Sandra2601
Početnik
- Poruka
- 9
Hej veliki pozdrav za sve, evo ja otvaram temu o trudnoci , za sve djevojke-zene koje imaju problem sa zacecem . Da podijelimo misljenja i iskustva....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa jel si začela?
e nek si joj rekaoOK, razumeo sam temu. Sad verovatno shvataš posledicu prevelikog razgoljivanja tj. kada se nose gola leđa odnosno "krsta" i zimi i leti to loše utiče i na bubrege i na jajnike, kičmu, kasnije na trudnoću, porođaj itd. To je veoma loša navika devojaka.
Draga Sandra, plasim se da sam jedna od tih zena... U decembru mi je odstranjem desni jajovod jer se u njemu desila vanmatericna trudnoca. Kazu da je sa njim bilo sve u redu i da je najverovatnije neka prehladica uticala na to da plod ne ode do materice nego se zadrzi u njemu. A sto je jos gore, jelte ostao mi je levi koji ima neke priraslice... Sada se i plasim da pokusavam da zatrudnim da se isto nebi desilo ponovo. Kada sam pitala doktorku sto se tice tih priraslica rekla je samo da ako se nista ne desi godinu dana da joj se obratim pa ce mi dati terapiju. Kao priraslice i mogu a i ne moraju da smetaju jer su jelte spolja. A provera prohodnosti tog jajovoda?
Malo neodgovorno sa njene strane, sta god da sam je pitala samo kaze da se ne brinem i da nema toga sto danasnja medicina ne moze da resi. Zbog takvih njenih odgovora ja moram da se informisem o tim stvarima preko neta!
e nek si joj rekao
to te je verovatno učinilo, bar u sopstvenim očima, sretnim i zadovoljnim.
dakle, da nema foruma, ne bih znao šta se sve šeta planetom...
OK, razumeo sam temu. Sad verovatno shvataš posledicu prevelikog razgoljivanja tj. kada se nose gola leđa odnosno "krsta" i zimi i leti to loše utiče i na bubrege i na jajnike, kičmu, kasnije na trudnoću, porođaj itd. To je veoma loša navika devojaka.
Vipgirl zao mi je sto ti se dogodilo, naravno da se plasis ali isto tako ne znaci da ce sa drugom biti kao i sa prvom!
Nadam se da si u mogucnosti da prominis lijecnicu pa da cujes jos necije misljenje.
Moj savjet ti je ne cekaj, ne cekaj dan, dva, a ni godinu,ne dozvoli da te zavlace,"opustaju", napravi sve preglede,posli toga ces znati na cemu si i kako rijesavati svoj problem.
Govorim ti iz iskustva!
Sritno i tebi i autorici teme, kao i ostalim zenicama koje zele bebice![]()
Draga Sandra, plasim se da sam jedna od tih zena... U decembru mi je odstranjem desni jajovod jer se u njemu desila vanmatericna trudnoca. Kazu da je sa njim bilo sve u redu i da je najverovatnije neka prehladica uticala na to da plod ne ode do materice nego se zadrzi u njemu. A sto je jos gore, jelte ostao mi je levi koji ima neke priraslice... Sada se i plasim da pokusavam da zatrudnim da se isto nebi desilo ponovo. Kada sam pitala doktorku sto se tice tih priraslica rekla je samo da ako se nista ne desi godinu dana da joj se obratim pa ce mi dati terapiju. Kao priraslice i mogu a i ne moraju da smetaju jer su jelte spolja. A provera prohodnosti tog jajovoda?
Malo neodgovorno sa njene strane, sta god da sam je pitala samo kaze da se ne brinem i da nema toga sto danasnja medicina ne moze da resi. Zbog takvih njenih odgovora ja moram da se informisem o tim stvarima preko neta!
spoljašnje ne smetaju začeću, ali ostalim organima da. i stvarno je nebulozno, ako je već izvršen hirurški zahvat, i pri tome ustanovljeno da postoje anomalije, zašto nije urađena i biopsija? ne postoji drugi način da saznaš o čemu je reč, da li će abnormalno rasti, dovesti do poremećaja hormona, ili neke teže posledice. prohodnost jajovoda je najmanji problem.
to može i ne mora da smeta je lutrija, neće preduzeti apsolutno ništa sve dok ne budu sigurni da ne možeš da zatrudniš. ako se pak desi, tada će da čekaju da vide da li trudnoće uopšte može da se iznese. mene ovo ništa ne čudi, takvih slučajeva imaju masu dnevno, ne očekuj da će polomiti kičmu da ti pomognu... a da je prema svima odgovorna, pacijenti bi zakazivali i čekali na rutinski pregled mesecima.
http://neplodnost.wordpress.com/2009/01/19/endometrioza-tihi-napadac/
Rekla mi je da nisu hteli nista da diraju jer i kada bi uklonili priraslice vratile bi se a ne postoje antibiotici koji bi mogli to da rese. Ne garantuje mi ni da ce da smetaju a i da nece. Kaze ona to ne moze da zna, da pokusavamo pa ako se nista ne desava godinu dana da cemo preduzeti nesto. Ajd sad, svi je hvale, kod nje idem skoro dve godine i uvek sam morala da cekam do dve nedelje na pregled i bila sam zadovoljna dok se nisam razocarala njenim nepredlaganjem provere prohodnosti jajovoda. Kada sam je pitala mogu li da pokusavam da zatrudnim, hoce li mi te priraslice smetati samo mi je rekla da sam postala mnogo opterecena time i da cu na kraju stvoriti psihicku barijeru.
p.s. hvala za sajt, obavezno cu pogledati
imala sam ih u materici, problemi sa menstruacijom, sasvim slučajno otkrivene, otklonjene, urađena biopsija... nisam planirala trudnoću, ali je došlo do začepljenja, tako da i da jesam, ne bi bilo moguće da ostanem trudna.. rekli su i da će se vratiti, evo ima skoro 6 godina od tada, ništa... ako već planiraš bebu, trebali su da ih otklone, pri istoj intervenciji, ne ovako da te ostave da se kidaš, u pravu je za psihu... ali to je njihov propust.
nema na čemu.
Mnogo mi je bilo krivo kada su mi rekli da ih nisu odstranili. Mogli su pa da ih barem jedno vreme nemam, a sada ne prodje dan da se ne pitam hoce li mi smetati ili ne. Zelim da pocnem da radim na zatrudnjivanju ali od kako se sve desilo imam toliki strah da je strasno. Cak sam pocela i da pijem kontraceptivne pilule da ne bih razmisljala toliko o tome, samo da mi se psiha malo smiri.
najbolje da se konsultuješ sa još nekim lekarom, pilule nisu najsrećnije rešenje, dovode do disbalansa hormona, što može i da ubrza rast tih izrastaka.
i onda dodatno čekaš da se organizam očisti, ovo kada prestaneš da ih piješ... i velike su šanse da se zatrudni posle upotrebe kontraceptivnih pilula... opet zbog porasta hormona.
a koliko bi ta trudnoća bila održiva, pitanje je... zato najbolje, pravac po drugo mišljenje.
i nemoj toliko da želiš bebu, dok se ne opustiš, teško da će doći.
Sada si me malo i uplasila sto se tice tableta. Pijem one Yazz ako si cula za njih, u njima ima veoma mala koncentracija hormona. A bas sam mislila, pijem ih, kada prestanem kazu bice veca sansa da brze zatrudnim (bapske price iz iskustva drugih)... Drugo misljenje cu potraziti sigurno, sto se toga tice ne dvoumim se ni malo!
Rekla mi je da nisu hteli nista da diraju jer i kada bi uklonili priraslice vratile bi se a ne postoje antibiotici koji bi mogli to da rese. Ne garantuje mi ni da ce da smetaju a i da nece. Kaze ona to ne moze da zna, da pokusavamo pa ako se nista ne desava godinu dana da cemo preduzeti nesto. Ajd sad, svi je hvale, kod nje idem skoro dve godine i uvek sam morala da cekam do dve nedelje na pregled i bila sam zadovoljna dok se nisam razocarala njenim nepredlaganjem provere prohodnosti jajovoda. Kada sam je pitala mogu li da pokusavam da zatrudnim, hoce li mi te priraslice smetati samo mi je rekla da sam postala mnogo opterecena time i da cu na kraju stvoriti psihicku barijeru.
p.s. hvala za sajt, obavezno cu pogledati
Ja sam imala vanmateričnu pre godinu i po dana i pred operaciju (Front) su mi rekli da ako nađu išta što tamo ne treba da bude (priraslice, miome i sl.), sve će očistiti. Sećam se i te priče da se to vraća na goinu dana. Srećom, kod mene nisu našli ništa.
A ovo što ti je doktorka rekla da je možda prehlada prouzrokovala vanmateričnu....mogu da ti kažem šta su meni rekli: da nisam to mogla ni da sprečim ni da izazovem. Prosto, nema pouzdanog razloga zašto se vanmaterična nekome desi, a nekome ne, stvar lutrije. A kad nema pravog razloga, ima milion mogućih, a svi su zasnovani na neubedljivoj statistici i samim tim nepouzdani. To ti govorim da ne nabijaš sebi osećaj krivice, niti da dozvoliš da ti nego drugi (neupućeni forumaši) tu krivicu nabija. Drugo, jedan od tih mogućih razloga je dugogodišnje uzimanje pilule. Otprilike, od dugog perioda "nerada" jajnika jajovod može da izgubi na elastičnosti i može da dođe do vanmaterične. Uzmi to sa rezervom i razmisli da li treba da pokušaš taj trik sa zatrudnjivanjem odmah nakon pilula.
Meni je inače hirurg preporučio da, kad budem htela da pravim dete, dođem na ono produvavanje jajovoda, preventivno. Ali kod mene je nešto drugačija situacija, ja sam sačuvala jajovod, što je sa jedne strane dobro, a sa druge i ne baš. Najčešći razlog za drugu vanmateričnu je prva vanmaterična, i to je pouzdan uzrok, za razliku od uzroka za prvu. Dešava se u istom jajovodu, na istom mestu, jer ožiljak od prve operacije smanjuje prečnik i elastičnost jajovoda. To nije tvoj slučaj, ti si takoreći opet na početnoj poziciji, tj. da li će lutrija opet da te pogodi ili ne. Mislim da bih i ja na tvom mestu želela da proverim prohodnost, jer je to jedini preostali jajovod, pa čisto da se isključi neprohodnost kao mogući uzrok prve vanmaterične.
Moji su taman povlacili veze da budem prebacena za Beograd, ali u tom trenutku mi je uradjen pregled i hitno sam operisana. Niko me nista nije pitao, osim hocu li klasicnu operaciju ili laserom. Svi mi pricaju da teram dalje i ostavim taj period iza sebe, ali to je malo teze. Jos uvek ne mogu da kazem da mi je postalo sve ravno sto se toga tice, verovatno nikada i nece... Pilule nikada pre nisam uzimala, kazu jajovod bio sasvim ok, ali eto, desilo se.
Sto se tice pilula ne planiram da ih dugo pijem, vise je zbog odlaska na more pa da bih iskontrolisala ciklus da me ne zadesi tih dana.
Hvala na odgovoru, prohodnost jajovoda cu sigurno proveriti! Sve najbolje!![]()
Moji su taman povlacili veze da budem prebacena za Beograd, ali u tom trenutku mi je uradjen pregled i hitno sam operisana. Niko me nista nije pitao, osim hocu li klasicnu operaciju ili laserom. Svi mi pricaju da teram dalje i ostavim taj period iza sebe, ali to je malo teze. Jos uvek ne mogu da kazem da mi je postalo sve ravno sto se toga tice, verovatno nikada i nece... Pilule nikada pre nisam uzimala, kazu jajovod bio sasvim ok, ali eto, desilo se.
Sto se tice pilula ne planiram da ih dugo pijem, vise je zbog odlaska na more pa da bih iskontrolisala ciklus da me ne zadesi tih dana.
Hvala na odgovoru, prohodnost jajovoda cu sigurno proveriti! Sve najbolje!![]()
Zao mi je zbog toga sto cujem, moja prijateljica je imala slican slucaj , sto se tice izraslina na lijevom jajovodu , kao i tebi i njoj su bile sa spoljne strane, ginekolog joj je tada savjetovao da ne ostaje u drugom stanju al ona nije vodila mnogo racuna i ostala trudna.Dr je savjetovao da uradi arbotus jer te navodno izrasline mogu dovesti do deformiteta ploda ...rizikovala je i sada ima jednog preslatkog decaka....Sto se mene tice moj slucaj je drugaciji ja sam poslije prvog nezasticenog odnosa ostala u drugom stanju i rodila zdrave blizance (bila sam bas mlada)...nakon 7 god ostala sam opet u drugom stanju i otkrili su mi da beba nije u redu i morala sam uraditi intervenciju, prosao sam pakao jer sam bila u par privatnih klinika koji su ispitivali i svi dosli do istog rezulata...uradila sam to...Proslo je 3 godine a ja bezuspjesno pokusavam ostati trudna...a sve u redu...uzas
Ma da, nema tu ni pitanja ni mudrovanja, vanmaterična je podmukla i opasna, to se odmah operiše.
Strah ostaje. Naravno da se treba boriti da ne postane sputavajuć, ali ja nisam našla način da ga potpuno eliminišem.
Nema na čemu i sve najbolje i tebi![]()
Na trenutak si me uplasila,a onda mi je postalo malo lakse. Meni su rekli da ne razmisljam tj. ne brinem toliko zbog toga i da budem li legala u krevet sa muzem samo da bih ostala trudna, onda od trudnoce nema nista. Mnogo sam opterecena time sto se desilo i strahom da ce se desiti ponovo, a kazu i da psiha dosta utice!