Žabutikaba

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.404
Drvo Žabutikaba

Prirodno stanište je u Brazilu, Argentini, Paragvaju i Boliviji.
Plod drveta raste direktno na deblu i granama i ima ukus jogurta od borovnice.

main-qimg-69972ea13004c544add65bade721e4e5.jpg

Dobro za dijetu

Budući da je ovo voće veoma retko, samo oni koji žive u Brazilu mogli bi da uživaju u ovom voću kao zdravoj užini tokom programa mršavljenja, pa ga ne biste našli na listi zdravog voća za mršavljenje. To je zato što ovo voće ima malo kalorija i ugljenih hidrata, ali je prepuno vitamina, minerala i proteina. Ove kombinacije su odlične za gubitak težine.

Inače, dobro je za milion stvari. Upozoravaju da se ne jede mnogo jer možeš da se pros*** što neki baš i hoće ;)

Problem je što drvo voli onu njinu klimu u Brazilu, toplo i vlažno...
Primetila bih da ima sadnica na našem podneblju jer obilazim sajtove svih rasadnika, pa i nekih baš fensi. Nemamo mi to još uvek, ali...
Pa, dobro...
Bar sad znamo da uopšte postoji negde tamo.
Ko bude išao...
Ali ima ona politika da se avio-prevozom ne može prenositi tako nešto.
Mene nisu zadržavali, a jesam prokrijumčarila par cvećkica sa Bliskog Istoka, ali da sam znala da krijumčarim, sigurno bi me nanjušili.:zcepanje:

Primetila bih da ima sadnica na našem podneblju jer obilazim sajtove svih rasadnika, pa i nekih baš fensi. Nemamo mi to još uvek, ali...
Pa, dobro...
Bar sad znamo da uopšte postoji negde tamo.
Ko bude išao...
Ali ima ona politika da se avio-prevozom ne može prenositi tako nešto.
Mene nisu zadržavali, a jesam prokrijumčarila par cvećkica sa Bliskog Istoka, ali da sam znala da krijumčarim, sigurno bi me nanjušili.:zcepanje:
može iz semena. Kažu, treba 30 dana da proklija

Back