Zajednicki novcanik

krompir 2.1.

Legenda
Banovan
Poruka
51.813
da li finansijama raspolazete u smislu sve na gomili pa kome sta treba ili imate i "samo svoj dinar"?

Drugar mi prica uz 🍺 "sve je to lepo ali JA moram da imam moj muski dinar, da je (njegova zena) ne zanima gde i kako trosim"

Ja u soku. Al ajde njihove pare zivot deoba love...
Ne slazem se. Sve na gomilu pa kome sta treba uz dogovor. Kako Vi ?

da li finansijama raspolazete u smislu sve na gomili pa kome sta treba ili imate i "samo svoj dinar"?

Drugar mi prica uz 🍺 "sve je to lepo ali JA moram da imam moj muski dinar, da je (njegova zena) ne zanima gde i kako trosim"

Svaka žena treba da ima 2-3 hiljade evrića sa strane, za to bi takozvani miraz i trebalo da služi.
Ja znam da moja žena ima a imam i ja i to je nama normalno, trudimo se stvarno da budemo i otvoreni i realni i mislim da smo uspeli u tome.
Ako ne računamo ovo, onda su pare zajedničke, ali ne za "kome šta treba" nego kada nam treba (lupam sad, vodoinstalater, novi kauč itd)

Kod mene je na gomili...ali sve je relativno...poznam dva para,dugooo su u braku,potrfilo se da zene stvarno ne znaju sa parama...i muzevi imaju poseban konto...a njima daju odredjenu cifru...One same kazu,a je..ga,takva sam...i to ide godinama.
Primecujem da mladi masovno imaju "svoje" pare...e sad,procentualno brakovi krace traju nego pre...da li je i to jedan od razloga?

Imamo odvojen dinar
Dok smo imali zajednički stalno je dolazilo do svadje

Više od 8 godina svak ima svoj i super nam idem

U danasnje vreme svaka zena bi trebala da ima svoju konto-karticu sa otvorenim sopstvenim racunom u banci nezavisno od muza.Podrazumeva se da je sve to zajednicki novac kada treba da se plati neki racun ili da se ulozi u kupovinu necega za kucu/stan.

Zasto je to dobro:
Naprimer:Ako zena nema svoj konto i novac kod sebe i ide sama kroz grad i vidi neku lepu tasnu ili cipele koje joj se svidjaju sta treba da radi da dodje kuci i da trazi novac od muza da bi to sebi kupila. Kada bi htela da iznenadi muza i da mu kupi nesto za godisnjicu njihovog braka ili veze,za njegov rodjendan ili bilo cega drugog,treba da dodje kuci i da se obrati muzu "Hoces li da mi das novac da ti nesto kupim" To su za zenu neprijatne situacije i zene se tako osecaju nesigurne,manje vrednim cak moze da se kaze i ponizenim na neki nacin.

Ovako, svako sa svojom bankomat karticom i novcem u banci zivot cini mnogo lepsim i jednostavnijim.

Back