zacini

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dive

Legenda
Poruka
61.234
koje zacine imate u svojoj kuhinji, a koje su koristile vasa majka, baka..
cime zacinjujete svoj zivot
jesu li vam lepse mirisali oni iz detinjstva ili ovi danas
je l vam je lepse mirisala tek ispecena i samlevena kafa iz rucnog mlina, ili ova koju danas dobijete u soljici pritiskom na dugme
sta je to sto danas dodajete na vrh kasicice sebi i time ulepsavate svoju svakodnevicu

viber image.jpg

ja kari trapam u sve, obozavam ga :lol:
korijader u prahu isto obozavam, za meso je fantastican
bez bibera ne kuvam
jao ja mogu da sutra o ovome, ja i hrana :lol:
da skratim pricu, koristim redovno: biber (najlepsi mi je sareni kotanyi), kari, kurkumu, korijader u prahu, origano, mirodjiju, lovor, bio vegetu (mesavina susenog bilja), soja sos, ostriga sos...vrv sam nesto zaboravila
ne koristim: cili, alevu papriku i sve na tu temu ...

egipatska pijaca u istanbulu, tj pijaca zacina, najdivnije mesto :zaljubljena: tamo sam stucala dobrane novce na razne zacine i cajeve, jao divnoce, ne znas sta pre da uzmes :zaljubljena: zelja mi da odem ponovo

Бибер шарени, со, кари, рузмарин, каранфилић, алева паприка, бели лук, ловор, босиљак, першун увек свежи, оригано...

ja kari trapam u sve, obozavam ga :lol:
korijader u prahu isto obozavam, za meso je fantastican
bez bibera ne kuvam
jao ja mogu da sutra o ovome, ja i hrana :lol:
da skratim pricu, koristim redovno: biber (najlepsi mi je sareni kotanyi), kari, kurkumu, korijader u prahu, origano, mirodjiju, lovor, bio vegetu (mesavina susenog bilja), soja sos, ostriga sos...vrv sam nesto zaboravila
ne koristim: cili, alevu papriku i sve na tu temu ...

egipatska pijaca u istanbulu, tj pijaca zacina, najdivnije mesto :zaljubljena: tamo sam stucala dobrane novce na razne zacine i cajeve, jao divnoce, ne znas sta pre da uzmes :zaljubljena: zelja mi da odem ponovo

i ja imam problem da kada odem negde sa ovog podneblja, nakupujem inspirisana mestom, hranom, mirisima, emocijama svakakve zacine, i u velikim kolicinama one koji se koriste lokalno
i onda se vratim i za mesec dana mi splasne odusevljenje i vratim se na ono sto iace koristim
i sad kad otovrim ormaric gde mi stoje zacini sapletem se uvek o neku dimljenu papriku iz istanbula sa kojom pojma nema sta da radim jer mi je prejaka

- - - - - - - - - -

ako imam nako neko meso onda koristim zacine. ako je meso dobrog kvaliteta onda samo ulje i so, greota kvariti sa zacinima

ja moram svako meso u marinadu

11187639_10204948312246522_1534750581_o.jpg

Е, да, заборавих цимет, обожавам га... у комбинацији са неким јабучицама у колачу.

Najvise volim ruzmarin na krompiru i lososu.

Ја га волим на печењу, по могућству свињском...

Добар је и на кромпиру, наравно, али ако већ могу да бирам :lol:

Koristim sve sto su koristili moji preci, so, biber, aleva paprika, bosiljak, ruzmarin, persun i mirodjiju, dodala sam samo nanu, djumbir i korijander.

Ne pijem kafu na dugme, nego meljem skupu etiopiju :lol: i pravim u perkolatoru ili džezvi.

koje zacine imate u svojoj kuhinji, a koje su koristile vasa majka, baka..
cime zacinjujete svoj zivot
jesu li vam lepse mirisali oni iz detinjstva ili ovi danas
je l vam je lepse mirisala tek ispecena i samlevena kafa iz rucnog mlina, ili ova koju danas dobijete u soljici pritiskom na dugme
sta je to sto danas dodajete na vrh kasicice sebi i time ulepsavate svoju svakodnevicu

Pogledajte prilog 491149
лепше су ми мирисали и миришу зачини моје баке
волим кафу тек самлевену из ручног млина
пијем највише домаћу кафу, мада волим и кафу на дугме

а од зачина не волим мешавину слано и слатко, љуте зачине у слактој храни и тако то
не волим суве шлјиве или орахе у месу
волим кад је помало љуто (у сланој храни), ал стварно кад је помало

Nema šta nemam.
Stvarno.

PS:
Ekspert sam za meso na žaru
u mnooogo varijanti
Čak sam i napravio svoj Kuvar na CD-u,
koga poklanjam prijateljima.
Za kraj: Paprike šilje punjene sirom na žaru.

PPS:
Bio sam par puta u Kini.
Tamo sam upoznao svu moć začina.
[url=https://postimages.org/][/URL]

Poslednja izmena:
била сам у кинеском ресторану и уопште ми се не свиђа њихова храна
дакле баш оно што ми се не свиђа
мешавина љутог и слатког
сланог и слатког
и
на крају крајева било ми ме мука од све те мешавине

Да не понавњам низ, сви зачини су поменути, нећу рећи ништа ново.

- - - - - - - - -

Волим када отворим горњи елемент па ме омами мирис цимета у комбинацији са ванилин шећером.

- - - - - - - - -

Имам теглицу ђумбира у праху, зимус га стављала у чај. Не знам у шта да га тутнем. Контам да маринирам кромпир. Кромпир на 101001 начин.

Back