...poštovani Lorde , možda za Vaš uvaženi diskurs i vašu inteligenciju realizam je mržnja , nacionalizam i koještarije...to je vaš Olimp...no , poštovani , američke države nastale su iseljavanjem kriminalaca , čedomoraca , kurvi i šljama o državnom trošku - te kolonije , služile su za takozvano pročišćenje sopstvene nacije i smanjenje državnih budžetskih troškova ( da ti pojednostavim , nemaš zatvorske troškove , a imaš profit od njihovog rada - trebalo bi da znaš , da je vlasnik svih američkih teritorija i ljudi na njima bila engleska krune , pa preduzeća vrancuskog kralja i tako dalje )....američka nacija , formirana je na genocidu nad starosedelačkim stanovništvom - to je istina....uostalom , evropske države od doba helena , pa peko rimljana , do današnjih dana bave se pljačkom i genocidom persije ( evroazijskog kontonenta , i afrike )...to je istina.....
...više od dva milenijuma to se čini , i sasvim je normalno da to činjenje treba budalama da se predstavi kao sveta nebeska stvar - sve u ime boga....
,,,,ja jednostavno nisam sklon da slepo verujem toj imperijalnoj sili...nemam te mudrosti i tu inteligenciju koja će da se povinuje zlu - kako se to kaže...to prepuštam intelektualnom kukavičluku i njegovom slepom poltronizmu.....ali , nemam nii tog pokvarenog patriotizma u sebi da se suprotstavljam toj sili zla....u takvim okolnostima sklon sam kao poslednji šaman , da predupredim sopstvenu nesreću i postanem nevidljiv zlu i njgovoj rsavo animalnoj inteliginciji....
....hoću da kažem , nisam se verao na to uže evropeizma i amerikanizma , jer znajući kakve su to ubice - dečijeg lica , višnji su mi to prijatelji !
...sve ima svoje poreklo , pa i evropeizam , i njegovo grozomorno dete , amerikanizam....
..a što se tiče plate , bilo bi dobro da su ameri mi gazde...jer kad god su mi oni bili gazde , bio sam dobro plaćen...kao radnik , dobro sam bivao plaćen i od germana...rusi , azijati i naši su čemer i jad....tako da znaš , radnik prodaje uvek po ovom redosledu gazdi : zdravlje , veštine i na posletku znanje....( taj redosled je takav zato što su gazde sujetno prepotentne i znaju da fordovskim organizacionim lancem iscede radnika )....a kad sam ovo znao , onda sam uvek kazdi prodavao u obrnutom redosledu svoje radno vreme...kad takvu igru namestiš gazdi , najmanje profita i zdravlja iscedi iz tebe.....lako je inteligenciji da se upregne u dolap vlasti i da preživa u krug , misleći da je sveta...teško je slobodnom čoveku....on mora da izmisli i napravi taj dolap i sa njim zabavi vlast i rulju - naravno intelektualnu !
...sve ovo ti govorim da razumeš , da postoje na ovom svetu ljudi , koji nastoje da otvore oči zakonodavnim zarobljenicima - svetini i njenoj intelektualnoj rulji....treba biti pošten prema sebi i čovečnosti - pa videti istinu , videti zakonodavne manipulacije i o tome pričati....
...i sve ovo ti govorim , da razumeš jednu stvar koja se zove upravljanje...svak koji misli da časno , pošteno i dostojanstveno upravlja sa ljudskim resusrsima , mora da pravi liste prioriteta , te mora da sastavlja dugoročne i kratkoročne projekte - koji definitivno odlučuju kako će izgledati lista prioriteta ---- naravno , ako ima za cilj opstanak , razvoj i rast tih resursa ( ljuskih)...
..a prevedeno na jezik puka :
zagađivanje : eliminisati velike zagađivače ; kontrolisati hranu /lekove i izbaciti sa tržišta hemijske i svake druge trovače , pohapsiti duhovne zagađivače , prodavce magli i diploma .....
...svaki intelektualac treba da zna , da jedan osrednji dizel motor , zagadi više gradskog vazduha ( pa potruje shodno tome više dece ) nego deset hiljada pušača.....ovo ne znači da treba pušiti , već znači da treba listu prioriteta u vezi zagađivanja vazduha menjati...a svak častan i pošten zna da jedan masovni ubica više napravi štete društvu nego svi dizel motori u njemu...
...i Vi dragi Lorde , tako intelektualno evropeizovani, amerikanizovani , Vi poštovani mudrače , zinuli ste onoliko na tu bednu rulju , destruktivno uređenu , opljačkanu i genocidiranu - sramota...Vi poštovani beograđanine , svakog dana prođete bar pored dve masovne grobnice , vaših sugrađanina koji su mučki pobijeni ( a kažu istoričari da ih u Vašem gradu ima čuma - gotovo koliko i u celom ostatku države ) , sretnete bar jednog koji je učestvovao u tome i na desetine potomaka i sledbenike tih genocid majstora , koji kroje sudbinu i sad tom gradu i ostatku države - VI poštovani Intelektualče o tome ćutite kao zaliveni...pa šta je to sa vama intelektualcima...kakvu to čovečnost nudite ovom napaćenom svetu...zar vam je toliko stalo do profitabilnosti ....koliko bi se tek para u budžet slilo , kad bi se intelektualni kurvarluk oporezivao kao šund....
..a ćutanje nad zločinima je intelektualni kurvarluk...o tome ćuti akademija beogradska , zajedno sa sinodom !