Zadovoljstvo u pozoristu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zasto volite pozoriste? Zasto idete na predstave? Kako se osecate posle? Da li grickate nesto dok traje predstava? Koliko smatrate da treba predstava da traje? Da li napustate predstavu na posla, ako je dosadna?

Volim da gledam predstave. Uglavnom gledam komedije i drame. Jedna komedija je bila toliko dugo na repertoaru, jer je zaista sjajna i urnebesno smešna, da sam je i ja gledala tri puta . Inače, obožavam pozorišta, i rado idem. Volim da gledam ja to...ima nešto u tome čarobno...na minut ili sat se udubiš u neku priču, zaboraviš na sve. Utoniš i uroniš u neki drugi svet. Prepustiš se tome. mene taj svet pozorišta potpuno fascinira. Gledaš kao nečiji mini film. Osećam se sjajno. Kada gledam komedije, vedro i nasmejano i na primer iz te predstave, dugo smo an primer na faksu imali svi neke interne šale, jer su zaista šale bile fenomenalne. Ništa ne grickam, dok traje predstava. Gledala sam jednu dramu nekada, i navela me baš na neko teško razmišljanje o nečemu. Volim takve predstave, koje ti um "pomeraju", gde raslačunješ šta se dogadjalo, odnosno kako jedan sled dogadjaja moze da ima fatalne kasnije posledice. Nisam nikada bila na dosadnoj predstavi, doduše jedna mi se nije baš svidela, ali sam odgledala do kraja, iako uopste nije bilo neke poJente, ili ja nisam shvatila sta je pisac hteo da kaze. U srednjoj smo isli svake nedelje na jednu predstavu, verujete Vi to. I hvala joj na tome, naučila nas je, zaista koliko je u životu zaista biti važno, multidisciplinaran. Da te sve interesuje, da saznaješ, da kopaš, da se trudiš, da voliš. Da želiš. Naučila nas je na neki svoj način da maštamo, da dublje analiziramo. Da, jeste. I zaista obožavam pozorišta, jer tamo je sve moguće....a što u životu nikako nije... Voleti i biti volje/na...Zauvek. Biće da volim...Iluzije. :)

Volim da gledam predstave. Uglavnom gledam komedije i drame. Jedna komedija je bila toliko dugo na repertoaru, jer je zaista sjajna i urnebesno smešna, da sam je i ja gledala tri puta . Inače, obožavam pozorišta, i rado idem. Volim da gledam ja to...ima nešto u tome čarobno...na minut ili sat se udubiš u neku priču, zaboraviš na sve. Utoniš i uroniš u neki drugi svet. Prepustiš se tome. mene taj svet pozorišta potpuno fascinira. Gledaš kao nečiji mini film. Osećam se sjajno. Kada gledam komedije, vedro i nasmejano i na primer iz te predstave, dugo smo an primer na faksu imali svi neke interne šale, jer su zaista šale bile fenomenalne. Ništa ne grickam, dok traje predstava. Gledala sam jednu dramu nekada, i navela me baš na neko teško razmišljanje o nečemu. Volim takve predstave, koje ti um "pomeraju", gde raslačunješ šta se dogadjalo, odnosno kako jedan sled dogadjaja moze da ima fatalne kasnije posledice. Nisam nikada bila na dosadnoj predstavi, doduše jedna mi se nije baš svidela, ali sam odgledala do kraja, iako uopste nije bilo neke poJente, ili ja nisam shvatila sta je pisac hteo da kaze. U srednjoj smo isli svake nedelje na jednu predstavu, verujete Vi to. I hvala joj na tome, naučila nas je, zaista koliko je u životu zaista biti važno, multidisciplinaran. Da te sve interesuje, da saznaješ, da kopaš, da se trudiš, da voliš. Da želiš. Naučila nas je na neki svoj način da maštamo, da dublje analiziramo. Da, jeste. I zaista obožavam pozorišta, jer tamo je sve moguće....a što u životu nikako nije... Voleti i biti volje/na...Zauvek. Biće da volim...Iluzije. :)
nemam sta da dodam.sve si lepo rekla.
samo mi se desila jedna dosadna predstava (`putujuce pozoriste sopalovic`),ali sam i to ``stoicki` podnela i odgledala do kraja.

Pozoriste obozavam, ali ako mi se predstava ne svidi ne libim se da je tog trena napustim. Ne podnosim nikakvo grickanje narocito u pozoristu, a po meni tri sata predstave je neki optimum drzanja paznje, da se sve ne pretvori u agoniju.

Zasto volite pozoriste? Zasto idete na predstave? Kako se osecate posle? Da li grickate nesto dok traje predstava? Koliko smatrate da treba predstava da traje? Da li napustate predstavu na posla, ako je dosadna?

Ne znam kako bih opisala- to je kao da posmatras drugi zivot a i sam ucestvujes u njemu,sve se desava pred tobom i duboko dozivljavas sve sto se desava na sceni..sve to dozivljavas iz prve ruke
Uvek sam za vreme predstave potpuno gluva za sve sto se dogadja okolo, znam jer kada drugarica zeli da mi dosapne nesto, sto se desi ponekad, cesto me udari laktom xD Potpuno se udubis, a posle predstave,osecas se preporodjeno, bolje..
u pozoristu uvek dozivis katarzu, da tako kazem..

Zasto volite pozoriste?

Zasto idete na predstave?
Odgovor na oba pitanja: upečatljivi i jako posebni utisci su razlozi.

Kako se osecate posle?
Kao da sam i sama učestvovala u predstavi i bila na sceni.

Da li grickate nesto dok traje predstava?
Na prvom mestu, to je jako nepristojno. A i ne želim da mi išta ni na trenutak odvuče pažnju.

Da li napustate predstavu na posla, ako je dosadna?
Ovo ne bih nikada uradila iz učtivosti.

S ovom učtivošću bih se generalno složila al evo na svoju sramotu danas napustih Letećeg Holanđanina. Prvi put da napustim operu.
Dovoljno sam luda da se vratim doduše neki drugi put...
Danas je apsolutno sve bilo katastrofa...red iza mene je sadržao grupicu starijih gospoja koje su sve vreme šušketale, smejuljile se pa onda malo pevušile.
Sama izvedba opere me je ostavila bez lepih impresija.
Možda su se prosto kockice tako poklopile....

Dakle kad je pozorište u pitanju terorista sam. Nema šuškanja grickanja šaputanja, posebno kad su u pitanju Opere.

S ovom učtivošću bih se generalno složila al evo na svoju sramotu danas napustih Letećeg Holanđanina. Prvi put da napustim operu.
Dovoljno sam luda da se vratim doduše neki drugi put...
Danas je apsolutno sve bilo katastrofa...red iza mene je sadržao grupicu starijih gospoja koje su sve vreme šušketale, smejuljile se pa onda malo pevušile.
Sama izvedba opere me je ostavila bez lepih impresija.
Možda su se prosto kockice tako poklopile....

Dakle kad je pozorište u pitanju terorista sam. Nema šuškanja grickanja šaputanja, posebno kad su u pitanju Opere.
Sramota je to što su te gospođe radile. Vidi ovako, svako od nas ima svoj prag tolerancije. To što ja nikada ne bih napustila iz učtivosti predstavu, na znači da zameram bilo kome ko to učini iz nekih opravdanih razloga. Verujem da bi tvoje impresije bile sasvim drugačije da si mogla na miru pratiti operu.

Ja ovako kažem, ako ne umeš da uživaš u svemu tome onako kako bi trebalo (ovde mislim na te gospođe), bez smetnje drugima, tvoje mesto nije u pozorištu, jer da jeste i da umeš da uživaš, sva tvoja pažnja bi bila usredsređena na izvedbu i za tebe ostatak sveta ne bi u tim trenucima ni postojao. Tako se prati pozorišna predstava, balet, opera... Oduvek mi je to bilo jako ružno i nekulturno, smeškanje, šuškanje, smeh, a posebno pevanje. Mis'im, ako ti se peva, idi na neki koncert. Pozorište nije mesto za takve gluposti.

Zasto volite pozoriste? Zasto idete na predstave? Kako se osecate posle? Da li grickate nesto dok traje predstava? Koliko smatrate da treba predstava da traje? Da li napustate predstavu na pola, ako je dosadna?

Pomno pratim predstavu, nikada mi nije dosadno, nastupi mojih omiljenih glumica me ostavljaju bez daha, neke od njih su razlog mojih poseta pozoristu, inace me ne bi puskom mogli naterati unutra. U mladim danima sam isao zbog zene, radila je u pozoristu dok je studirala, pa nam je to bila prilika za specifican izlazak, mada i moji prijatelji su pozorisne predstave smatrali idealnim provodom, ponesu par dzointa, uvale se u lozu i zadime, pracenje komedija bez gandze im je bilo kao dan bez sunca. I ko da ode ranije iz takvog raja. Znam bracni par, moje komsije, koji su se u pozoristu upoznali i zavoleli, njihov sin zeli da postane glumac.

Sasvim tačno.
kad-je-dzabe.jpg

ruzan komentar. nije bas dz

treba doci i kupiti karte, pa treba posle toga doci na predstavu. sve to zahteva volju, sredstva i vreme.

reda ne bi bilo da neko iz pozorista nije ponudio tu cenu.

da je bitef teatar ponudio dz ulaznice za one odvratne i bljutave predstave eu prihvatljive niko ne bi dosao

ps na dan pustanje tih karata u prodaju deo moje porodice je isao u narodno pozoriste na antigonu. trudimo se da idemo jednom mesecno, a ako naidjemo na pospust onda je super

potpuno netacno!
nije dzabe,a jdp je odlicno pozoriste sa sjajnim predstavama i glumcima.
narod je jako osiromasio,i zbog toga je sprecen da redovno ide u pozoriste.a kilometarski redovi sa slike,su samo dokaz da kao narod nismo bas dodakli samo dno,da volimo kulturu itekako.
bravo za jdp i ovaj potez oko cene karata.

- - - - - - - - - -

Da li grickate nesto dok traje predstava?
nikada nisam primetila da neko nesto gricka u pozoristu.to nije bioskop

Prosle godine sam stalno isla u pozoriste.Drugarica i ja smo dobijale neke jeftine karte. Najvise volim da gledam komedije, iskreno. A gledala sam operetu Slepi mis i bas sam uzivala. Ali bila je jedna predstava, cini mi se da je naziv bio KAMIONDZIJE...umrla sam od dosade. Mislila sam da to nikad necu da uradim ali smo napustile pozoriste pre kraja. Prosto nisam mogla da izdrzim.

Volim miris pozorišta.....idem da gledam moje omiljene umetnike..... kao probuđena iz divne fantazmagorije.....užasno pitanje, mada je danas i tako nešto moguće .....što duže, ako je potrebno
.....ne postoje dosadne predstave u dobrom pozorištu :bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back