Zaledjeno povrce

zasto se zaledjeno povrece stavlja u kljucalu vodu kad ce je rashladiti i opet cekas da voda prokljuca da bi merio vreme kuvanja? :think:
tajna je da ne trebaš da čitaš uputstvo..kao što ne čitaš uputstvo za upotrebu mobilnog tako isto ne treba čitati uputstvo za pripremu zaleđenog povrća...staviš u hladnu ili toplu vodu ne da ključa nego na trojku i kuvaš dok ne bude gotovo...

uvek ostavim bar pola sata na sobnoj temperaturi da se malo "otkravi" operem hladnom vodom i ocedim, a onda ubacim u vodu koja vri da ne bi bilo gnjecavo...na taj način je dovoljno 10-15 min kuvanja

Greh je lediti povrce, a ti bi jos da ga stavljas u kljucalu vodu. Na taj nacin si ubio vecinu vitamina.. Sa druge strane, ne moze se ni sve sveze spremiti! I ja uzimam onaj mix povrca za supe/corbe i isto ga ubacim u vrucu vodu.... 😔
Kako je meni cudno kad se musko interesuje za hranu.. Ovi svi muski oko mene tek umeju da isprze nesto

svako zamrznuto povrce nije isto kao i sveze, ali je sasvim pristojna jestiva zamena - cak i kad su tvrdi sastojci u pitanju kao sto je krompir ili sargarepa ni oni nece biti bas onakvi kakvi su bili kad su bili svezi. O brokolima, karfiolu, paprici, paradajzu da ne govorimo, ovo povrce ima dosta vode u sebi, i kad se zamrzne i odmrzne, struktura mu se raspadne i bude generalno gnjecavo. Ako je vec tako kako jeste, ti sastojci su obicno dobri samo za neku corbu, sos ili tako neko jelo, mada moze i da se prze iako dozivljaj na kraju nije isti kao sa svezim. Ako se prze onda treba i odlediti i ocediti i osusiti koliko moze inace mozete da izazovete i pozar. Kako cete da ga otopite zavisi od potrebe i brzine i gladi. Ja ga ostavim da se naturalno odmrzne i onda ga koristim. Ali kad je frka i glad onda moze svaki drugi nacin. Najbrze - stavite u cediljku pa pod mlaz ladne vode dok sav led ne otpadne. Ostavite da se ocedi i onda sta vec je planirano.

Bogomoljka kaze zamrznuto ide u wok. Meni u wok ide samo sveze.

Back