Zakon o carini

gost 225213

Primećen član
Poruka
718
Ovako, vec sam napisao temu, ali sam promasio forum. Treba da dobijem neke stvari iz Amerike, zanima me kakva je procedura? Da li mogu da dobijem stvari direktno na kucnu adresu? I da li onda placam postaru nesto? Bice odece, obuce, elektronike, svega.. Da li se placa posebnoz a svaki artikal ili se placa ukupno u zavisnosti od tezine posiljke ili cega vec?
Rece jedan da je to sada gadna zezancija..

pošiljka čija ukupna vrednost ( tu se dodaju troškovi slanja) premašuje 100 evra se obavezno carini i plaća se PDV na zbir. Ako uz robu ne postoji validan račun procenu vrednosti radi carinik

Ovako, vec sam napisao temu, ali sam promasio forum. Treba da dobijem neke stvari iz Amerike, zanima me kakva je procedura? Da li mogu da dobijem stvari direktno na kucnu adresu? I da li onda placam postaru nesto? Bice odece, obuce, elektronike, svega.. Da li se placa posebnoz a svaki artikal ili se placa ukupno u zavisnosti od tezine posiljke ili cega vec?
Rece jedan da je to sada gadna zezancija..

Pa to je uveki i svuda gadna zezancija. Gde postoji da tebi neko salje robu a da ti za to ne placas nista?

Ako je obuca i odeca koriscena, onda i postoji sansa da ne platis nista, ali za elektroniku mrka kapa.
Da vidis kako carina na frankfurtskom aerdromu lovi putnike iz USA i naplacuje i porez i carinu, ali bogami i kazne
ako ne prijave sta su pazarili u Americi.

Back