Zahvalnost

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
389.330
Zahvalnost je osecaj na onome gde smo sada, sa kim, na onome šta imamo i zahvalnost na onome što smo mii.Pozitivan osećaj zato što je neko učinio dobro prema nama, ili zato što se nešto nije dogodilo, zato što radimo određeni posao, zato što imamo decu, zato sto smo zdravi ,i tako dalje

U svakom danu postoji nešto na čemu treba biti zahvalan. Kada nam neko ponudi poklon, reč ili gest priznanja obratite pažnju na to kako se osećamo. Treba duboko udahnuti i dopustiti da taj dobar osećaj prepozna ne samo naš mozak nego i celo telo. Ako osetimo da se osećaj zahvalnosti javlja u nama, dozvoliti mu da izadje iz nas rečju hvala,delom, pisanom reči, empatijom, ljubavlju , iskazivanjem prijateljstva i slicno

Da li ste zahvalni

Ako ste zahvalni i imate taj osecaj kako izrazavate zahvalnost

Da li u vasem danu prepoznajete dogadjaje na kojima bi ste trebali biti zahvalni

Fascinantno mi je koliko sam nezahvalno go*no, iskren da budem. Stvari o kojima sam pre 10 godina sanjao, sada ih imam sve i više nego što mi je optimalno potrebno, naročito naspram ljudi koji nemaju baš ništa i žive jako loše ili nesrećno. No opet, nisam zahvalniji ni mrvu jednu nakon svega toga za šta sam se "molio". To je, ujedno, i generator svih mojih problema.

Јесам захвалан зато што су многи у горој ситуацији него ја. Захвалан сам људима који су исказали доброту према мени. У прошлости нисам био толико захвалан, шамарао бих себе.

Zahvalan sam.
Zahvalnost je osećaj koji ne smeš da zadržiš za sebe. Mora da ga pokažeš. Svima kojima sam bio ili jesam zahvalan to sam dao do znanja. Mislim da je to osnovno, da oni kojima si zahvalan znaju da ceniš to šta su uradili za tebe. Ne moraju biti u pitanju samo ljudi, mogu i životinje (kućni ljubimci pogotovo), priroda, ….

Svima sam se ja višestruko odužio, nekom ljubavlju, nekom materijalno, nekom brigom, nekom ekološkom svešću ali najvažnije je da su svi znali i osetili moju zahvalnost. :cool:

Da li ste zahvalni

Ako ste zahvalni i imate taj osecaj kako izrazavate zahvalnost
Naravno, ali sam zahvalnost već prihvatila za karakternu osobinu. Konstantno sam zahvalna, mogu reći slobodno.
Kako to izražavam?
Pa, uglavnom vedrinom, dobrim raspoloženjem, sitnim znacima pažnje, lepim rečima.
Sasvim je nebitno kome i na čemu sam zahvalna, jer kao što rekoh, to je permanentno stanje a ne sporadični događaj.

Zahvalnost dugujemo prvenstveno Bogu na tome sto nam je dao zivot.
I na svemu sto imamo.

Treba biti zahvalan na svim dobrim stvarima koje imamo u zivotu,
na ljudima koji nas vole...
Jer u zahvalnosti je ljubav.

Back