Zakletva pripadnika Vojske Srbije i recimo Kosovo?

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
39.135
Dnevno politička situacija se menja iz dana u dan, svako malo moramo i da preispitujemo neke stvari! Pa citiram:
" Коначно, од фебруара 2008, на снази је актуелна заклетва Војске Србије која гласи:
''Ја (име и презиме војника), заклињем се својом чашћу да ћу чувати и бранити независност, сувереност и територијалну целовитост Републике Србије!''
https://sr-rs.facebook.com/Borbeni.Efektivi/photos/војничка-заклетва-кроз-историју-српске-војскевојничка-заклетва-је-најважнији-еле/849966615038153/

?? Do kada ovo vredi? Kada će se napisati onako kako treba!? Uz ovakav tekst može i ovaj moj:

Predsedniče Vučiću! Raspiši OPŠTU mobilizaciju i da se vojnim putem reši pitanje Kosova!
Ja se PRVI javljam da ću svojom ČAŠĆU da branim granice Srbije!

PS: Uzdržavam se daljnjih komentara! :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:

Dnevno politička situacija se menja iz dana u dan, svako malo moramo i da preispitujemo neke stvari! Pa citiram:
" Коначно, од фебруара 2008, на снази је актуелна заклетва Војске Србије која гласи:
''Ја (име и презиме војника), заклињем се својом чашћу да ћу чувати и бранити независност, сувереност и територијалну целовитост Републике Србије!''
https://sr-rs.facebook.com/Borbeni.Efektivi/photos/војничка-заклетва-кроз-историју-српске-војскевојничка-заклетва-је-најважнији-еле/849966615038153/

?? Do kada ovo vredi? Kada će se napisati onako kako treba!? Uz ovakav tekst može i ovaj moj:

Predsedniče Vučiću! Raspiši OPŠTU mobilizaciju i da se vojnim putem reši pitanje Kosova!
Ja se PRVI javljam da ću svojom ČAŠĆU da branim granice Srbije!

PS: Uzdržavam se daljnjih komentara! :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:
Vidi.Da ti nešto objasnim.Očigledno ne znaš.Nisi imao prilike..Reč,čast,se jako retko spominje,u životu.Kad polažeš zakletvu u vojsci,koju ti očigledno nisi služio,to se vidi jer se sprdaš.Prvi put.I kad te streljaju u ratu.Drugi put.I naravno poslednji.Reč,čast,je sinonim za,glavu.Znaš?

Današnje vreme,turbo folka,ekstazija,rejv žurki..ajfona..su običan privid,fatamorgana.Vučić,žutaći,nvo,ljudska prava i razne farme.Kladionice.Keve mi brate.Sve je to samo vremenska traka izmišljenog filma.Kad položiš zakletvu gde nešto garantuješ čašću.Zakleo si se u svoju glavu.To što u tom trenutku nisi znao kad si se zaklinjao šta to ustvari znači ne menja situaciju..

Vidi.Da ti nešto objasnim.Očigledno ne znaš.Nisi imao prilike..Reč,čast,se jako retko spominje,u životu.Kad polažeš zakletvu u vojsci,koju ti očigledno nisi služio,to se vidi jer se sprdaš.Prvi put.I kad te streljaju u ratu.Drugi put.I naravno poslednji.Reč,čast,je sinonim za,glavu.Znaš?
Čini mi se da mnogi nemaju pojma o čemu piskaraš?

Ali ima logike u onome što pokušavaš da objasniš, 'zaparalo' mi uši ono izbačeno "..svojim životom.."
Ali, ovako bi se moglo reći: Fino, ako me se pozove, ja ću prekršiti svoju zakletvu danu čašću i dobiću nečasni otpust? Ili metak u potiljak u ratna vremena? :super:

Današnje vreme,turbo folka,ekstazija,rejv žurki..ajfona..su običan privid,fatamorgana.Vučić,žutaći,nvo,ljudska prava i razne farme.Kladionice.Keve mi brate.Sve je to samo vremenska traka izmišljenog filma.Kad položiš zakletvu gde nešto garantuješ čašću.Zakleo si se u svoju glavu.To što u tom trenutku nisi znao kad si se zaklinjao šta to ustvari znači ne menja situaciju..
Ee.. A da NE bi bilo zabune, ja bih to ovako napisao:
" ''Ја (име и презиме војника), заклињем се својим животом да ћу чувати и бранити независност, сувереност и територијалну целовитост Републике Србије!''

Mislim da bi to u ratna vremena bilo mnogo praktičnije i pravno čistija situacija kada se nema vremena previše zezati sa vojnom birokratijom, sudovima i zatvorima! Ovako je jasno: Pogazio si zakletvu, potpisao si sebi smrtnu presudu BEZ prava na žalbu, osim recimo ako imaš olakšavajuće okolnosti što se uglavnom lako i brzo proceni od strane nadležnih bla,bla....

Dodatno potpitanje je odnos, tj. prava i obaveze prema ovim stvarima od strane profesionalnih vojnika i onih CIVILA koji su mobilisani u slučaju ratne opasnosti itd!?

postavljac neka se ne brine za srbiju i bilo kog gradjanina srbije

nama je bolje i bice nam jos bolje kako vreme odmice

a cro se davi u smradu nekaznjanih ratnih zlocina, ne zastareva ni jasenovac. licemerna im crkva cuti, znaci odobrava etnicko nasilje, ciscenje i genocid

toliko o casti
1. Ne skreći sa teme!
2: Postavljač po pitanju Srbije verovatno ima ISTA prava kao i TI! ( Nisi čuo da je RH dobila 'zeleno svetlo' od Brisela da pomogne Srbiji na bržem putu ka EU)!?:super: :super: :super: :super:

Poslednja izmena:
postavljac neka se ne brine za srbiju i bilo kog gradjanina srbije

nama je bolje i bice nam jos bolje kako vreme odmice

a cro se davi u smradu nekaznjanih ratnih zlocina, ne zastareva ni jasenovac. licemerna im crkva cuti, znaci odobrava etnicko nasilje, ciscenje i genocid

toliko o casti
SnS vojsci uhljuba bez naobrazbe i validne diplome je život u Stradiji dolče vita.

Back