Задах из уста?

• Začetnik teme Začetnik teme KraNp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

KraNp

Veoma poznat
Poruka
10.777
Рекло би се.....глупа тема. Али мени нимало није. Неки од вас овде знају да сам скратио желудац како бих смршао. Веома мало једем. То што једем је махом неко зрневље ( Галете ) чорбице, кекс. Носим протезе које редовно перем. Али из неког разлога имам несносан смрад из самог желудца ( Бићу крајње баналан ) који смрди на говна !! Куповао сам "Листерин" чак га и пио у мањој мери али он може да замаскира смрад из усне дупље али не може из стомака. Има ли неко идеју у чему може да буде проблем ?

Рекло би се.....глупа тема. Али мени нимало није. Неки од вас овде знају да сам скратио желудац како бих смршао. Веома мало једем. То што једем је махом неко зрневље ( Галете ) чорбице, кекс. Носим протезе које редовно перем. Али из неког разлога имам несносан смрад из самог желудца ( Бићу крајње баналан ) који смрди на говна !! Куповао сам "Листерин" чак га и пио у мањој мери али он може да замаскира смрад из усне дупље али не може из стомака. Има ли неко идеју у чему може да буде проблем ?
Strasno! Zasto ne pitas gastrologa (hirurga koji ti je radio tu operaciju), mozda on ima neko objasnjenje.

ево ти мој пример,
ја сам избацио месо из исхране, и све биљке и то још биљке не смеју бити прскане
избацио све млечне производе, и сву прерађену храну (тесто, кексеве....)
све бућкурише од сокова, зубе перем содомбикарбоном никако паста за зубе,
што се тиче хемије у купатилу: домаћи сапун и сирће....ако је све тако,

неће ти смрдети ниодакле (ни уста ни зној...)

А шта мислите да снимим преосталих 6 зуба у доњој вилици ? Можда има неки процес на њима. Ја не осећам никакав бол. Ти зуби су са извађеним живцом и стављена је круница.

А шта мислите да снимим преосталих 6 зуба у доњој вилици ? Можда има неки процес на њима. Ја не осећам никакав бол. Ти зуби су са извађеним живцом и стављена је круница.

КраНп, код гастрића, и да му пријавиш те миомирисе,
и не одустај док ти не одраде шта год да треба.
нешто се темо дешава...
ај, срећно и не дангуби ;)

Kod mene je uklonjeno 3/4 zeluca i jos nesto okolo, sada nevazno za ovo.
Nisam zato pametniji.

Nego znas da su neke funkcije u zelucu sada drugacije.
Enzimi koji pomazu probavu su ti vazni.
U biti, nekih stvari niti nemas, nakon ovih operacija.

Dodaje se i ovo i ono u prehrani.
Nije pametno da napisem, jer ne znam kolike su razlike.
Ti sigurno imas plan hranjenja.

Hrana bi trebala biti raznolika.
U okviru onog sto smijes jesti.
Ali obavezno raznolika.
Nemoj se drzati "par sigurnih stvari".
Imas spisak, vjerujem.

Ne izbacuj iz prehrane ni ovo, ni ono, sto ti je receno da jedes.
Moze biti opasno.

Koliko tekucine pijes?
Obicne vode?

Vrlo vazno.
Znas da, ne puno, nego pomalo, ali stalno.
Kako hrane ali i obavezno tekucine.

Ne opet previse odjednom...proljev.

Najodgovornija bi bila stvar.
Kod Gastroenterologa.
Neka vidi da li je sve OK.

Pa kod Stomatologa. Zubara.
To ne zanemaruj.

Tako da si sa sobom miran.
Sebe ces uciniti slobodnim.

Nije sigurno isto kod svakoga.
Ja sam morao zbog bolesti, na operaciju.

Nekada se treba, resetirati.
Vratiti na zadane postavke kao kod pocetka oporavka.
Pa je lakse.

Ovo je samo savijet.
Nema ovdje, nista glupo.
Dobro pitas.

Samo hrabro.

da nije ovo u pitanju https://en.wikipedia.org/wiki/Tonsil_stones,
ovakvi komadići koji ispadaju iz usta bukvalno smrde na gowno

Poslednja izmena:
Meni je ostalo svega par zdravih zuba u glavi pa je i normalno da mi smrdi iz usta.
Mogu da se sramotim, ali mi to ne pomaze pa sam odlucio da mi ne smeta.
Vidim ponekada se ljudi mrste kada im pricam iz blizine, kapiram da bazdi ali sta ces, nismo svi isti.

Zbog toga ni ne nosim masku, gadno je brate :hahaha:

да је неки упални процес испод крунице, не би ни писао него би из места био код зубара.
бол је неописива...али,свакако немој заобићи ни зубара.

@Redmond
имало би смисла и ово са крајницима, ако има тегоба које су, уз ружан задах, описане на линку,
али КраНп то не спомиње...

Neke studije u vezi tog odvratnog zadaha iz usta kazu da oko 13% ljudi samo uobrazava da ima taj zadah, zapravo ga i nemaju.
Kod velike vecine zadah nastaje bas zbog zuba, cak i kod ljudi koji nose proteze jer proteza ne stoji dobro pa uvek iritira jedan
deo nepca koji je i zagnojen, ali i 10-15% ima zaista problem sa probavnim traktom, a kod tebe je najverovatnije to problem.

Neke studije u vezi tog odvratnog zadaha iz usta kazu da oko 13% ljudi samo uobrazava da ima taj zadah, zapravo ga i nemaju.
Kod velike vecine zadah nastaje bas zbog zuba, cak i kod ljudi koji nose proteze jer proteza ne stoji dobro pa uvek iritira jedan
deo nepca koji je i zagnojen, ali i 10-15% ima zaista problem sa probavnim traktom, a kod tebe je najverovatnije to problem.
Не знам шта је.....ал' наилази само пар пута у току дана. Није константан смрад. Мислим, ја никад не дозвољавам протези да буде прљава нити имам иритацију непца. Био сам малопре код зубара, дао ми неки изосепт да испирам.

Не знам шта је.....ал' наилази само пар пута у току дана. Није константан смрад. Мислим, ја никад не дозвољавам протези да буде прљава нити имам иритацију непца. Био сам малопре код зубара, дао ми неки изосепт да испирам.
@KraNp

Otvoricu sada temu o opericaji ( smanjivanju) zeluca, ti si ovde jedini koji je to imao pa bih te zamolila da pises malo o svojim
nevoljama, iskustvu i narocito da li si se pokajao ili bi tu operaciju preporucio ljudima koji su u situaciji kao sto si i ti bio.

Back