Zaledjeno meso

nasao sam neko meso u cosku zaledjivaca koje sam zaledio jos pre godinu dana :D

jel to ok da se jede ili da bacim?

koliko sme da se drzi zaledjeno meso a da je sigurno za jelo?
ako je meso iz meka
moze van frizidera nekoliko godina
kolko ima amonijaka u sebi

ovo kupovno najzdravije je jedan mesec, max 2

bas tako, ako je prezivljavanje u pitanju onda moze nece nista da mu fali :D
al onda moras ko u vojsci da primis onaj koktel inekcija pa moz da jedes i konzerve kojima je istekao rok 10 godina

6 meseci je ok da stoji meso i riba...sve više od toga već počinje da se oseća na nešto užeglo,i na sve ostalo što je bilo po zamrzivaču pored njega...Teoretski može da se jede ako baš mora/hoće,ali više nije to to
samo ti cekaj da se oseti na uzeglo...posle 2 meseca ko jede meso iz zamrzivaca je ko da vozi formulu 1

Zamrzivač je zlo .
Razumem ljude koji tove svinje , pilice i sl. pa se u jednom trenutku kad pokolju iste nadju u problemu kako sačuvati gomilu mesa .
Za njih je jedino rešenje zamrzivač .
Ali da neko živi u gradu , dostupne su mu u svakom trenutku razno razne vrste svežeg mesa i da odluči da neku količinu zamrzava i tako menja ukus i kvalitet te namernice , to ne mogu da razumem !

Zamrzivač je zlo .
Razumem ljude koji tove svinje , pilice i sl. pa se u jednom trenutku kad pokolju iste nadju u problemu kako sačuvati gomilu mesa .
Ali da neko živi u gradu , dostupne su mu u svakom trenutku razno razne vrste svežeg mesa i da odluči da neku količinu zamrzava i tako menja ukus i kvalitet te namernice , to ne mogu da razumem !
Ali izmedju svezeg mesa ko zna kakvog nekvaliteta koje kupim u kasapnici i zamrznutog mesa koje sam ja uzgajao, birao bih ovo drugo

Zamrzivač je zlo .
A jeste, ali recimo evo moj problem: bacam hranu. Deca jedu malo, nama uvek ostane, bacam po pola serpe gradska, pasulja, smrznuto ako se ne pojede za dan, dva, propadne, a ako se zamrzne moze bar koji dan da odstoji. Prekjuče sam kupila zamrzivač najzad, jer vise ne mogu da bacam hranu, bacam pare..

nasao sam neko meso u cosku zaledjivaca koje sam zaledio jos pre godinu dana :D

jel to ok da se jede ili da bacim?

koliko sme da se drzi zaledjeno meso a da je sigurno za jelo?

#nijesedesilo

meso sa kostima se brže kvari
mehanički separisano meso (MSM) se još brže kvari

Godinu dana staro meso možeš pojesti bez strahova samo ako znaš da je kvalitetno obrađeno i sveže zamrznuto

У европској унији је за месо до 6 месеци а код нас до годину дана. Па смо ми тако месо из Пољске, Словеније увозили и паковали одмрзнуте баткове, купали у некој течности за Лидл.Тако да када купујете месо по тим већим маркетима, ако у посуди има папир онај бео, то је знак да је месо паковано замрзнуто.

У европској унији је за месо до 6 месеци а код нас до годину дана. Па смо ми тако месо из Пољске, Словеније увозили и паковали одмрзнуте баткове, купали у некој течности за Лидл.Тако да када купујете месо по тим већим маркетима, ако у посуди има папир онај бео, то је знак да је месо паковано замрзнуто.
Tako je! Kriminalna ministarstva su potkupljena da taj rok bude kod nas godinu dana a naravno zna se kome odgovara da nam uvaljuje trulo meso.
Banda kopira EU idiotske zakone a ne kopira ono što stvarno treba da se zaštiti zdravlje naroda. Garantujem da je kod nas na tržištu preko 50% svežeg mesa ovaj iz EU što mu je istekao rok a za preradjevine verovatno 99%

Ali izmedju svezeg mesa ko zna kakvog nekvaliteta koje kupim u kasapnici i zamrznutog mesa koje sam ja uzgajao, birao bih ovo drugo
Za nas koji ne znamo ništa o uzgajanju krupne i sitne stoke moze mala edukacija u čemu je razlika izmedju domaćeg praseta-pileta i onog iz marketa-kasapnice .
Jel samo ishrana u pitanju ?
Nije valjda u trgovinama samo uvozno zaleđeno meso , bude tu i neko pile-prase iz naših krajeva ?

Za nas koji ne znamo ništa o uzgajanju krupne i sitne stoke moze mala edukacija u čemu je razlika izmedju domaćeg praseta-pileta i onog iz marketa-kasapnice .
Jel samo ishrana u pitanju ?
Nije valjda u trgovinama samo uvozno zaleđeno meso , bude tu i neko pile-prase iz naših krajeva ?
Razlika je kao nebo i zemlja, bukvalno.
Tov na farmama nalaze da sto pre porastu. Jesi usao negde gde se prodaje koncentrat za tovljenje? Kakav je to smrad, sta mislis sta sve ide unutra? Pored toga u vodu im sipaju cesto nekontrolisano antibiotike da smanje eventualnu smrtnost i posle sve to mi jedemo.
Zivinsko meso je cak vise zatrovano nego svinjsko koliko ja znam. Drugar koji je radio na farmi curaka kaze da su im davali i anabolike.
Prosto uzmi domace uzgajano meso i ovo iz kasapnica, stavi na tiganj pa ces da vidis koliko vode otpusti tovljeno meso. Kao ovi kljukani bodibilderi puno vode.

Back