ZAJEDNICKI ZIVOT PRE BRAKA - VELIKA DILEMA-DOBRO ILI LOSE ???

Sada,u zadnje vreme,skoro je postalo normalno, biti u ljubavnoj vezi, pet,sest,pa i
svih deset godina,pre braka.Pokazalo se medjutim,da samo cetiri braka,sklopljena
posle ovako dugih pred-bracnih veza,ima izgleda,da duze opstane.Iz ovih,ili onih razloga,najcesce je muskarac taj,koji odugovlaci vezu.Najcesce,to se desava,bez
da devojka to zeli.Na pitanje zasto mladici,tako dugo odrzavaju ljubavnu vezu,bez
finalnog zavrsetka brakom,odgovor je najcesce:nisam spreman,da preuzmem bracne
odgovornosti.Ili....kod mame mi je ipak najlepse.Ona mi sve cini,a sadasnja devojka,
kao moja zena,sigurno mi nebi,sve to cinila.Ima tu jos jedna kocnica,koja mladice
usporava,da donesu odluku da se ozene,dugogodisnjom devojkom.Pored toga,sto kod roditelja (majke pre svega), ima sve sto mu je potrebno,mladic od recimo dvdeset osam
godina,smatra da ima jos dosta vremena,pred sobom. Smatra,da mu je rano da se
"zarobi" u braku.Devojka pak,sa dvadesetosam godina,ulazi u period panike.Sta ako
mi se ova veza,ne zavrsi brakom.Sta cu ja da radim.?Za koga da se udam ?
Ja cu biti vec starija devojka,a mladici traze mladje devojke.Dakle,tu se javljaju
potpuno suprotni interesi.Muskarcu je rano za brak,a devojci,skoro pa kasno.
Kako taj problem,koji se postavlja veoma cesto,kako preduprediti,da do tog problema,uopste ne dodje.Dakle,svaka devojka,koja se zabavlja sa mladicem,koji
je njenih godina,mora da zna,da ce imati slican problem.Preporucio bih svakoj
devojci sledece.:Ukoliko hoce samo puko zabavljanje-seksiranje,moze da podsje sa
vrsnjakom.Cim zavrsi,da tako kazem,sa seksualnom "obukom",dakle,kada zadovolji
svoj seksualni apetit,devojka mora naci,starijeg partnera.To bi izgledalo,otprilike
ovako:ako devojka ima dvadesetpet godina,i ima nameru da se uda,ona ne treba da trazi partnera,ispod trideset dve,trideset tri godine najmanje.Svaka duga ljubavna veza,sa mladjim muskarcem.Sa muskarcem njenih godina,to je prosto zamajavanje
i gubljenje vremena.Zabavljanje sa vrsnjakom,to je najbolji nacin,da devojka,kroz
izvesno vreme,postane "baba devojka",koje se svi klone,i koju niko nece ni za seksualnog partnera,jer zna ,da ona "lovi" muza.:think:

Cim zavrsi,da tako kazem,sa seksualnom "obukom",dakle,kada zadovolji
svoj seksualni apetit

Ti mu dodjes kao neki instruktor za seks
onda napisi u kojoj godin devojka,zena,
zadovolji svoj seksualni apetit..ajde da
cujem i to,bas sam znatizeljan,izgleda da
sam u "obuci" propustio neki cas?

Koliko god izgledao neobicno zajednicki zivot
pre braka ustvari je vrlo pozitivan za oboje.
Najlakse se udati, odnosno ozeniti,ono sto sledi
je daleko bitnije, odnosno koliko ce taj brak
da bude kvalitetan.Zbog toga su u pravu oboje
sto zele da procene sta im buducnost donosi i ne
samo to,propustas i mnogo bitne stvari.Na primer
ja znam mnoge koji sada pre stupanja u brak
insistiraju na odlasku lekaru radi utvrdjivanja
da nisu nosioci neke bolesti ne daj Boze side,
hepatitisa....izgleda dosta hladno,proracunato
ali u vremenu ove brzine zivota,poremecenih
vrednosti i nekih zivotnih kriterijuma ovo mi dodje
kao normalan potez dva razumna bica koji zele
da budu sigurna da ce im buducnost u novoj
zajednici biti komotna..

Poslednja izmena:
Negde ,ne sećam se više gde,bio je predložen zakon za vezu muškarca i žene u čijoj osnovi je bilo sledeće pravilo:
-Mlada devojka dobijala bi za muža najpre starijeg i iskusnog muškaraca a kad ona zadje u godine dobijala bi mladića
-za muške slično tome:mlad momak najpre dobije iskusnu damu a kad omatori dobije mladicu:per:
Al ovo je bilo davno ,daleko pre seksualne revolucije a danas ko smisli pravilo da zadovolji sve njemu kapa dole ;):D

...naša boljka : "MUDRO SIERSTVO" , toliko je postojana i na svakom mestu sve prisutna...veći smo pravoslavci , pojedinačno , odvaseljenskog patrijarha , a tek kolektivno ,nije nam ni samveseljenski sabor do kolena....
....seksualno iznemoćali i unakaženi , ovako duboko kačevendirani , pred paradom ponosa , posle VELIKOG ČETVRTKA ,mi mudro sierimo o braku , bračnim osnovama i pravilima....mi koji izčiljujemo , izumiremo nestajemo...
....mi koje evolucija iz svog biološkog tkiva izbacuje kao strano telo ; stvar koja u biološkom biću pravi gnojnu ranu i preti da rana preraste u sepsu , mi takvi , kao nešto razmišljamo o braku , matičnoj ćeliji za opstanak čovečanstva i ljudi u kosmosu....
....koji je nas budalizam i pokvarenost zaposela , pane vidimo belodanu istinu - jednostavno nas život neće....nema ovdi deca da se rađaju...nemamo mi tu pamet koja zaslužuje potomstvo na vjeke vjekova - amin.

...da tako jeto ...dako ima da bude !

SibirskiTigar - Ti u svom postu,kazes da ja dodjem kao neki seksualni instruktor. To apsolutno nije tacno.Ne zelim da
budem niciji instruktor,ni iz koje oblasti. Ali, kada me vec pitas "kada devojka treba da zapocne seksualni zivot"?
Pa mislim,odgovor je jasan. Devojke nikada ni pod kakvim izgovorom,ne bi trebalo da daju svoju "nevinost",pre bar
navrsene osamnaeste godine. Bez obzira,sto se devojcice danas fizicki,razvijaju ranije nego nekada,moraju da sacekaju
da se i njihov mentalni sklop,prilagodi tom preranom fizickom razvoju. Ukoliko devojka,dopusti da joj neko uzme
"nevinost" pre vremena,pre njenog intelektualnog razvoja,ona nece biti u stanju,da proceni,kome je tu svoju "nevinost" podarila. Da li je to pravi covek.? Da li je izabrala pravu osobu,za taj sveti cin.Jer nikako ne treba zaboraviti jedno.
Devojka tu svoju "nevinost",dobija samo jednom.Dobija je cinom rodjenja.Ali isto tako,ona je moze da je izgubi samo
jednom.! Zato treba dobro da odmeri,kome je taj jedinstveni "poklon" predala.Da li je taj covek,dostojan,da primi nesto
najlepse i najsvetije,sto jedno ljudsko bice,moze da pokloni drugom bicu.

Back