zacepljeni nos i usta

Moljac64

Elita
Poruka
16.586
kad sam bio mali bila je popularna igra da zacepimo nos rukama i usta zatvorimo i ko moze duze tako da izdrzi. ali nikad se nikom nije nista lose desilo. zanima me kad bi to neko uzeo za ozbiljno da uradi (recimo usta mu zalepljena a nos mu drzi neko) jel bi moglo da se umre od toga? ili bi se samo onesvestio i probudio posle? nikad nisam bio svestan da su te nase "igre" mnogo stetne.

kad sam bio mali bila je popularna igra da zacepimo nos rukama i usta zatvorimo i ko moze duze tako da izdrzi. ali nikad se nikom nije nista lose desilo. zanima me kad bi to neko uzeo za ozbiljno da uradi (recimo usta mu zalepljena a nos mu drzi neko) jel bi moglo da se umre od toga? ili bi se samo onesvestio i probudio posle? nikad nisam bio svestan da su te nase "igre" mnogo stetne.
Jeli ovo ozbiljno pitanje ili...?Mislim ebt osnovna funkcija organizma DISANJE dovod kiseonika ucelije...AKo bi neko ostao bey vazduha tipa 2, 3 minuta mozda i krace verovatno bi se upokojio..A to sto ste rtadili kao klinci pa verovatno niste bas cekali da neko pocne da se bacaka, otima itd...

Sigurno bi u odredjenom vremenu,pao u nesvest,a ako bi se drzalo,mozda jos minut vise da bi doslo i do smrti.Zna se da bedostatkom vazduha,mozak prvo strada,pa kasnije i srce staje.secam se te igre i kada se uzdrzim vise nego sto treba,pa kada izbacim taj vazduh koji sam udahnuo,da bi sto vise izdrzao bez njega,da mi padne mrak na oci i utrnu delovi glave.Nismo ni bili svesni koliko je to opasno.

Back