Zadatak u C, problem!

• Začetnik teme Začetnik teme Pas0
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Pas0

Početnik
Poruka
11
Pozdrav.
Poceo sam samostalno da ucim osnove C jezika pa radim zadatke koje mogu naci na internetu. Naisao sam na jedan problem pa ako ima nekoga ko zna da me uputi, nizovi su u pitanju.
Trebao bi program da nadje prvih 5 parnih brojeva i da da opciju korisniku da ih ispise. Dakle naci prvih 5 parnih sa "for" opcijom znam kako da odradim ali ono sto nisam uspeo je da dam opciju za ispis. Znaci moralo bi da pise "koji broj zelite" i ako korisnik unese broj, taj po redu parni da mu izbaci. Trebalo bi se koristiti niz.
Da li zna neko ?
Hvala!

ok
for(i=1;i<100;i++){
if(i%2==0){
printf("%d\n", i);
}
}
dakle ovako bih napisao da zelim da mi ispise, ali meni ne treba ispis, treba mi opcija da ja mogu da biram koji parni broj po redu zelim.. npr
if(op==2){
printf("%d", niz[2]);
}
i onda da mi izbaci 2. parni, ondosno 4?

Imam problem u zadatku sa nizovima.Kada treba da unesem vrednosti niza javlja se greska 255 i program automatski prestaje da radi.Molio bih za pomoc oko ovog problema.Unapred hvala.

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <math.h>

int main()
{
int k=0,i;
float x,gs,v[50];
printf("\nZadajte 50 realnih brojeva:\n");
for(i=0;i<50;i++)
{
scanf("%f",x);
if(x)
{
v[k]=fabs(x);
k++;
}
}
gs=1;
for(i=1;i<=k;i++)
gs*=v[i-1];
x=k;
gs=pow(10,1/x*log(gs));
/*k-ti koren pomocu logaritma*/
printf("\n%8.3f",gs);
for(i=1;i<=k;i++)
if(v[i-1]>gs)
printf("\n%8.3f",v[i-1]);
return 0;
}

const char *suit[ 4 ] = { "Hearts", "Diamonds", "Clubs", "Spades"};
Sad mene zanima da li postoji nacin da prstupim jednom slovu iz ovog niza ili samo mogu citati ceo string?

Postoji naravno, suit[0][0] je prvo slovo prvog stringa odnosno H, suit[0][1] je drugo slovo prvog stringa odnosno e dok suit[1][0] je prvo slovo drugog stringa odnosno D. Kada im pristupis jedino ih mozes citati ali ne i mijenjati jer su tipa const char.

Back