zainteresovanost?

gost 88651

Iskusan
Banovan
Poruka
6.081
mislim da ljude čini interesantnim ako su sami zainteresovani za druge.

možda slabo ko voli egocentrike, koji samo o sebi brbljaju.

this world needs lovers*.

*love - iskrena zainteresovanost za nekog ili nešto.

...

e sad, kako se postaje zainteresovan za nekog ili nešto... :think:

e slažem se sa time, jezivo je koliko ja umem da budem interesantna osoba kad me neko inspiriše, mogu da meljem non-stop, mada opet, ako sam ovako sama po sebi jako raspoložena, biću inspirisana i nije mi potreban iko, volim da vodim monologe

ja sam egocentrična jako al to lepo upakujem da izgleda kao da nisam

a i zavisi za tu zainteresovanost, nekad treba ubosti određeni momenat, treba ubosti prave rečenice, da bi se osoba zainteresovala i ako se to ubode, nekako sve ide mnogo lakše, ja mislim
treba da se desi neki trenutak da bi se kliknulo

ja verujem u energije, i prosto neke energije se ne uklapaju, dok neke da
dešavalo mi se da pričam sa ljudima koji su ovako apsolutno istih interesovanja, zaista veliki broj tema al šta vredi, kad ne ide nekako
zavisi sve to jbg

zainteresovan sam za ljude koji su mi interesantni, ima ih i ovde, volim da pročitam šta rade, misle, osećaju itd.

neke stvari ovde preskačem, neke pročitam a ne znam šta bih napisao na to, pa kontam da je bolje da ne komentarišem.

gledam da ne brbljam mng o sebi, volim konstruktivne rasprave.

bude mi dosadno, pa gledam da se malo zabavim, ako mogu ikako.

Volim neobične ljude. Ne čudake, tek da ponešto rade drugačije...
Privuče me energija, sa nekim ljudima mogu da se razumem i kad nam se mišljenja razlikuju. Volim da slušam, volim i da pričam o sebi, ali kasnije, kad steknem poverenje.

kontam sad, kao klinac sam zbog jednog događaja pretrpeo veliki strah od smrti...
možda me je to kasnije zainteresovalo za filozofiju, psihologiju itd.
tako da razmišljam, možda neki strah može biti pokretač zainteresovanosti, jer nas podstiče da učimo?

Većini nas je interesantan drugi pol...Da se ucelimo!;):rumenko:
E sad,osim tog libidnog interesovanja,meni su interesantniji od ostalih (oba pola!) pametni i sposobni ljudi koji vladaju
posebnim veštinama (intelektualnim ili praktičnim) i ako su uz to duhoviti (vrcaju humorom)-moja su ekipa!

možda što više širine i znanja imaš, to si više zainteresovan za ljude, za više ljudi, bolje ih razumeš.

"Potpuna ljubav prema ljudima daje upravljanje bez upravljanja." Lao Ce

a da bi imao širinu i znanje, treba da otkrivaš, saznaješ.
a podsticaj za to otkrivanje i saznavanje je možda strah.
ne znam, tako nešto razmišljam.

možda što više širine i znanja imaš, to si više zainteresovan za ljude, za više ljudi, bolje ih razumeš.

"Potpuna ljubav prema ljudima daje upravljanje bez upravljanja." Lao Ce

a da bi imao širinu i znanje, treba da otkrivaš, saznaješ.
a podsticaj za to otkrivanje i saznavanje je možda strah.
ne znam, tako nešto razmišljam.

Има ово смисла. Како упознајеш себе, лакше је разумјети друге. Више ширине и знања, више потребе да чујемо другог човјека, мислим оно - баш чујемо :)

ja gledam sebe previše, onda kad sam među drugima muku mučim oko small talka... što je najbolje budu faze kad to ide ali se uvek o nešto saplićem... a mislim da bih još prsla više da isključim taj običan život... jedino da on mene ne isključi nekako
mada bude i kad mi to ide valjda me poruka nije sad pojela ili urekla :sad2:

- - - - - - - - - -

možda i nije tako teško nego sebi nekako objasnim da jeste... i nije uvek i svuda

- - - - - - - - - -

mada ono špijuniram ili pamtim podatke o drugima tu i tamo, to se nekako zapamti samo,. mogu da budem i baba iz komšiluka, samo mi nije komšiluk nešto zanimljiv :gleda:

- - - - - - - - - -

Da, treba dosta širine da bi se bilo istinski zainteresovan za druge, nažalost većina ljudi je nezainteresovana za druge i
samo gledaju sebe i svoje probleme, za koje misle da su najveći.:)

pa nije mnogi uspešno ćaskaju, gde je ćaskanje neka veština

- - - - - - - - - -

mada problem obično ima rešenje koje nećeš, zato je izmišljen forum da se kuka

ja gledam sebe previše, onda kad sam među drugima muku mučim oko small talka... što je najbolje budu faze kad to ide ali se uvek o nešto saplićem... a mislim da bih još prsla više da isključim taj običan život... jedino da on mene ne isključi nekako
mada bude i kad mi to ide valjda me poruka nije sad pojela ili urekla :sad2:

- - - - - - - - - -

možda i nije tako teško nego sebi nekako objasnim da jeste... i nije uvek i svuda

- - - - - - - - - -

mada ono špijuniram ili pamtim podatke o drugima tu i tamo, to se nekako zapamti samo,. mogu da budem i baba iz komšiluka, samo mi nije komšiluk nešto zanimljiv :gleda:

- - - - - - - - - -

pa nije mnogi uspešno ćaskaju, gde je ćaskanje neka veština

- - - - - - - - - -

mada problem obično ima rešenje koje nećeš, zato je izmišljen forum da se kuka

Mislim da zainteresovanost za nekoga ne podrazumeva veštinu ćaskanja ili špijuniranje,
već želju da nekoga upoznaš prisnije i intimnije i da se i sama otvoriš pred tom osobom.

Pitanje:kako se postaje zainteresovan za nekoga ili nešto?Zvuči mi kao nešto šta se uči.Ne postoji formula kako se to radi.Prosto se zainteresujem za nešto u čemu se pronalazim,šta mi prija.Za ljude isto tako.Ako mi nečije prisustvo odgovara,ako smo slični i imamo zajedničkih tema,zainteresovaću se.

Back