ZAHTEV za uspostavu prijateljstva - kako ga UNAPRED izbeci?

Sagittarius1242

Aktivan član
Poruka
1.815
Molim postovane MODERATORE da mi pomognu u sledecem:

Zbog nekih mojih licnih razloga u vezi sa sklapanjem "Forum-prijateljstava", veoma mi je neprijatno da odbijem prijaeljski pruzenu ruku, cesto meni dragih forumasa, pa, buduci da nigde nisam nasla kao temu (mozda sam trazila na pogresnom mestu, pa se izvinjavam) KAKO DA UNAPRED IZBEGNEM neciji zahtev za uspostavljanje prijateljstva i dovedem se u neprijatnu situaciju da ODBIJAM, uz mucno obrazlozenje. Nisam nikakav mizantrop, naprotiv, sve korektne ljude dobre volje volim i cast mi je da sa njima komuniciram, ali sve to moze i ovako, uz reputacije itd. Dakle, pitanje je: kako da ONEMOGUCIM postavljanje zahteva za prijateljsto?

Izvinite sto sam bila opsirna i hvala unapred.

Poslednja izmena:
Molim Vas da mi o tome, ako zelite, nesto detaljnije kazete jer nisam, ocigledno, dovoljno obrazovana u ovoj oblasti.

P.S. Ne zelim NIKOG da uvredim i kazem: ti mozes, ti ne mozes, ... Bolje je bez toga i sa svakim (ko to zasluzuje) lepo i korektno, uz postojece mogucnosti (reputacija). To je moj stav i zato bih volela da izbegnem nepotrebne obostrane neprijatnosti, iako je dobra namera u osnovi - sa obe strane. Ali ne znam KAKO? Da li postoji posebna procedura, kao sto je: onemoguciti slanje pp, ili poruka posetilaca i sl. - brisanje kao mogucnosti?

Poslednja izmena:
Molim postovane MODERATORE da mi pomognu u sledecem:

Zbog nekih mojih licnih razloga u vezi sa sklapanjem "Forum-prijateljstava", veoma mi je neprijatno da odbijem prijaeljski pruzenu ruku, cesto meni veoma dragih forumasa, pa, buduci da nigde nisam nasla kao temu (mozda sam trazila na pogresnom mestu, pa se izvinjavam) KAKO DA UNAPRED IZBEGNEM neciji zahtev za uspostavljanje prijateljstva i dovedem se u neprijatnu situaciju da ODBIJAM, uz mucno obrazlozenje. Nisam nikakav mizantrop, naprotiv, sve korektne ljude dobre volje volim i cast mi je da sa njima komuniciram, ali sve to moze i ovako, uz reputacije itd. Dakle, pitanje je: kako da ONEMOGUCIM postavljanje zahteva za prijateljsto?

Izvinite sto sam bila opsirna i hvala unapred.

Ja nit odbijam, nit prihvatam, jednostavno i ne znam gde su ta prijateljstva.
Pa nije ovo fejs da moras da prihvatis ili odbijes , a da to taj i vidi.
Doduse , meni niko i ne nudi nekakvo prijateljstvo , valjda zna unapred da je to meni totalno nevazno.

ta opccija ne postoji. mozes da zatvoris poruke posetilaca, mozes pp, ali ne mozes da blokiras zahteve za slanje prijateljstva. ostaje ti jedino da ih odbijas i obrazlazes ili da ih prihvatis.

- - - - - - - - - -

Doduse , meni niko i ne nudi nekakvo prijateljstvo , valjda zna unapred da je to meni totalno nevazno.

pa vidi da nisi prihvatila, ako udje na listu prijatelja u podesavanjima...vidi se da nije sve cekirano.

ne znas gde su al zato imas osam prijatelja :lol:

nego sta se vi ljudi potresate oko toga, missim to sto prihvatis nekoga ko prijatelja ne znaci da ste stvarno prijatelji niti bilo sta tog tipa pobogu :lol: jos se neko svojevremeno zalio na to,kao eto prijatelj je previse jaka rec za kontakt na forumu! missim, od forme se izgubi sustina, a to je da zovi ga kako oces i dalje je samo ikonica i link u tvojoj listi :)))))))

ta opccija ne postoji. mozes da zatvoris poruke posetilaca, mozes pp, ali ne mozes da blokiras zahteve za slanje prijateljstva. ostaje ti jedino da ih odbijas i obrazlazes ili da ih prihvatis. ............// UNQUOTE

Ako ne odgovorim, to mi stoji kao konstantno obavestenje (sto mi smeta), a mucenje tek predstoji - kao sto sam opisala.

Nadala sam se da postoji kao opcija" blokiranje zahteva" (unapred). Hvala zLozi, TO sam zelela da saznam (iako me nije obradovalo). z:(

Pozdrav svima. z:poz:

Poslednja izmena:
ta opccija ne postoji. mozes da zatvoris poruke posetilaca, mozes pp, ali ne mozes da blokiras zahteve za slanje prijateljstva. ostaje ti jedino da ih odbijas i obrazlazes ili da ih prihvatis.

- - - - - - - - - -

Ako ne odgovorim. to mi stoji kao konstantno obavestenje, sto mi smeta, a mucenje tek predstoji - kao sto sam opisala.

Nadala sam se da postoji kao opcija" blokiranja zahteva" (unapred). Hvala zLozi, to sam zelela da saznam. Pozdrav svima.

znam da to stoji ko konstantno obavestenje dok nesto ne uradis po tom pitanju, a to je ili da odbijes ili da prihvatis.
bzvz je, ali opcije nema.

- - - - - - - - - -

nego sta se vi ljudi potresate oko toga, missim to sto prihvatis nekoga ko prijatelja ne znaci da ste stvarno prijatelji niti bilo sta tog tipa pobogu :lol: jos se neko svojevremeno zalio na to,kao eto prijatelj je previse jaka rec za kontakt na forumu! missim, od forme se izgubi sustina, a to je da zovi ga kako oces i dalje je samo ikonica i link u tvojoj listi :)))))))

ima nas sa zatvorenim profilima...nije da ima sta da se vidi u profilu (baem u mom nema), ali eto drzimo zatvorene profile i vise nam tako odgovara.

Vaistinu bogougodno zboriš o vaspostavljanju prijateljstva.

........................................................

Pa nije bas sve na ikonicama. U RL-u, pa i ovde sam za korektan odnos prema ljudima, pa i forumska "prijateljstva" povlace za sobom neke obaveze, kao sto su: odgovori na licne (brojne) cestitke, uzvracanje svakodnevno primljenih slicica, muzickih postova, pozdrava i sl., a koji se salju prema listi prijatelja, na sto bi bio red istom merom i na isti nacin odgovoriti. To mi, i pored najbolje zelje i volje, stvara probleme jer cesto duze odsustvujem, pa ne mogu blagovremeno da odgovorim. Nisam vicna u postavljanju slicica, kao sto su ostali prijatelji, pa se osecam kao uljez u toj situaciji, ,,,itd.

Pa nije bas sve na ikonicama. U RL-u, pa i ovde sam za korektan odnos prema ljudima, pa i forumska "prijateljstva" povlace za sobom neke obaveze, kao sto su: odgovori na licne (brojne) cestitke, uzvracanje svakodnevno primljenih slicica, muzickih postova, pozdrava i sl., a koji se salju prema listi prijatelja, na sto bi bio red istom merom i na isti nacin odgovoriti. To mi, i pored najbolje zelje i volje, stvara probleme jer cesto duze odsustvujem, pa ne mogu blagovremeno da odgovorim. Nisam vicna u postavljanju slicica, kao sto su ostali prijatelji, pa se osecam kao uljez u toj situaciji, ,,,itd.

Nisam primetio takve obaveze, a imam poveću listu.... Sve zavisi od ljudi do ljudi...

Nisam primetio takve obaveze, a imam poveću listu.... Sve zavisi od ljudi do ljudi...

To je stvar licnog stava i osecanja obaveze, fer pleja, uvazavanja drugog (posebno prijatelja), ....
Mozda medju forumasima postoji takav uhodan stav - ako/kad neko stigne, bez obaveze i sl., ali.
ja bih sve to zelela da izbegnem i ucestvujem iskljucivo svojim postovima na temama koje me
interesuju, uz maksimalno uvazavanje ostalih korisnika, bez posebnih prijateljstava, kakva god da su
(zbog recenih razloga).

Hvala svima na dobronamernim savetima.

Poslednja izmena:
To je stvar licnog stava i osecanja obaveze, fer pleja, uvazavanja drugog (posebno prijatelja), ....
Mozda medju forumasima postoji takav uhodan stav - ako/kad neko stigne, bez obaveze i sl., ali.
ja bih sve to zelela da izbegnem i ucestvujem iskljucivo svojim postovima na temama koje me
interesuju, uz maksimalno uvazavanje ostalih korisnika, bez posebnih prijateljstava, kakva god da su.

Ja sam obaveze mojim prijateljima pravilno rasporedio. Neko ide ujutro po leba i mleko, manikir, kupka, češljanje, lični vozači (u svakoj smeni po jedan) vratar.

Šta si se istripovala bre, niko te ne bije po ušima da čestitaš nove godine, rođendane, slave, preslave, prve i druge majove, dan pobede, dan mladosti i tako dalje. ako hoćeš nekom da odgovoriš na poruku uradićeš to bio taj neko na listi prijatelja ili ne. I sistem uopšte ne obavešta o rođendanima prijatelja i kontakata na krstarici.

evo...dobila sam zahtev za prijateljstvo. niti znam nik, niti nista...ima 4 poruke na 4umu. vidim da su ga neki nikovi prihvatili i sta ja sada da radim, a nisma u fazonu da gomilam prijatelje na listi prijatelja? po kom principu je navodno novi nik bas meni i jos nekima poslao zahteve za prijateljstvo?

lepo bi bilo da dopisete neki kod i omogucite blokiranje zahteva za prijateljstvo, pa ko hoce da zatvori tu mogucnost, neka je zatvori. ili da se nekako napravi da korisnik bira ciji zahtevi ce mu stizati npr. prema broju poruka posiljaoca (izabere npr. da ne mogu zahtev da mu poslaju oni sa manje od 2000 postova), datuma registracije (npr. ne mogu tek registrovani clanovi), podforuma na kome pise (izabere podforume na kojima najvise pise) i time blokira neke korisnike, a nekima ostavi tu mogucnost.

Poslednja izmena:
Molim Vas da mi o tome, ako zelite, nesto detaljnije kazete jer nisam, ocigledno, dovoljno obrazovana u ovoj oblasti.

P.S. Ne zelim NIKOG da uvredim i kazem: ti mozes, ti ne mozes, ... Bolje je bez toga i sa svakim (ko to zasluzuje) lepo i korektno, uz postojece mogucnosti (reputacija). To je moj stav i zato bih volela da izbegnem nepotrebne obostrane neprijatnosti, iako je dobra namera u osnovi - sa obe strane. Ali ne znam KAKO? Da li postoji posebna procedura, kao sto je: onemoguciti slanje pp, ili poruka posetilaca i sl. - brisanje kao mogucnosti?

Тек пре око 2 месеца сам надошао на ту " фору " , пошто си споменула да не желиш да одбијеш захтев, али Ти смета обавештење..
Дакле, уколико Ти неко пошаље захтев, а Ти не желиш нити да га одобриш нити да га одбијеш, али Ти смета што горе у обавештењима стоји увек једно обавештење, можеш да га одбијеш, и након тога, уколико пошаљеш истом том кориснику захтев, аутоматски ћете постати пријатељи, без тога да њему стиже обавештење о новом захтеву на пријатељство.

Ja to radim ovako i niko se do sada nije žalio

prijatelj.jpg
.

Back