ZAHVALNI SUDBI

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)

ZAHVALNI SUDBI

Jutro kao i svako. Olga ustaje u svom jutru a Zoran u svom a opet to jutro im je i zajedničko. Malo čudno ali tako im odgovara. To je neki njihov modus. Godine ga njihove nametnuše nekako. Sami žive oboje, svako u svom stanu, u svom poslu, u svom svetu a opet vezani mislima koje samo bljesnu i preseku svakodnevicu. Naravno da se i vidjaju...još zdravi, pravi i puni života....već kako se dogovore. Nekad se samo čuju telefonom....nekad je to strast zrelih ljudi, jaka....ona koji nosi sve naredne dane. Divno razgovaraju njihova tela vodjena željom koju ljubav stvara. Nekad su samo nežni....neverovatno nežni. Kažu ljudi koji ih vidjaju da se parkom šetaju ....ruka u ruci, nekad ćuteći, nekad pričajući, smejući se...ali prosto zrači nežnost iz njih....zrele godine za zrelo voljenje....i da, ne može to svako....oni umeju. Vole svoje slobode i samoće ali vole i da budu skupa. Oboje razvedeni, već prekaljeni u životima sa nekim drugim ljudima, naučeni da poštujući svoje samoće poštuju i tudje i zahvalni sudbi što su se sreli, upoznali i opstali zajedničkim trudom jer ljubav, kakva god da je, je samo kompromis za koji naravno, treba dvoje.
Razumeli su se ali i raspravljali kad ne misle isto. Varničilo je tada na sve strane od žustrine njihove....ali se nekako uvek završavalo kompromisom. Često su isto govorili u isto vreme ili pomislili....iste reči u istoj sekundi ili bar iste misli samo malo drugačijim rečima rečene. Nekako kao srodne duše. A opet, bili su tako različiti. Ti trenutci istosti koji se dese su prelepi i nema veze da li su tada jedno kraj drugog ili razgovaraju telefonom...osećaj zagrljenih duša i smehom skrivena ljubav što se to opet desilo je ono što oboje osećaju.
Mnogi su se pitali zašto ne žive skupa, zašto se ne venčaju kad im ništa ne smeta. Nisu hteli da kvare ovo što imaju jer je bilo prelepo baš zato što je imalo svoju slobodu i obavezu i neobavezu. Ujutru bi se čuli telefonom....kratko, da započnu dan skupa, a uveče bi se videli ili opet preko žice razgovarali već kako njihovi dani donesu.
„Ovih je dana Zoran nešto ćutljiv, glas njegov mi govori“.....pomisli Olga....“čudan mi je.“ Osećala je jednostavno da ga nešto muči.
Naravno da nije pitala....samo je bila tu, u mislima sa njim i čekala. Predveče, nakon celog dana njegovog nejavljanja, pozva ga.
„ Hej, Zoki, šta radiš....nema te celog dana“ nežno i veselo govori Olgin glas a sva drhti u sebi od nečega...bojazan.
„Zdravo Olgić.....pa.....evo....imam jedan problem koji sad moram rešiti. Nema više vremena za odlaganje pa sam sav u tome. Nisam hteo da te opterećujem.“
„Mogu li ti nekako pomoći?“ već ne može sakriti drhtaj straha u glasu upakovan u ljubav i brigu....Zoran sve to oseća....njenu ljubav tako brižnu i nežnu.
„Već pomažeš dušo, time što postojiš“ nežno....najnežnije na svetu odgovara muški glas.
„Sad morad ići.....čujemo se kasnije“
„Važi......“ ona ostaje da sedi sa slušalicom na grudima uživajući u tolikoj ljubavi u svega par reči a onda se prenu, skoči da završi dan dok se on ne javi....da bude slobodna....trebaće mu da ga prati....zna...
On par sekundi sedi sa tom njenom ljubavi u sebi, potom ustaje i izlazi iz stana krenuvši put svoga dela dana....da završi šta sve mora i da joj opet dodje ....da uroni u tu ljubav koja će ga čekati...zna...

Napisano na osnovu istinite priče....

PS Dobro jutro blogeri....lepe misli, lep dan, lepo veče želim...al' prvo..:kafa:

RiadaT.;bt165497:
Između redova(a i u redovima) toliko ljubavi....:)
Dobar ti jutar Ljiki...pa gdje se ti izgubi jucer:)Ovaj put ja sam htjela intervenisati sa pp:)
Fatajjjjjjjjj:heart:
Ma sve je to u Ljiljinoj glavi
mislim da su joj inspiraciju neki iz komšiluka
ili tržnog centra dali
verujem da priča je iz druge ruke
jer nema u njoj nikakve realne muke
više liči na ono šta se kome snilo...
dok se o tome sa prijateljicom govorilo ;):D

zxy;bt165499:
ili tržnog centra dali

Pa ima napomena,vidio se...na osnovu istinitog događaja napisano...mada prelijepo zvuči da bi bilo istinito....al ja vjerujem Ljilji:D

RiadaT.;bt165497:
Između redova(a i u redovima) toliko ljubavi....:)
Dobar ti jutar Ljiki...pa gdje se ti izgubi jucer:)Ovaj put ja sam htjela intervenisati sa pp:)
Fatajjjjjjjjj:heart:

Naravno da ima ljubavi...ja o ljubavi u dvoje, poštovanju, zajedništvu pišem oduvek. Ovo je samo reala, jedna od mnogih priča jer zaista se ljudi teško odlučuju na zajednički život u nekim zrelim godinama, naravno ako ne moraju. Dakle, suština je ta .....ostalo dodah ja :manikir::zcepanje:
Juče je bio takav dan.....ufatila sam ga....a sad ti digni rukice gore....nogice ne moraš :zcepanje::zcepanje::zcepanje: i fataj :heart:

zxy;bt165499:
ili tržnog centra dali

Au bre.....a ti bi da pišem o realnim mukama? :eek:
Budi bog s nama.....tj. sa tobom :rtfm:

E, za ovo ti kićenje ne gine :cvet::cvet::cvet:

RiadaT.;bt165501:
Pa ima napomena,vidio se...na osnovu istinitog događaja napisano...mada prelijepo zvuči da bi bilo istinito....al ja vjerujem Ljilji:D
Pa ..možda bih poverovao i ja
kad bi nam još neki detalj dala
ali mislim da ga ne zna ni ona
ovako priča samo zavist izaziva
zašto neku Olgu nemam i ja
i samo me nervira ;)
a zanima me i kakav će komentar Tol da da
ona zna ove stvari da raspozna;):D

zxy;bt165504:
Pa ..možda bih poverovao i ja
kad bi nam još neki detalj dala
ali mislim da ga ne zna ni ona
ovako priča samo zavist izaziva
zašto neku Olgu nemam i ja
i samo me nervira ;)
a zanima me i kakav će komentar Tol da da
ona zna ove stvari da raspozna;):D

Ja mislim da je detalj koji ti fali,u stvari Olga:zcepanje::zcepanje:

LJILJA MMM;bt165502:
Naravno da ima ljubavi...ja o ljubavi u dvoje, poštovanju, zajedništvu pišem oduvek. Ovo je samo reala, jedna od mnogih priča jer zaista se ljudi teško odlučuju na zajednički život u nekim zrelim godinama, naravno ako ne moraju. Dakle, suština je ta .....ostalo dodah ja :manikir::zcepanje:
Juče je bio takav dan.....ufatila sam ga....a sad ti digni rukice gore....nogice ne moraš :zcepanje::zcepanje::zcepanje: i fataj :heart:
:think: pa dobro ...videću kad dodjem u zrele godine
ako sve ne zaboravim dotle :hahaha:

LJILJA MMM;bt165502:

Zajednički život u zrelim godinama je moranje:eek:
sreća pa ja nisam još u godinama tim:zcepanje:
zezam se....iz konteksta recenice vadim
da se malo našalim....;)
Uhvatila:D....nego,nešto mi Mari fali,šta se sa njom zbi...odavno je ovdje ne bi:think:

RiadaT.;bt165514:
Zajednički život u zrelim godinama je moranje:eek:
sreća pa ja nisam još u godinama tim:zcepanje:
zezam se....iz konteksta recenice vadim
da se malo našalim....;)
Uhvatila:D....nego,nešto mi Mari fali,šta se sa njom zbi...odavno je ovdje ne bi:think:

Pa viš da nećeju da žive zajedno bre....vole svoje komotitete :rtfm:
Ti bre počinješ da ličiš na ovoga ugursuza Z-a :eek::zcepanje:
Ne znam šta je sa Mari.....doći će a fali i meni

zxy;bt165516:
Ma mož da se zove i Riada
oko toga ne bih pravio pitanje ja :per::hahaha:
a može i Ljilja,pa meni kakvo hoće
ime neka da
nek me zove ako hoće i Maca :hahaha:

Bože,kako si ti jednostavan čovjek...:zcepanje:
samo nek je igračka:zcepanje:
a igraš se lutkicama,je li....ja mislila auticima:rotf: