Zahvaljujuci Tadicu i njegovim glasacima Srbija ima najvise cene a najnize plate

Тихи

Starosedelac
Poruka
184.014
Lider po cenama, po zaradama na dnu
Izvor: Blic

Beograd -- Da kupovna moć građana Srbije spada među najniže u regionu, najbolje pokazuje odnos prosečnih zarada i cena osnovnih životnih namirnica.

487506474e890411375e5213314942_640x360.jpg

Slovenci, na primer, za prosečnu platu mogu da kupe tri puta više mleka nego mi, Hrvati mogu da pazare gotovo duplo više šećera ili brašna.

Takođe, Crnogorci za prosečnu zaradu mogu da kupe oko 30 kilograma piletine više nego Srbi.

Sa prosečnim zaradama od oko 376 evra Srbija po visini plata u regionu zauzima pretposlednje mesto. Iza nas je jedino Makedonija, dok su pored Slovenije i Hrvatske, koje po visini zarada ubedljivo prednjače, ispred nas i Crna Gora i BiH.

Ono po čemu Srbija spada među lidere regiona jesu su cene osnovnih životnih namirnica, pre svega šećera i mleka. Naime, u ovdašnjim supermarketima šećer u proseku košta 111 do 113 dinara po kilogramu, što je za oko desetak dinara skuplje nego u Podgorici ili Skoplju.

Dugotrajno mleko se u glavnim gradovima regiona prodaje po ceni koja se kreće od 70 do 80 dinara po litru, dok u ovdašnjim marketima za litar ovog mleka potrošači treba da izdvoje od 86 do 90 dinara.

Drago Cvijanović, direktor Instituta za ekonomiku poljoprivrede, kaže da za skupu hranu u Srbiji treba da zahvalimo lošim privatizacijama u prehrambenom sektoru i trgovačkim i prerađivačkim lobijima koji određuju cenovnu politiku u Srbiji.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=10&dd=03&nav_id=546385

Sve je to zbog vladavine Tadica i DS-a

Srbi crkavaju u bedi zahvaljujuci demokratama

Lideri u siromastvu

ZIVELI

1632596934-boris-tadic-belgrad.9.jpg

Ajde neko da mi objasni kako je moguce da secer bude skuplji u Srbiji koja ga proizvodi nego u Crnoj Gori i Makedoniji koje ga ne proizvode ?
Secerane prodate koletu za tepsiju ribe (kako ti kazes).s tim sto je on u secerane ulozio 45 miliona evra. da si ti imao 45 miliona evra secer bi mozda bio 35 dinara kg. al nisi imao ***...

:rtfm:

tixi grci uvoze nas secer i prodaju ga po ceni 0.75evra. po mega marketima kao sto su lidl, carefur.......:rtfm:

znaci hoces da kazes da se srpski secer prodaje u inostranstvu za 75 din kilo a u srbiji za 120 din kilo ?

Fino bogami . Lepo nas udesi ovaj Tadic nema sta

prodaje srpski secer svabama po 50% nizoj ceni nego nama

Svako ko na izborima ne glasa za opoziciju ovom rezimu i zasluzuje da ga Tadic pljacka

Nešto nema demokrata na forumu više...ja se sećam kada su gospodina Predsednika zakivali u zvezde, izgleda da je ispunio njihova očekivanja.

Glasajte opet za njega na narednim izborima...ja vam od srca želim (ako opet on pobedi na izborima) da skapate od gladi svi jer niste bolje ni zaslužili. Za vreme Tadićevog mandata srpski narod nikad nije bio poniženiji i siromašniji, s Srbija nikad manja.

Živeli gospodine Predsedniče...

2001. GOTOV JE
2011. GOTOVI SMO

Secerane prodate koletu za tepsiju ribe (kako ti kazes).s tim sto je on u secerane ulozio 45 miliona evra. da si ti imao 45 miliona evra secer bi mozda bio 35 dinara kg. al nisi imao ***...

Izvini, ali čijih 45 miliona evra?. Nešto se ne sećam da je u javnosti u vreme kupovine šećerana bio pominjan kao evro milioner. Isto kao što je kupio hotele na Kopaoniku, koje još nije platio a obnovio ih kreditima stranih banaka, koje su stavile iste pod hipoteku. Kada podvučeš crtu vidiš ko je pravi vlasnik svega. Srpski potrošač plaća veću cenu svega, jer je u svakom proizvodu ogromna stavka kamata bankama

Nešto nema demokrata na forumu više...ja se sećam kada su gospodina Predsednika zakivali u zvezde, izgleda da je ispunio njihova očekivanja.

Glasajte opet za njega na narednim izborima...ja vam od srca želim (ako opet on pobedi na izborima) da skapate od gladi svi jer niste bolje ni zaslužili. Za vreme Tadićevog mandata srpski narod nikad nije bio poniženiji i siromašniji, s Srbija nikad manja.

Živeli gospodine Predsedniče...

2001. GOTOV JE
2011. GOTOVI SMO

Tu smo ne sekiraj se, uzeo sam slobodno od petka do danas cisto malo da predahnem

Napred Zhuto Preduzece !

A otkud Koletu 45 miliona evra???

Pojma sa zivotom nemas. Recimo secerana koju je kupio za 3 evra....kojoj su "napakovali "dugove pre toga.....ciji su magacini puni secera bili....pa cak i da su ti dugovi bili pravi a nisu kolicina secera koju je secerana imala pokrivala je taj dug......Kole lepo uzeo seceranu za DZ.....zavalio secer...posle malo uvozio isti prepakivao i prodavao u EU zbog cega je EU uvela sankcije na izvoz secera.....i onda je taj Kole veliki biznismen.

Izvini, ali čijih 45 miliona evra?. Nešto se ne sećam da je u javnosti u vreme kupovine šećerana bio pominjan kao evro milioner. Isto kao što je kupio hotele na Kopaoniku, koje još nije platio a obnovio ih kreditima stranih banaka, koje su stavile iste pod hipoteku. Kada podvučeš crtu vidiš ko je pravi vlasnik svega. Srpski potrošač plaća veću cenu svega, jer je u svakom proizvodu ogromna stavka kamata bankama

Pa nosio je dzakove pa zaradio.....tako je bar Kole rekao....Marko Milosevic gajbice a ovaj dzakove.

Back