Заједничка Листа подржана од Комунистичке Партије Израела трећа по снази у Кнесету

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gluposti , mislim zna se vrlo dobro sta su Izraelci radili po Palestini i kako su im otimali zemlju jos od kasnih 40-ih od kako je danasnja drzava Izrael osnovana na teritoriji Palestine.
Inace posle drugog svetskog rata i holokausta kad je bilo odluceno da Jevreji dobiju svoju drzavu spekulisalo se da osnuju drzavu na teritoriji Madagaskara ili negde u Juznoj Americi ali je izbor ipak pao na Bliski Istok i cionisticka drzava Izrael (inace cedo i produkt americkih i britanskih bankara) je osnovana bas tu bas kako bi bila destabilisuci faktor na Bliskom Istoku i kako bi onemogucila ujedinjenje Arapa.

Ja ne znam sto neki Srbi istoriju samo racunaju od 45te ?
Jevreji kolektivno imaju duze pamcenje, tako da je suvisno porediti rezultate jednog Izraela i Srbije.
Eto trebaju arapi da se prcaju i kote da bi zauzeli celu severnu afriku i bliski istok, a Jevreji ne mogu da imaju komad drzave koji je manji od Republike Srpske i cija istorija je tu stara hiljadama godina.
Mislim stvarno :roll:

Jevreji kolektivno imaju duze pamcenje, tako da je suvisno porediti rezultate jednog Izraela i Srbije.
Eto trebaju arapi da se prcaju i kote da bi zauzeli celu severnu afriku i bliski istok, a Jevreji ne mogu da imaju komad drzave koji je manji od Republike Srpske i cija istorija je tu stara hiljadama godina.

Pa zato što su komunjare. Za njih je sve prethodno nepostojeće, a sve sledujuće se meri njihovim merilima.

Da ali takozvani navodni izrael nikad nije postojao pre 1945

Da ali takozvani navodni izrael nikad nije postojao pre 1945

I nakon toga je slobodni svet, uključujući tu i SAD bez Trampa, kao i VB i Francusku, rešio da stvori tu državu. Čak i onaj neslobodni je dao svoj doprinos, setimo se samo ogromne količine naoružanja i logistike koju je tadašnja SFRJ poslala Izraelu da se odbrani od navale Arapa :kafa:

Ali ti nikako da ukapiraš kako su jevreji tu živeli mnogo pre nego što se naziv Arapi počeo upotrebljavati isključivo za muslimane. Takođe, nisu domaći Arapi tu preuzeli vlast sami, već im je vlasništvo nad zemljom dato od strane osvajača koji su bili iste vere kao i oni. Ista je priča sa ovdašnjim poturicama. Dođu Turci, ovi se poturče, dobiju privilegije i postanu viša klasa od onih koji se nisu poturčili. Međutim, kako je tako nešto produkt okupacije, a svakoj okupaciji jednom dođe kraj, tako je došao kraj i uzurpatorima. Isto kao i ovde. Zgazili smo Turke, najbolje je da ćemo ostaviti turske produkte kao ravnopravne sa nama.

Kao prvo Arapi nije naziv za muslimane jer ima solidan broj Arapa i drugih veroispovesti , takodje sama rec Arab ili Arav znaci pustinja i Arapi je termin koji znaci pustinjski narod a takodje nisu ni svi Arapi isti i oni su podeljeni na razlicite narode, plemena od kojih je svaki imao svoje obicaje, kulturu, itd, tipa imamo Iracane, Palestince, Sirijce, Libance, Libijce, Egipcane, Alzirce, Tunizane, Saudijce, itd.
Takodje brojni ti narodi su imali i svoje drzave kako pre tako i posle pojave Islama, takodje postojao je i veliki islamski kalifat ali sa pojavom Osmanskog carstva i Turaka i oni su isto bili okupirani kao recimo i mi ovde na Balkanu.
Pa jel ti znas koliko su samo Arapi ratovali protiv Turaka, uostalom i u prvom svetskom ratu Arapi su konacno uvideli da Osmansko carstvo propada i videli su priliku da se rese Turaka jednom za svagda (bas kao i mi ovde).
Recimo vekovima je turski sultan imao i titulu kalifa sto je najvisa verska titula u islamskom svetu (kao papa kod Katolika) a to su Arapi videli direktno kao cin okupacije i nimalo im se nije svidjalo.

Takodje treba jos imati i u vidu da kad je Islam nastao kao religija Jevreja nije bilo na Bliskom Istoku vec dobrih 700 godina.

Kao prvo Arapi nije naziv za muslimane jer ima solidan broj Arapa i drugih veroispovesti , takodje sama rec Arab ili Arav znaci pustinja i Arapi je termin koji znaci pustinjski narod a takodje nisu ni svi Arapi isti i oni su podeljeni na razlicite narode, plemena od kojih je svaki imao svoje obicaje, kulturu, itd, tipa imamo Iracane, Palestince, Sirijce, Libance, Libijce, Egipcane, Alzirce, Tunizane, Saudijce, itd.
Takodje brojni ti narodi su imali i svoje drzave kako pre tako i posle pojave Islama, takodje postojao je i veliki islamski kalifat ali sa pojavom Osmanskog carstva i Turaka i oni su isto bili okupirani kao recimo i mi ovde na Balkanu.
Pa jel ti znas koliko su samo Arapi ratovali protiv Turaka, uostalom i u prvom svetskom ratu Arapi su konacno uvideli da Osmansko carstvo propada i videli su priliku da se rese Turaka jednom za svagda (bas kao i mi ovde).
Recimo vekovima je turski sultan imao i titulu kalifa sto je najvisa verska titula u islamskom svetu (kao papa kod Katolika) a to su Arapi videli direktno kao cin okupacije i nimalo im se nije svidjalo.

Takodje treba jos imati i u vidu da kad je Islam nastao kao religija Jevreja nije bilo na Bliskom Istoku vec dobrih 700 godina.

Da, isto kao što je i svastika drevni simbol sunca. Samo, kada neko vidi kukasti krst danas, ne padaju mu na pamet nikakva sunašca, već nacisti. Uzgred, Tunižani ili Alžirci uopšte nisu Arapi, nego većinom berberska i druga nomadska plemena sa severa Afrike. Kao što ni Filistejci nisu bili Arapi. I ne treba imati u vidu koliko dugo jevreja nije bilo u Izraelu, jer pravo vlasništva se ne menja protokom vremena. Znam da to već ne razumeš, jer za tebe privatna svojina postoji samo kada si ti vlasnik, ali tuđe ne poštuješ. S tim u vezi, malopre sam ti postavio slično pitanje, na njega nisi odgovorio.

Naravno da nisu, pošto su jedni bili na listi, a drugi podržavaju listu bez svojih predstavnika na njoj.

Da li je moguce da si toliko glup pa da ne proveris (procitas) da su ljudi po imenu i prezimenu izabrani kao 'Hadas' zapravo clanovi KP Izraela...koja je inace i osnivac 'Hadas'-a...

Tebi je bre bas BAS ONO krivo
....sto su ove vase komunisti sprcali u parlamentu. :mrgreen:

Da li je moguce da si toliko glup pa da ne proveris (procitas) da su ljudi po imenu i prezimenu izabrani kao 'Hadas' zapravo clanovi KP Izraela...koja je inace i osnivac 'Hadas'-a...

Tebi je bre bas BAS ONO krivo
....sto su ove vase komunisti sprcali u parlamentu. :mrgreen:

Da li je moguće da si toliki idiot da ne znaš kako postoji razlog zašto te dve grupacije imaju različita imena i da je jedna bila na listi, a druga nije? :kafa:

vojska će delovati svakako jer je njen vrhovni komandant predsednik države Izrael, a ne premijer ili vlada.

I da se osvrnem na ove 'vlazne snove' o vojnim intervencijama...Benjamin Natanjahu je trenutno politicki obogaljen.Cak i nasi srpski mejnstrim mediji liju gorke cionisticke suze...
:mrgreen:

I da se osvrnem na ove 'vlazne snove' o vojnim intervencijama...Benjamin Natanjahu je trenutno politicki obogaljen.Cak i nasi srpski mejnstrim mediji liju gorke cionisticke suze...
:mrgreen:

I da se osvrnem na citirani debilizam, odluku o pokretu vojske donosi predsednik Izraela, a on je izabran i na svom položaju :kafa:

Da li je moguće da si toliki idiot da ne znaš kako postoji razlog zašto te dve grupacije imaju različita imena i da je jedna bila na listi, a druga nije? :kafa:

Hahaha a razlog je koji?!
Posto nekoliko stranica nazad NISI NI ZNAO DA JE 'HADAS' front osnovan od strane Komunisticke Partije Izraela.Idemo jos jednom.Je*em rasturam!

HADAS (wikipedia):

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Hadash

is a far-left political coalition in Israel formed by the Israeli Communist Party

Hahaha a razlog je koji?!
Posto nekoliko stranica nazad NISI NI ZNAO DA JE 'HADAS' front osnovan od strane Komunisticke Partije Izraela.Idemo jos jednom.Je*em rasturam!

HADAS (wikipedia):

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Hadash

is afar-left political coalition in Israel formed by the Israeli Communist Party

Nisam uopšte ni pričao o tome, idiote :hahaha1: Nije bitno ko je osnovao taj Hadaš, sve što sam rekao je da su sada, u ovom momentu, to dve različite grupacije, što je očigledno čak i najvećem slepcu ako bi mu neko pročitao činjenicu da je jedna grupacija na listi, a druga je podržava.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back