Zakon Jednog

OzzY94

Početnik
Poruka
21
Slučajno sam nabasao na ovaj materijal i sve više i više sam počinjao da se interesujem za isti.
Ako sam dobro razumeo, radi se o grupi ljudi koji su telepatski stupili u kontakt sa drevnim egipatskim božanstvom - Ra. (neka me neko ispravi ako grešim)
Grupa se sastojala od Dona Elkinsa (koji je postavljao pitanja), Karle Rukert (koja je bila medijum) i Džima Mekartija (koji je pravio beleške).
Ovo delo je nastalo u periodu od 1981. do 1984. godine.

Temu sam otvorio sa ciljem da uz pomoć onih koji su čitali ovaj materijal, razrešim nedoumice koje imam. Hvala unapred. :)

Još uvek nisam završio čitanje, ali imam nekoliko pitanja vezanih za ovaj materijal.

- Za početak, šta su "L/L seanse kanalisanja"? Da li je "L/L" skraćenica od "Light/Lines" i šta to znači?

- Da li se ovo delo može uzeti kao istinito?

- Beskonačni Kreator nije ono što hrišćani nazivaju Bogom? Bog je u Bibliji predstavljen kao entitet odgovoran za stvaranje života na Zemlji i usko je povezan sa ovom planetom dok je Kreator (Tvorac) odgovoran za stvaranje univerzuma. Tvorac je iznad Boga. Tvorac je stvorio Boga (mislim da je ovo iz dijaloga sa Hidden hand-om, ali ima veze sa ovom temom). Jesam li ovo shvatio kako treba?

- Mi ljudi smo na trećem denzitetu (nivou svesti), biljke i životinje su na drugom denzitetu. Kako to da mi (sa trećeg denziteta) možemo da vidimo životinje (drugi denzitet) i one mogu da vide nas, a to nije moguće između (na primer) trećedenzitetskih i četvorodenzitetskih entiteta?

- Kako "izgleda" prelazak sa jednog denziteta na drugi za entitet koji prelazi na viši denzitet i kako to izgleda za entitet koji to posmatra (entitet koji ostaje)?

- Da li sam dobro razumeo da je OPD u stvari pozitvnost, a OPS negativnost?

Šta u stvari znači biti orijentisan prema drugima (OPD)? Da li sam ja OPD ako pomognem slepcu da pređe ulicu, ako ustanem babi u autobusu - ako pomognem nekom ko ne traži pomoć, ili možda ako pružim ruku nekom u nevolji - ako pomognem nekom ko traži pomoć, ili je OPD nešto sasvim drugo?

Šta znači biti orijentisan prema sebi? Da li u OPS spada ono što mi ljudi zovemo sebičnost, hedonizam, želja da se udovolji sebi?​

- Da li je u čovekovoj prirodi da bude OPS - da li odatle proističe da je za četvrti denzitet OPS potrebno da entitet bude 95% OPS, a da za četvrti denzitet OPD potrebno "samo" 51% OPD?

- Da li je Lucifer koji se pominje u Bibliji isti Lucifer o kome se govori u materijalu sa Hidden Hand-om?

- U Kuranu se pominje da je prekršaj komunicirati sa duhovima/džinima/entitetima iz drugih dimenzija. Ova knjiga/materijal je nastao komunikacijom izmedju čoveka i entiteta iz druge dimenzije? Može neko da pojasni ovo?

To je to za sada. :D Unapred se zahvaljujem onima koji mi pomognu da razrešim sve nedoumice vezane za Zakon Jednog?

Moj od srca ti je savet da se sklonis od tog ''materijala''.
Ako te zanima Biblijsko misljenje mogu ti reci ovo:
Tvorac koji je stvorio sve sto vidis ukljucujuci i sebe zove se Bog. Tako da kada kazes Tvorac misli se na Boga.
Sto se tice stupanja u kontakt sa ''bogom Ra''.
Biblija nas uci da postoje bica koja nas ograniceni vid ne moze videti (nas vid ne vidi ni viruse, bakterije, magnetna polja i td. ali naucno znamo da postoje), i Biblija nam kaze da postoje andjeli, bica koja mi ne vidimo, takodje nam kaze da se 1/3 tih andjela pobunila, poznati pod imenom demoni. Oni su mnogo superiornija bica od nas i ukoliko mi ne znamo za njihovo postojanje, postoje velike sanse da budemo izmanipulisani, i prevareni. Dakle, cim se udaljimo od Boga, mi smo izlozeni tim bicima. Ta bica na sve nacine pokusavaju da te udalje od Tvorca(Boga) i da te odvedu u vecnu propast. Jer Bog nam je obecao kada jednom umremo da je On, kao Tvorac svega, u stanju da nas ponovo stvori, i On je to obecao. I takodje se kaze, da ce svako ko je u ovom zivotu pokazao svojim zivotom, svojim delima, da je zainteresovan za vecni zivot, zivot koji nam Bog nudi, da ce oni biti sa Njim (Tvorcem), i da ce vecno ziveti, a svi koji su u ovom zivotu pokazali bezakonje, koji su cinili strasna dela, dobice po delima svojim, i bice zauvek unisteni. Zelja palih andjela, ili demona je da te nagovore da se udaljis od Tvorca, i da budes na kraju vecno unisten. Eto nesto ukratko o tome. E sad, ako mi znamo da postoje bica koja mi ne vidimo, lako je razumeti, da ti ljudi o kojima ti govoris, da su stupili u kontakt sa ''bogom ra'', da su u stvari stupili u kontakt sa demonima. Demoni zele da ti poverujes da postoje razni ''bogovi'' nebili ti stvorili sto vise zabluda, i udaljili te sto vise od Tvorca. Posotje brojni slicni dogadjaji, za koje nauka nema odgovor, oni se time ne bave, za njih je nauka samo ono sto se moze opipati. Nazalost.

Dakle, moj ti je savet da pocnes malo da se interesujes za Sveto Pismo, da cujes i tu stranu, pa da sam vidis i prosudis koja je strana u pravu.
Ako ima neko pitanje da te zanima vezano za ovo, pitaj, rado bih ti pomogao.

Šta je to tako loše u Zakonu Jednog?
Što se tiče mog interesovanja za Bibliju, ja sam se prvo zainteresovao za nju pa tek onda nabasao na Ra Materijal, sasvim slučajno. Krenuo sam sa čitanjem Biblije ali je ubrzo postala dosadna, krenuo sam sa Starim zavetom ali tu nisam našao odgovore na veoma bitna pitanja kao što su - "Smisao života?", "Kako smo nastali?", "Kako je naša planeta nastala?" i gomilu drugih.
Ono što je dosadno u Svetom Pismu je to što se opisuje život ljudi i mnogo stvari koje nemaju puno veze sa gore navedenim pitanjima i ne proširuju moju svest. Do Novog Zaveta nisam stigao ali sam pročitao po koji psalm. Tu se uglavnom nalaze proročanstva koja opet ne odgovaraju na bitna pitanja - ne sadrže APSOLUTNU istinu (kako ja to volim da kažem ;)).

Po Bibliji, naša planeta je već postojala, božji duh je lutao njome i "stvarao". Sve što se opisuje u njoj a vezano je za nastanak, ograničeno je na našu planetu. Šta je sa čitavim univerzumom, zvezdama, planetama, čemu one služe. Bog (onaj biblijski) je stvorio zvezde da bi sijale za nas, da bi "služile" nama. Sve što je stvoreno (Sunce, Mesec, zvezde, itd), stvoreno je da služi nama zemljanima. Dokazano je da je svemir beskonačan (ili barem VEOMA prostran) i da je naša planeta čestica u poređenju sa čitavim univerzumom. Zbog čega su onda zvezde tako daleko, čemu služe galaksije, Bog je jednostavno mogao da napravi "staklenu kuglu" unutar koje bi bila zemlja i na unutrašnjost te kugle "zalepi" izvore svetlosti (vidjela, kako to piše u Bibliji), zašto bi stvarao čitav univerzum?

Zato sam se ja zainteresovao za Ra Materijal jer se u njemu ne diskutuje o nebitnim stvarima već o tome kako univerzum i Tvorac funkcionišu. Nigde nisam primetio da nas Ra odvraća od Boga tj. Tvorca. On nam odgovara na pitanja koja ne mogu da izmene budućnost, kako on kaže - on poštuje Slobodnu Volju.

Jedina činjenica koja me navodi na sumnju u iskrenost i istinitost Ra Materijala je ta da je Ra egipatski bog Sunca koga obožavaju Illuminati, Masoni i organizacije/ljudi za koje se kaže da su ZLI.

Ima još gomila stvari koju ne volim kod hrišćanstva ali neću sad o tome, skrećem sa teme.

Šta je to tako loše u Zakonu Jednog?
Što se tiče mog interesovanja za Bibliju, ja sam se prvo zainteresovao za nju pa tek onda nabasao na Ra Materijal, sasvim slučajno. Krenuo sam sa čitanjem Biblije ali je ubrzo postala dosadna, krenuo sam sa Starim zavetom ali tu nisam našao odgovore na veoma bitna pitanja kao što su - "Smisao života?", "Kako smo nastali?", "Kako je naša planeta nastala?" i gomilu drugih.
Ono što je dosadno u Svetom Pismu je to što se opisuje život ljudi i mnogo stvari koje nemaju puno veze sa gore navedenim pitanjima i ne proširuju moju svest. Do Novog Zaveta nisam stigao ali sam pročitao po koji psalm. Tu se uglavnom nalaze proročanstva koja opet ne odgovaraju na bitna pitanja - ne sadrže APSOLUTNU istinu (kako ja to volim da kažem ;)).
Ocigledno da si je citao povrsno, bez mnogo interesovanja.
Ako nisi mogao da razumes kako smo nastali, zaista ne znam sta da ti kazem. Pa to ti pise odmah na pocetku.
Po Bibliji, naša planeta je već postojala, božji duh je lutao njome i "stvarao".
Po cemu si zakljucio da je nasa planeta vec postojala!??
Sve što se opisuje u njoj a vezano je za nastanak, ograničeno je na našu planetu. Šta je sa čitavim univerzumom, zvezdama, planetama, čemu one služe. Bog (onaj biblijski) je stvorio zvezde da bi sijale za nas, da bi "služile" nama. Sve što je stvoreno (Sunce, Mesec, zvezde, itd), stvoreno je da služi nama zemljanima. Dokazano je da je svemir beskonačan (ili barem VEOMA prostran) i da je naša planeta čestica u poređenju sa čitavim univerzumom. Zbog čega su onda zvezde tako daleko, čemu služe galaksije, Bog je jednostavno mogao da napravi "staklenu kuglu" unutar koje bi bila zemlja i na unutrašnjost te kugle "zalepi" izvore svetlosti (vidjela, kako to piše u Bibliji), zašto bi stvarao čitav univerzum?
Pa Bog kao dobar roditelj, stvara ambijent za svoja stvorenja.
Sunce i Mesec su stvoreni da bi odredjivali vreme, i to ti je dato.
Bog nam govori u Bibliji da mi nismo jedini u univerzumu, da postoje stvorenja koja On stvara, On stvara bica sa slobodnom voljom rizikujuci da ta bica Njemu kazu ne, da mu se odupru, i da pocnu da cine zlo. Bog je nas stvorio, sa namerom da i On bude prisutan sa nama, stim da bi bio mnogo lepsi ambijent da se Adam i Eva nisu pobunili, ali posto smo se pobunili, poslusali zlo, zasluzili smo da budemo unisteni. Jedini nacin da dobijemo jos jednu sansu, po zakonu u Univerzumu, je taj, da neko podpuno nevin plati za nas, i Bog pristaje da to bude On, da On otkupi nas greh, i to je Isus Hrist, za Njegovo postojanje, razapinjanje, vaskrsenje, ne postoji ozbiljna osoba koja moze da demantuje, ne postoje, to je najargumentovaniji dogadjaj u istoriji covecanstva! Kaa je Isus vaskrsao pokazao je da smrt nije kraj, da je On obecao da ce nas ponovo stvoriti, i da ce mo ziveti u mnogo lepsim okolnostima od ovih danas.
Dakle, svrha ovog zivota je da pokazemo Tvorcu da li smo zainteresovani za vecni zivot, zivot sa Njem, jer On nije siledzija koji ce nas primorati da zivimo sa Njim, On zeli da svi mi sami izaberemo, da ili ne. On nas savetuje da izaberemo 'da', na nama je da odlucimo. Takodje je rekao da ce biti onih koji izaberu 'ne' kao pesak morski.
Zato sam se ja zainteresovao za Ra Materijal jer se u njemu ne diskutuje o nebitnim stvarima već o tome kako univerzum i Tvorac funkcionišu. Nigde nisam primetio da nas Ra odvraća od Boga tj. Tvorca. On nam odgovara na pitanja koja ne mogu da izmene budućnost, kako on kaže - on poštuje Slobodnu Volju.
Problem je na koji nacin odgovara na pitanja. Ti ocigledno ne poznajes Bibliju, pa smatras da ima suvisnih delova (za sta ja kazem da nema, da je svaki detalj bitan).
Jedina činjenica koja me navodi na sumnju u iskrenost i istinitost Ra Materijala je ta da je Ra egipatski bog Sunca koga obožavaju Illuminati, Masoni i organizacije/ljudi za koje se kaže da su ZLI.
Pa zar ne vidis kako je sve povazano, pa potrebna ti je mrvica znanja da bi sve to razumeo. A predpostavljam da ni ne znas pravu pozadinu iliminata, masona, malteskih vitezova i kompanije, ti si verovatno negde nacuo da su zli. Da znas sta sve rade sablaznio bi se, veruj mi!
Pa da li znas zasto Bog nije odmah stvorio Sunce, pa iz razloga da ga mi nebi obozavali i smatrali Bozanstvom, ali satanisti se mole ''bogu'' sunca.
Da li znas pravu pozadinu stounhendza? pa i tu se prinose zrtve (da ne govorim koje), a znas u ciju cast? u cast sunca.
Sve je to usko povezano.
Ima još gomila stvari koju ne volim kod hrišćanstva ali neću sad o tome, skrećem sa teme.
Opet kazem, moj ti je savet da pocnes da se interesujes, ako ne u ovoj temi, otvori novu gde ces postaviti pitanja koja su ti nejasna, nelogicna, besmislena...nebitno, pa da ih resimo, ja smatram da je to jako bitno! s obzirom da si poceo da se interesujes za jako lose stvari!

drevnim egipatskim božanstvom - Ra. (neka me neko ispravi ako grešim)
I da i ne. Veza je poklapanje. Ra je neinkarnisan entitet (grupna dusa) koja egzistira u energetskoj formi na 6. densitetu (empaticne mudrosti) i vrlo su blizu (cca 2 miliona godina) njihovom potpunom povratku Jednom.
- Za početak, šta su "L/L seanse kanalisanja"? Da li je "L/L" skraćenica od "Light/Lines" i šta to znači?
L&L - Love&Light (Ljubav i Svetlo)
To sam treba da procenis.
- Beskonačni Kreator nije ono što hrišćani nazivaju Bogom? Bog je u Bibliji predstavljen kao entitet odgovoran za stvaranje života na Zemlji i usko je povezan sa ovom planetom dok je Kreator (Tvorac) odgovoran za stvaranje univerzuma. Tvorac je iznad Boga. Tvorac je stvorio Boga (mislim da je ovo iz dijaloga sa Hidden hand-om, ali ima veze sa ovom temom). Jesam li ovo shvatio kako treba?
Hriscanski Bog je YHWH koji je planetarni logos. U dijalogu sa HH imas objasnjenje Kreacije. Da, Jedan Beskonacni Kreator je onaj koga masoni nazivaju Veliki Arhitekta Svih Svetova.
- Mi ljudi smo na trećem denzitetu (nivou svesti), biljke i životinje su na drugom denzitetu. Kako to da mi (sa trećeg denziteta) možemo da vidimo životinje (drugi denzitet) i one mogu da vide nas, a to nije moguće između (na primer) trećedenzitetskih i četvorodenzitetskih entiteta?
Entiteti na 4.Densitetu imaju gusca tela, dakle manje su fizikalni a vise su energija. Jel mozes da vidis radio talase?
- Kako "izgleda" prelazak sa jednog denziteta na drugi za entitet koji prelazi na viši denzitet i kako to izgleda za entitet koji to posmatra (entitet koji ostaje)?
U toku zetve sa 3. na 4. Densitet totalnost/bivstvo/uma/tela/duha se stavlja duz belog svetla Jednog i krece se dok se ne zaustavi. Od toga gde se nadjes, zavisi dal si diplomirao ili nisi. Nema 'posmatranja', Zetva obuhvata sve entitete (i one koji nisu u inkarnaciji)
Iz perspektive coveka na zemlji - da.
Šta u stvari znači biti orijentisan prema drugima (OPD)? Da li sam ja OPD ako pomognem slepcu da pređe ulicu, ako ustanem babi u autobusu - ako pomognem nekom ko ne traži pomoć, ili možda ako pružim ruku nekom u nevolji - ako pomognem nekom ko traži pomoć, ili je OPD nešto sasvim drugo?

Ako osecas u srcu svog Bica da to treba da uradis i uradis - onda jesi.
OPD znaci radijalno se davati bez ocekivanja bilo cega zauzvrat.
Šta znači biti orijentisan prema sebi? Da li u OPS spada ono što mi ljudi zovemo sebičnost, hedonizam, želja da se udovolji sebi?
Suprotno od OPD. :)
- Da li je u čovekovoj prirodi da bude OPS - da li odatle proističe da je za četvrti denzitet OPS potrebno da entitet bude 95% OPS, a da za četvrti denzitet OPD potrebno "samo" 51% OPD?
Logos (Sunce) je nacinio takav plan evolucije celina tela/uma/duha (arhetipski um) da entiteti budu vise privuceni OPD polaritetu u odnosu na OPS.
- Da li je Lucifer koji se pominje u Bibliji isti Lucifer o kome se govori u materijalu sa Hidden Hand-om?
Jeste.
- U Kuranu se pominje da je prekršaj komunicirati sa duhovima/džinima/entitetima iz drugih dimenzija. Ova knjiga/materijal je nastao komunikacijom izmedju čoveka i entiteta iz druge dimenzije? Može neko da pojasni ovo?
I Kuran je nastao kanalisanjem. Prekrsaj je i preci na crveno pa to ne sprecava ljude da prelaze ulicu kad je isto. Prekrsaj je covekov izum a ne Bozanski.

Poslednja izmena:
To? Pretpostavka, ne mogu samo da posmatram pozitivne strane Ra materijala. :)
Ček, je l' bez obzira na orijentisanost entiteta, on može (mora?) da "propoveda" zakon jednog? Za navedene tajne organizacije se kaže da u zle i da obožavaju Sunce (a Ra je bog sunca) što može značiti da je ovaj materijal nešto uz pomoć čega izvršavaju zle ciljeve.
- U Kuranu se pominje da je prekršaj komunicirati sa duhovima/džinima/entitetima iz drugih dimenzija. Ova knjiga/materijal je nastao komunikacijom izmedju čoveka i entiteta iz druge dimenzije.
Nisam čitao Kuran, ali pretpostavljam da je to rekao Alah, Bog. Alah, koji je logos (po Hiden Hand-u) Zabranjuje komunikaciju sa sa bićima iz drugih dimenzija.
Zašto bi to uradio?

Pretpostavka je majka svih zajeba.
Imas forum regularne masonske loze pa pitaj tamo o svojim pretpostavkama. Mislim da ce te gledati belo, ali dobro...
I meni je simpaticno ovo:
'može značiti da je ovaj materijal nešto uz pomoć čega izvršavaju zle ciljeve'
Spoji mi Ra Materijal sa izvrsavanjem bilo kog 'zlog cilja'? ;)

Procitaj PRVU KNJIGU MOJSIJEVU, sam pocetak, odvoj 10 min, pa onda napisi sta mislis da je tamo napisano al svojom glavom razmisli.

Spoji mi Ra Materijal sa izvrsavanjem bilo kog 'zlog cilja'? ;)
Biblija propoveda obožavanje jednog boga, naglasak na "obožavanje".
Ra materijal ne propoveda nikakvo obožavanje, ne propoveda odlazak u crkvu, post i slično, nema nikakvih "obaveza" prema Bogu.
Tako da bi zao cilj bio "odvajanje od boga" (po hrišćanskom učenju).

Biblija propoveda obožavanje jednog boga, naglasak na "obožavanje".
Ra materijal ne propoveda nikakvo obožavanje, ne propoveda odlazak u crkvu, post i slično, nema nikakvih "obaveza" prema Bogu.
Tako da bi zao cilj bio "odvajanje od boga" (po hrišćanskom učenju).

A crkva odvaja boga od čovjeka.
Pevajući da je bog u crkvi a ne u ljudima.
Jednostavno.

Procitaj PRVU KNJIGU MOJSIJEVU, sam pocetak, odvoj 10 min, pa onda napisi sta mislis da je tamo napisano al svojom glavom razmisli.

Napisano je da je Bog stvorio zemlju i nebesa, onda šta je radio svaki od 7 dana (božanskih ili zemaljskih, nebitno) itd. Ono što ja pokušavam da kažem je da se Biblijski opis stvaranja ograničava samo na Zemlju, od čitavog univerzuma i načina na koji funkcioniše opisano je samo da je Bog stvorio Zvezde (i Mesec) i opet - da služe nama. Zaključak je da je taj deo pisao um (Mojsije) tadašnjeg vremena i kao da ceo univerzum postoji samo da bi služio nama, ljudima. Nema opisa planeta, drugih nebeskih tela, itd (bar ne u Postanju, za ostalo ne znam).
Jedino mi nije jasan onaj deo sa "vodama iznad nebesa" - zvuči kao da je to su verovali da je iznad neba u stvari voda pa je zato ono plavo. :D

Nisu moje misli ali su dobre u kontekstu Ra Materijala pa rekoh da ih prevedem. Brojevi u zagradi su broj seanse i broj pitanja iz Materijala u kome se razglaba o prethodnom…

Šta je Zakon Jednog?

Postoji samo jedan, i taj jedan je Beskonačni Kreator. (4.20)

Zašto izgleda da ima mnogo?

Beskonačni Kreator je postao svestan mogućnosti konačnosti. Odlučilo je da istraži tu mogućnost. (13.12)

Zašto?

Zainteresovano je za slobodnu volju. Šta se dešava ako su delovi sebe slobodni da rade šta hoće?

Šta ga briga?

Želi da Se spozna.

Kako Kreator istražuje koncept slobodne volje?

Njegova beskonačna inteligencija se sliva u fokus inteligentne energije. Ovaj fokus poziva svetlost u bivstvo, i time uspostavlja obrazac prirodnih zakona i kreira ono što nazivamo galaksija. (13.13)

Kako zovemo takav fokus?

Logos, Kreativni Princip ili Ljubav. (13.7)

Kako pozivanje svetla u bivstvo uspostavlja prirodne zakone?

Svetlo je inteligentno, puno energije i gradivni blok onoga što nazivamo materija.

Da li postoji više od jednog Logosa?

Da, svaka galaksija ima svoj Logos. Ra kaže da su naši ljudi često obožavali Logos umesto Jednog Beskonačnog Kreatora od kog dolazi. (27.12)

Da li postoji fizička manifestacija Logosa?

Nisam siguran. Ako postoji, pretpostavljam da bi to bilo centralno sunce naše galaksije. Ali, iako Ra misli na centralno sunce, čini se da je to Centralno Sunce Univerzuma kome će svi da se vrate. (27.6)

Dakle, da li svaka galaksija ima sopstveni sistem prirodnih zakona?

Da. Kao i sopstveni arhetipski um. Ra kaže da neki njegovi članovi lutali drugim galaksijama, kao i da "to iskustvo zapanjuje intelektualne i intuitivne kapacitete." (90.17)

Šta je naše Sunce?

"Pod-Logos." Rafinira prirodne zakone i arhetipski um postavljene od strane našeg Logosa, informisanog iskustvom ranijih solarnih sistema u našoj galaksiji, baš kao što je naš Logos bio informisan iskustvom ranijih Logosa sa svojim galaksijama. (29.1)

Pa otkud ljudi?

Naš Logos, u svom planu o tome kako najbolje da dozvoli Kreatoru da se spozna, odlučio je da investira dvonožne majmune samo-svešću.

Zašto?

Ra ne zna, ali oni pretpostavljaju: da bismo razvili govor, a ne telepatiju i tako umesto ponovnog otkrivanja moći uma, budemo privučeni izradi, držanju i korišćenju fizičkih alata. (90.12, 19.10)

Zašto Logos ne bi želeo da otkrijemo moći uma?

To seže u slobodnu volju. Mi smo svako, u suštini, Jedan Beskonačni Kreator, istražujući iluziju konačnosti. Logos je želeo da da svakom delu Tvorca krajnju slobodnu volju u svom istraživanju. Zato je dobro prikrio podsvest i duboki um od svesnog uma.

Kako nam zaklanjanje podsvesnog od svesnog uma daje slobodnu volju?

Podsvesan um je svestan jedinstva sa svim što jeste. Ako smo bili 'svesno' svesni tog jedinstva, ne bismo imali potrebe da tražimo ili da izberemo put nazad Kreatoru.

Ako smo već Kreator, zašto moramo da izaberemo put nazad?

To je stvar postajanja sve više i više onoga što već jesmo. I kako svako od nas pravi izbore na našem putu nazad, mi postajemo poput dragulja u kruni Kreatora.

Koje izbore imamo za puteve?

Služba sebi ili služba drugima. Ili nijedan.

Šta se dešava ako izaberemo nijedan?

Reinkarniramo se dok ne izaberemo jednu od dve staze.

Zašto postoje samo dva puta?

Ra ne kaže, ali mislim da, baš kao magnet ima dva pola, pozitivan i negativan, tako ima i svest. Ra ukazuje da, baš kao što je nemoguće suditi polaritetu magneta, tako je nemoguće, i neprikladno, suditi polaritet drugog bića.

Kako biramo jedan put naspram drugom?

Da bi se izabrao pozitivan put, najmanje 51 odsto naših misli i akcija mora biti posvećeno službi drugima. Za negativan put, najmanje 95% mora da bude sebi-služeće. Između dva laži "slivnik ravnodušnosti."
Šta se dešava ako izaberemo jedan od puteva uspešno?

Diplomiramo na planetu službe drugima ili planetu službe sebi.

Koliko vremena imamo da izaberemo?

75.000 godina.

Šta se dešava nakon 75.000 godina?

Nakon toga, Zemlja će biti planeta službe drugima. Oni koji su izabrali službu drugima će zajedno raditi na način koji im se čini najboljim. Oni koji su izabrali službu sebi će ići na planete posvećene njihovom putu. Oni koji još uvek nisu izabrali, otići će na druge treće-densitetske planete.

Kako to misliš treći densitet?

Postoji sedam denziteta iskustva.
Prvi denzitet je denzitet svesti, u kojoj se planeta izlazi iz bezvremenog stanja u fizičku manifestaciju. Njegovi stanovnici su zemlja, vetar, voda i vatra.
Drugi denzitet je denzitet rasta, u kome se ono što mi zovemo biološki život pojavljuje i evoluira u pravcu sve veće i veće složenosti.
Treći denzitet je denzitet izbora, u kojima su neki od bioloških entiteta investirani duhom i biraju na koji će način dalje evoluirati prema Kreatoru.
Četvrti denzitet je denzitet ljubavi. Oni koji su uspešno izabrali udružuju se sa drugima sličnog uma kako bi se nastaviti taj izbor, bilo ljubavi prema sebi ili ljubavi prema drugima.
Peti denzitet je denzitet mudrosti. Oni koji su proučavali ljubav prema sebi ili prema drugima sada uče da budu mudri u njihovoj službi.
Šesti denzitet je denzitet jedinstva. U njemu ljubav i mudrost su pomešani. Dva puta se ponovno ujedinjuju, tako što oni koji su na putu službe-sebi, shvativši da ne mogu uspešno da savladaju lekcije jedinstva bez otvaranja srce prema drugima, prebacuju svoj polaritet na pozitivan.
Sedmi denzitet je denzitet kapije, poslednji korak pre nego što postanemo ponovo ono što smo oduvek bili, Jedan Beskonačni Kreatora.
Osmi denzitet je i početak prvog denziteta sledeće Kreacije.
Između sedmog i osam denziteta, verujem, kreacija se ponovo spaja u periodu od vanvremenskog, bezobličnog jedinstva sa Kreatorem.

Zašto postoji sedam denziteta?

Ra-ovo razumevanje je da, "putevi oktave su bez vremena tj. postoji sedam denziteta u svakoj kreaciji beskonačno." Mada, oni ističu, da su granice njihovog znanja uske i prenose nam učenje svojih učitelja.

Slučajno sam nabasao na ovaj materijal i sve više i više sam počinjao da se interesujem za isti.
Ako sam dobro razumeo, radi se o grupi ljudi koji su telepatski stupili u kontakt sa drevnim egipatskim božanstvom - Ra. (neka me neko ispravi ako grešim)
Grupa se sastojala od Dona Elkinsa (koji je postavljao pitanja), Karle Rukert (koja je bila medijum) i Džima Mekartija (koji je pravio beleške).
Ovo delo je nastalo u periodu od 1981. do 1984. godine.

Temu sam otvorio sa ciljem da uz pomoć onih koji su čitali ovaj materijal, razrešim nedoumice koje imam. Hvala unapred. :)

Još uvek nisam završio čitanje, ali imam nekoliko pitanja vezanih za ovaj materijal.

Šta znači biti orijentisan prema sebi? Da li u OPS spada ono što mi ljudi zovemo sebičnost, hedonizam, želja da se udovolji sebi?​

To je to za sada. :D Unapred se zahvaljujem onima koji mi pomognu da razrešim sve nedoumice vezane za Zakon Jednog?

Класичан сатанизам. Упуштатш се у сатанмизам. Те комуникације са "богом" Ра јесу комуникације са људксим и Божјим непријатељима.Због тога лети глава оном који ступа у такве комуникације.То важи и за све остале "медијуме" типа астролози, врачаре, таротомани и др.

Krenuo sam sa čitanjem Biblije ali je ubrzo postala dosadna, krenuo sam sa Starim zavetom ali tu nisam našao odgovore na veoma bitna pitanja kao što su - "Smisao života?", "Kako smo nastali?", "Kako je naša planeta nastala?" i gomilu drugih.
Ako te zanimaju odgovori na pitanja kako je svemir nastao,ne treba da ih tražiš u Bibliji,jer se ona time ne bavi.Ona je napisana iz potpuno drugačijih razloga.

Back