ivana96
Zainteresovan član
- Poruka
- 227
Ovako....Cula sam da u zbirkama ima gresaka i iz matematike i iz srpskog..pa me zanima da li neko moze d mi kaze zadatke koji su netacni..Unapred,zahvalna...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nema zbirke od prošle godine, ovo je prva generacija koja polaže tu vrstu testa.valjda na poslednjoj strani ima istaknuto koje su greške bile pronadjene u zbirkama od prošle godine
Jednakost nije tacna u tom zadatku...![]()
Moja nastavnica matematike tvrdi kako je za 150. netacno resenje(poslednje u tabeli), ali ja mislim da je resenje tacno posto je:
√9+√16=√9+16
3+4=√25
7=5 ---> jednakost je netacna!!
Nema zbirke od prošle godine, ovo je prva generacija koja polaže tu vrstu testa.
ako sam dobro razumela ova boldovana jednakost je u pitanju.
mislim da grešiš u računu, mada jednakost sve jedno nije tačna.
√9 =3
√16=4
i to si dobro uradila, međutim primećujem da si desnu jenakost pogrešno izračunala.
√9+16=19 (nije √25)
pa je 7=/=19
možda si napravila previd, ali ja bolje da te upozorim
pozdrav![]()
Tacan je zadatak,ja sam dobila resenje,mada nije mi nije isto napisano,ali kada se swe ukuca na digitron izadje isto,kada sam ga resila...pa da...A danas sam pronasla gresku u 259.... O=5(2+√3+√2) cm, a ne kao sto pise u resenju O=5(3+√3+√2) cm... Probaj ti da uradis, mozda ja gresim negde...![]()
Tacan je zadatak,ja sam dobila resenje,mada nije mi nije isto napisano,ali kada se swe ukuca na digitron izadje isto,kada sam ga resila...![]()