Zadirkivanje

gost 370773

Zainteresovan član
Poruka
279
Kako vi reagujete kada vas neko zadirkuje:da li se iznervirate i onaj ko vas zadirkuje popije batine ili samo cutite i trpite (iako to uopste ne morate) ili ga odmah prijavite roditeljiva/razrednoj.
Mene kad neko zadirkuje ja ga upozorim jednom pa ako nastavi onda ga drugi put upozorim (pretim mu) i ako i treci put nastavi onda "na fer" sa njim.

Ja nisam ni bio u poziciji u osnovnoj da se mlatim sa drugima, a želeo sam, ali - 1) imali su uticajne roditelje; 2) likovi bi me polomili od batina, jer su bili tri puta jači od mene. Uglavnom je bio u pitanju ovaj prvi razlog,
Onda sam postao flegman, ne znam ni sam kako, ali eto - uspeo sam. Dakle, em me više nije tangiralo, em im više nisam bio interesantan, jer nisam reagovao, pa su me ostavili na miru. Ali, ne možeš uvek u životu biti flegman, moraš stati i istaći svoj stav i izboriti se za sebe.

Obično kuliram sitno kad je u pitanju,ali ono kad neko baš pretera ili me štrecne gde ne treba,odma skačem ma makar bilo pred stotinu ljudi u kafiću npr.
Baš sam jednom osemenio lika od batina ali me posle sačekali njegova ekipa,i opal šta ću,ćutim,neću ići odma da ga drukam u muriju ali sigurno na kraju ne ostane na tome,medjutim kad
izađeš iz škole mislim završiš uglavnom sa tim što si se najviše svadjao i tukao ti postane dobar ortak!

Forumašica ba je napisala da je ignorisanje najbolje rješenje... i jeste, međutim postoji jedan mali problem. U konkretnom slučaju je veoma teško napraviti razliku između ignorisanja takvih tipova i sklanjanja od takvih tipova, a ta razlika je bitna, jer ovo prvo je dobro rješenje a ovo drugo nije. Ignorisati umije samo onaj ko već zna da bi mogao onome ko izigrava mangupa nos da polomi, ali neće jer taj nije vrijedan toga. E to je ignorisanje, i kad to taj mangup prepozna, onda ga to zaboli, a kad se sklanjate od njega iz straha, time samo činite sebi medveđu uslugu, jer se ne možete skloniti.

Kako vi reagujete kada vas neko zadirkuje:da li se iznervirate i onaj ko vas zadirkuje popije batine ili samo cutite i trpite (iako to uopste ne morate) ili ga odmah prijavite roditeljiva/razrednoj.
Mene kad neko zadirkuje ja ga upozorim jednom pa ako nastavi onda ga drugi put upozorim (pretim mu) i ako i treci put nastavi onda "na fer" sa njim.

de ste ***** stigo zdravko čolić

Back