Zakon o političkim strankama

Trollicki

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
171
Pazite šta kaže zakon o političkim strankama ustava republike Srbije donesen 2009 godine

http://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_politickim_strankama.html

Zabrana rada političke stranke

Član 37

O zabrani rada političke stranke odlučuje Ustavni sud.

Zabraniće se rad političkoj stranci čije je delovanje suprotno članu 4. stav 2. ovog zakona ili koja se udruži u šire političke saveze u zemlji ili inostranstvu, odnosno spoji sa političkom strankom koja deluje suprotno članu 4. stav 2. ovog zakona. /B]

Član 4

Politička stranka se organizuje i deluje isključivo na teritorijalnom principu.

Delovanje političke stranke ne može biti usmereno na nasilno rušenje ustavnog poretka i narušavanje teritorijalne celokupnosti Republike Srbije, kršenje zajemčenih ljudskih ili manjinskih prava ili izazivanje i podsticanje rasne, nacionalne ili verske mržnje.

Politička stranka ne može neposredno vršiti vlast, niti je potčiniti sebi.

Prosto rečeno svaka stranka koja ruši ustavni poredak Srbije, ugrožava teritorijalnu celokupnost Republike Srbije, krši ljudska prava i slobode ili podstiče na mržnju - ispunjava uslove da joj se zabrani rad.

A pošto stranke koje budu glasale za sporazum iz Brisela u parlementu Srbije, automatski vrše krivično delo nasilnog rušenja ustavnog poretka i narušavanja teritorijalne celokupnosti naše Republike Srbije.

Zašto se menja naslov ? Moja tema je autorska....

Zašto sam naveo da će se zabraniti rad DS, SPS,SNS, LDP i URS?

Zato što su se ove stranke izjasnile da će glasati za sporazum iz Brisela i time će počiniti automatski krivično delo rušenja ustavnog poretka zemlje....

Zašto se menja naslov ? Moja tema je autorska....

Zašto sam naveo da će se zabraniti rad DS, SPS,SNS, LDP i URS?

Zato što su se ove stranke izjasnile da će glasati za sporazum iz Brisela i time će počiniti automatski krivično delo rušenja ustavnog poretka zemlje....

Pobogu čoveče frljaš pravo na krezubom forumu - nama problem da nadjemo nekog u poštu da nam potpiše pa da uznemo pare

Back