Али очигледно то није довољно да народ не гласа за њега зато што на неким другим стварима не прави грешке.

Иначе, мислим да би се и ДОС-у опростиле многе ствари (па онако неуспешни владали су 12 година), само да нису имали екстремно антисрпски наратив у својој владавини. Чак и тај економски очај до којег су довели могао је да се прогута да нису били толико еврофанатично и антисрпски настројени. И то говорим о тим главним ликовима и иконама ДОС-а, који су и данас у српској политици као опозиција.

Мислим да му данашња изјава о наследнику и повлачењу после краја мандата није случајна.

Мислм да је ноћас схватио да сваком неприкосновеном владару дође крај кад прође његово време и да му је боље да на време окачи копачке о клин.

О томе није размишљао раније, чак је пуштао неке кербере да у медијима лају како треба мењати Устав.

Ипак, после пораза Мила у другом оку у глави, и вероватних истраживања о паду рејтинга, јасно му је да забава не може да траје заувек.

Како је опседнут сликом коју јавност има о њему, а још више како ће га историја памтити, решио је да најави своје повлачење по престанку мандата.

Иако би имао и опцију да мења Устав, или да заузме позицију Председника Владе, мислим да му се не улази у тај ризик да буде поражен и понижен на изборима. Одшљакаће овај мандат, до 2027. године, а затим ће да се повуче, непоражен.

Тј. то му је план.

Ако му се народ не дигне до 2027. године, а какав је тренутно народ, чини ми се да се то неће десити. Има сасвим довољно времена да се припреми за повлачење за 4 године.

Ако не буде, више, мање, ширег,... рата...

Све он замајаве и Амере и ЕУ и Русе, Кинезе...највише свој народ...

Жонглер на жици...

Председник и ја смо га поправили....

Знаш како су комунисти (који су све знали) говорили ?
Ако хоћеш да поправљаш наш социјалистички систем, укључи се, учлани се па га поправљај изнутра,
немој споља ... Не разликујемо те од непријатеља !

Ако не буде, више, мање, ширег,... рата...

Све он замајаве и Амере и ЕУ и Русе, Кинезе...највише свој народ...

Жонглер на жици...

То што пишеш је додатни разлог да одради овај мандат и повуче се.

Нико не зна шта ће бити сутра, па ни дубока држава, јевреји, кинези, руси, амери, рокфелер, краљица енглеске и сви остали.

Али, изжонглираће до даљњег. Има још 4 године, а последње две могу да му буду у фази повлачења. То што замајава све редом, он је опасно затегао жицу, мора мало да је олабави, па да се повуче док иста не пукне.

Ако се сам не повуче, растргнуће га противници ако прође као Мило (или Милошевић), зато ће решити да се повуче непоражен. Вероватно ћемо у наредном периоду почети да видимо обрисе прелазног периода.У овом тренутку му је само битно да прегура наредне локалне и парламентарне изборе 2024. године, и може на миру да почне да планира безбедну излазну стратегију, као и да види шта ће да остави иза себе. Вероватно ће морати да распусти СНС а да почне да гура нешто ново, да не остане његово име уз СНС, већ уз то ново.

Није ми најјасније како је могуће да сваки пораз било ког лидера на свету дође до тога да одбројава неко овде крај Вучићу. Пуних 10 година, када год је неко подбацио у резултатима (Орбан и Ердоган када су изгубили главне градове, Додик када је изгубио Бањалуку, Милановић када је победио Колинду, Бајден када је победио Трампа, Заев када је изгубио од кога год у С. Македонији, Дритан када је победио Мила итд итд итд...) увек креће овде нека поремећена еуфорија типа он је следећи. И сваке следеће изборе Вучко добије још више гласова.

Овде се заиста занемареује чињеница да у владавини Мила није било никаквих прекида, он је више од три деценије био апсолутни господар, док је Вучићу претходила екстремно штеточинска и антисрпска ДОС-овска власт. И то не би било битно (јер не може претходна власт увек да буде изговор) да та претходна власт није данас најгласнија опозиција Вучићу. А у избору између Вучка и бивше ДОС екипе, па то реално чак није ни избор, само се отвара ладан шампањац.

Па Алек је видео да му потенцијална опасност у наредном периоду прети од дела националне опозиције, па их је у ова два месеца сурово урнисао, почевши од замке коју им је припремио у Скупштин током расправе о Космету, где су сви упали у рупу, а посебно Јовановић из ДСС, па све до данас, када је активирао спаваче у њиховим редовима. И то ради годину дана пре првих следећих избора, дакле не у минут до 12. Дакле за ову тренутну опозицију он је доктор и врти их као павијане. Што наравно није добро, јер је веома лоше када било која земља нема неку озбиљну опозицију.

Јер док је ДОС владао, у највећем делу те епохе СРС (данашњи СНС) је био појединачно најјача странка. Против СНС-а правиле су се најнепринципијалније коалиције не би ли се спречили да само пар година након 5. октобра преузму власт. Прво су ДС и ДСС закопали ратне секире, а онда ДС и СПС. А сво то време радикали су им дисали за вратом. Чак и у Милово време у годинама пре независности он је играо на подељеност опозиције, пре свега српског фактора. Вучић сада испред себе нема ни близу тако нешто. Сви заједно леви и десни, прави и криви да се уједине, добацују до трећине његове подршке у најбољем случају. Уз напомену да би многи радије са Вучићем ушли у власт, него што би једни са другима сарађивали.

У то име, мало да се одложи еуфорија, доћиће крај и Вучку, као што свему дође крај, само не сада. Мора ипак неко иоле нормалан да се појави и да се представи као озбиљна политичка опција, а не конгломерат ових лудака, од оних што мазе дрвеће, преко еко-усташа, аутошовиниста, до кафанских патриота, салонских националиста и обичних силеџија и букаџија, а све из редова некадашњег ДОС-а.

Dok god se svet tumba ne verujem da imamo iztreniranog da može sve to da "podnese"

Jer u Srbiji u ovim okolnostima između proistočnog naroda (koji može biti zloupotrebljena od Zapada,) i zapadnih obaveza (koje nije ovaj potpisao), ali još uvek dovoljno jake agentire da preko medija skupi neku masu i ode Srbija u propast za sve to onaj ko je na vlasti mora biti em fanatik, em žongler samo takav

Dok god se svet tumba ne verujem da imamo iztreniranog da može sve to da "podnese"

Jer u Srbiji u ovim okolnostima između proistočnog naroda (koji može biti zloupotrebljena od Zapada,) i zapadnih obaveza (koje nije ovaj potpisao), ali još uvek dovoljno jake agentire da preko medija skupi neku masu i ode Srbija u propast za sve to onaj ko je na vlasti mora biti em fanatik, em žongler samo takav
1679252542

rucna-mutilica-metalna-1_1200_1200px_w.jpg

mutis po obicaju

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, na predstavljanju Open Balkan agende na sajmu vina u italijanskoj Veroni komentarisao je rezultate predsjedničkih izbora u našoj zemlji.

Posebno se osvrnuo na poraz aktuelnog predsjednika Mila Đukanovića u drugom krugu izbora.

- Ćutao sam na odgovoran način o crnogorskim izborima, jer ne želim da govorim ružne stvari kada je neko izgubio na izborima. Mislim da je to džentlmenski. Politika Đukanovića i naša politika su bile dijametralno različite. Nadam se da će odnosi biti bolji, ne padam u euforiju, vidjećemo kako će to izgleda... Vidjeli smo kako je to izgledalo sa (Zdravkom) Krivokapićem, vidjećemo kako će biti sa Milatovićem. Nadam se da je moguće da napravimo bolje odnose Srbije i Crne Gore. Bilo bi dobro za sve nas. To je ono što je za ljude važno - rekao je Vučić, a prenio B92.

Komentarisao je ocjene javnosti, kao u regionu tako i širom kontinenta, da se Srbija grubo miješa u izborni proces u Crnoj Gori.

- Pogledajte brutalno miješanje Bosne i Hercegovine u unutrašnje stvari u Crnoj Gori, ali niko to nije rekao, niko nije rekao da je to radila Priština i gotovo sve zemlje Zapadnog Balkana. To je ta priča kako Srbija uvijek mora da bude kriva kako bi se napravio balans, a u stvari pravi se disbalnas, jer Srbija je uvijek kriva za sve iako nema nikakve veze sa tim. Srbija je kriva, čak i kada ćuti - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, na predstavljanju Open Balkan agende na sajmu vina u italijanskoj Veroni komentarisao je rezultate predsjedničkih izbora u našoj zemlji.

Posebno se osvrnuo na poraz aktuelnog predsjednika Mila Đukanovića u drugom krugu izbora.

- Ćutao sam na odgovoran način o crnogorskim izborima, jer ne želim da govorim ružne stvari kada je neko izgubio na izborima. Mislim da je to džentlmenski. Politika Đukanovića i naša politika su bile dijametralno različite. Nadam se da će odnosi biti bolji, ne padam u euforiju, vidjećemo kako će to izgleda... Vidjeli smo kako je to izgledalo sa (Zdravkom) Krivokapićem, vidjećemo kako će biti sa Milatovićem. Nadam se da je moguće da napravimo bolje odnose Srbije i Crne Gore. Bilo bi dobro za sve nas. To je ono što je za ljude važno - rekao je Vučić, a prenio B92.

Komentarisao je ocjene javnosti, kao u regionu tako i širom kontinenta, da se Srbija grubo miješa u izborni proces u Crnoj Gori.

- Pogledajte brutalno miješanje Bosne i Hercegovine u unutrašnje stvari u Crnoj Gori, ali niko to nije rekao, niko nije rekao da je to radila Priština i gotovo sve zemlje Zapadnog Balkana. To je ta priča kako Srbija uvijek mora da bude kriva kako bi se napravio balans, a u stvari pravi se disbalnas, jer Srbija je uvijek kriva za sve iako nema nikakve veze sa tim. Srbija je kriva, čak i kada ćuti - rekao je Vučić.
dijametralno razlicite?

:hahaha1: :hahaha1: :hahaha1:

Back