Zahvalnost

To je jedini mogući odgovor.

Nađi mi nekoga kome je tzv sudbina na tacni dodelila sve što ima.
Захвална сам што још увек имам најрођеније око себе,сваки пут када чујем да се неко разболи или доживи трагедију захвална сам што то није неко мој.То за почетак.Што видим,чујем,и могу да седим и куцкам овде.

Захвална сам што још увек имам најрођеније око себе,сваки пут када чујем да се неко разболи или доживи трагедију захвална сам што то није неко мој.То за почетак.Што видим,чујем,и могу да седим и куцкам овде.

То ми делује мало онако...Неморално.

Не знам, тако мислим. Само да нисам ја а другима нека се дешава.

- - - - - - - - - -

Исто осећање трулежи имам када известе о некој трагедији и кажу да нема Срба међу страдалима.

Види,ја то нисам написала али си ти то тако прочитала.Дакле ја не могу да утичем на твоју перцепцију мојих речи.А ваљда свако полази од себе :) Не храни ме туђа бол,имам емпатије за друге али увек сам захвална што имам то што имам,и ником није горе зато што је мени добро :)

Не знам, тако мислим. Само да нисам ја а другима нека се дешава.

- - - - - - - - - -

Исто осећање трулежи имам када известе о некој трагедији и кажу да нема Срба међу страдалима.

To svi rade i nikako da im neko objasni, kad vec sami ne vide, kako to grozno zvuci.

Na cemu ste zahvalni u zivotu,i da li pomislite kako imate srece sto imate nekog,nesto ili zivite pod nekim okolnostima :)

Zahvalan sam na svemu sto mi je zivot pruzio, nekad kazem moze bolje i vise, ali imam taj osecaj zahvalnosti i on kad se javi uravnotezi, pruzi snagu i da smisao zivljenju. Imam drage ljude oko sebe, nema ih puno ali broj nije bitan, vazno je da postoje. Za njih isto nekad kazem i pomislim da mogu biti bolji i da se potrude vise, ali kad vidim kakvih rastura ima u ljudskim zajednicama zahvalim se sto sam postedjen takvih iskustava.

Da bi se zivelo dobro treba imati manje prohteve, uzivati u materijalnom, ali ne ziveti da bi se zadovoljilo iskljucivo materijalno. Neki ljudi imaju dusu, drugi je nemaju. Ako osoba ima dusu, vecih problema nece imati. Ako se i jave, resavaju se.

Na cemu ste zahvalni u zivotu,i da li pomislite kako imate srece sto imate nekog,nesto ili zivite pod nekim okolnostima :)

Nikad nisam umela da budem naročito zahvalna na onome što imam. Ne vidim ništa spektakularno zbog čega bih trebala biti zahvalna. Poklope se neke kockice, malo talenta, malo više naklonosti i dovoljno truda i rada i dalje ide sve samo po sebi, kao uostalom i kod svih ostalih. U glavi vazda neki drugi ciljevi koje ne mogu da dosegnem.

A koncept zahvalnosti je jedan divan, isceljujući koncept kog treba praktikovati s vremena na vreme. Kad vidiš da sve može i ništa ne mora, i da se te kockice u sekundi mogu pretumbati na način na koji nisi sanjao da je moguć, onda drugačije gledaš na stvari.
Zahvalna sam što smo još uvek na broju, a moglo je biti i drugačije. A najzahvalnija sam na detetu, nikad pre nisam imala te trenutke čiste sreće, iako nije baš da sam stalno u situaciji da treba mnogo da se radujem. :lol:

To svi rade i nikako da im neko objasni, kad vec sami ne vide, kako to grozno zvuci.

...ne, ne, ne rade zbog toga da bi bilo "jessss nasi su zivi" vec zbog ljudi kojima zivi familija u tom delu sveta gde se nesreca desila pa da ne panice na startu ako ne mogu da ih dobiju na telefon, ne zovu ambasadu i tome slicno...ako jave na letu za neki grad desila se nesreca, nema prezivelih, nije bilo Srba znaju oni koji su nekog ispratili, a bas ne znaju broj leta, da nije bio u tom avionu koji je pao.

Back