Zahtev za invalidsku penziju

san_ni

Ističe se
Poruka
2.867
Da li neko zna koliko se ceka od momenta podnosenja zahteva dok vas ne pozovu na vestacenje na IK?
Negde sam procitala da je zakonski rok dva meseca, a suprug ceka vec skoro 4.

Moje drugo pitanje je da li medicinska dokumentacija moze da se dopuni u medjuvremenu ili se nose novi nalazi i izvestaji prilikom poziva na vestacenje.

Trece, kakve se su sanse da suprug bude penzionisan obzirom da ima dijagnozu vaskularne demencije..da li je sama dijagnoza odlucujuca ili ima jos relevantnih faktora..

To je bas dugo,4 meseca,obicno zovu u roku od mesec ipo do dva..
Proveri tamo gde ste podneli zahtev,kojoj filijali pripadate.
Medicinska dokumentacija se dostavlja iskljucivo po pozivu,cesto se dobije tzv,,nedovrseno lecenje,,pa sledeci poziv za 6 meseci i tada ste u obavezi da donesete svu noviju medicinsku dokumentaciju radi daljeg vestacenja,vi ponesite ako imate nesto novo za ova 4 meseca kad konacno budete pozvani,ja bih to vec proverila u filijali kojoj pripadam jer ste odavno trbali biti pozvani.
Dijagnoza je jedini odlucujuci faktor,za sanse nisam bas sigurna sto se te dg tice,mada ako je demencija u pitanju covek nikako ne moze sam da se brine o sebi,vrlo je moguce da dobije gubitak radne sposobnosti i samostalnog izdrzavanja,ne drzite me za rec.Proverite u filijali fonda obavezno sta se desava sa pozivom,pozz..

To je bas dugo,4 meseca,obicno zovu u roku od mesec ipo do dva..
Proveri tamo gde ste podneli zahtev,kojoj filijali pripadate.
Medicinska dokumentacija se dostavlja iskljucivo po pozivu,cesto se dobije tzv,,nedovrseno lecenje,,pa sledeci poziv za 6 meseci i tada ste u obavezi da donesete svu noviju medicinsku dokumentaciju radi daljeg vestacenja,vi ponesite ako imate nesto novo za ova 4 meseca kad konacno budete pozvani,ja bih to vec proverila u filijali kojoj pripadam jer ste odavno trbali biti pozvani.
Dijagnoza je jedini odlucujuci faktor,za sanse nisam bas sigurna sto se te dg tice,mada ako je demencija u pitanju covek nikako ne moze sam da se brine o sebi,vrlo je moguce da dobije gubitak radne sposobnosti i samostalnog izdrzavanja,ne drzite me za rec.Proverite u filijali fonda obavezno sta se desava sa pozivom,pozz..

Hvala na odgovoru.
Zahtev je podnet u Novom Sadu, receno nam je da je obradjen u roku od nekoliko dana, ali da je dalje poslato za Beograd(?) . Kazu da je takva procedura i da nakon "amina" iz Bg sledi poziv na vestacenje..dobro, ukacili su nas i novogodisnji praznici, pa onda ova vanredna situacija kad se nije radilo..
Svakako cemo proveriti

Ja sam predavala pre dve godine -predala sam negde u leto i zvali iduce godine u februaru ( predala u Zr i isla na IK u Novi Sad ).I odbili sa obrazlozenjem "nije zavrseno lecenje ",zadrzala se unutra 30 sekundi .Inace cula da su jako,jako poostrili uslove od tada -ne bih da vas obeshrabrim ali rece mi osoba koja radi tamo da skoro sve prvi put odbiju pa ako si uporan i podnosis zahtev vise puta mozda i puste u penziju .

Ja sam predavala pre dve godine -predala sam negde u leto i zvali iduce godine u februaru ( predala u Zr i isla na IK u Novi Sad ).I odbili sa obrazlozenjem "nije zavrseno lecenje ",zadrzala se unutra 30 sekundi .Inace cula da su jako,jako poostrili uslove od tada -ne bih da vas obeshrabrim ali rece mi osoba koja radi tamo da skoro sve prvi put odbiju pa ako si uporan i podnosis zahtev vise puta mozda i puste u penziju .

Da to sam i ja cula za poostrene uslove..da li se o kad vas radilo o istoj dijagnozi? (demenciji)
inace, suprug je u medjuvremenu dobio sifru Alchajmerove demencije..
Sve je to jako komplikovano, narocito u danasnje vreme kad za lekove za ovu bolest mora da se izdvoji oko 10.000 din mesecno :(

.no zbunjuje me sto neki ljudi zaista dobiju pozive u roku od 1-2 meseca (tkdj u NS). Npr, komsija je predao u oktobru 2011, vac u decembru je dobio resenje o penzionisanju.

Poslednja izmena:
Po ovom, ne bi trebalo da brinete, bar sto se ostvarivanja prava tice. Dosta zavisi i od toga sta je lekar specijalista dao kao svoje misljene.Evo ga link

http://www.hendidrustvo.info/forum/index.php?topic=1721.45

Da, hvala na odgovoru.

Dva neurologa (jedan je iz centra za lecenje demencije), psihijatar i psiholog na neuropsiholoskom testiranju, svi su dali misljenje da je nesposobon za rad i predlozili obradu na IK...ranijih godina imao mozdani udar
.inace je suprug visoko obrazovan i bolest mu zaista pravi velike probleme u radu (zaboravlja svoju nauku, javljaju se problemi u rukovanju aparatima i sl..)

ali znate kako..svasta se naslusate :(

Da, hvala na odgovoru.

Dva neurologa (jedan je iz centra za lecenje demencije), psihijatar i psiholog na neuropsiholoskom testiranju, svi su dali misljenje da je nesposobon za rad i predlozili obradu na IK...ranijih godina imao mozdani udar
.inace je suprug visoko obrazovan i bolest mu zaista pravi velike probleme u radu (zaboravlja svoju nauku, javljaju se problemi u rukovanju aparatima i sl..)

ali znate kako..svasta se naslusate :(

Покушао сам пре три године када сам напунио 40 да тражим инвалидску. Рекох и написах у образложењу да ми моторика једног органа више не функционише како треба а да он ми је он неопходан за обављање посла. Нису веровали да сам жиголо само због моје грубе и руралне појаве.

Сада сам на социјали.

Back