Zabranjeno šetanje pasa u centru Kraljeva

Nisam NIKADA videla u Kraljevu psa sa korpom, maskom ili kako god se to zove, a ima i ogromnih i opasnih, koji se unose u lice deci u kolicima, u gužvi u glavnoj ulici kojom SVI u gradu šetaju...Odvratno. Nadam se da grad neće da popusti i da će odluka da se poštuje. Ne vidim u čemu je problem odvesti psa na kej, kraljevčani znaju da je to od centra udaljeno pet minuta,a i lep je prostor za šetnju, staviti mu to što već treba na njušku i svi mirni i zadovoljni. Nego mora da se tera neki inat po svaku cenu i na nečiju štetu.

Pazi, prisecam se svog psa koji nije hteo da se druzi sa vlasnickim psima od dva vezana incidenta '99. kad su ga u 5-10 minuta napali civava i bokser i zato nikad nisam mogla da ga vodim na kej, na ratarsko, uopste, gde drugi vlasnici setaju svoje pse. Posto sam zivela kod poste, najzgodnije mesto nam je bio onaj parkic iza opstine, lepo pokupim za njim i mirna Backa. Sta sad, da je ziv, kej bi nam bio najblizi a on ne voli ni druge pse ni decu (a ovih dana su se zbog gledanja pocetka jeseni sve i jedna predskolska grupa iz vrtica i obe skole u okruzenju izmenjale tamo)... Ili zamisljam vecernju setnju kod zeleznicke, a on mali i sladak, pomisli neke perverznjak da mi je asesoar i pita me posto sat?!

Ovde se bas razbuhtalo :mrgreen: Ludilo! Svako tera svoju pricu u krug i svi su puni argumenata...
Elem, iza moje zgrade je ogroman park koji je pre dve godine potpuno renoviran i prvih mesec dana je i licio na park,bas je bilo simpaticno :)
Ali,avaj,kratko je trajalo. Sada taj park lici na deponiju,ustvari on i jeste deponija. Mame sa decom ostavljaju kesice od grickalica svuda po parku,o pelenama da i ne pricam,ova malo starija deca koja ne nose pelene piske i kake svuda po parku,sreca da na svakom cosku postoji kanta inace ne smem ni da zamislim na sta bi tek onda licilo. I pored sveg tog ludila opet su zivotinje najveci problem???
Inace zivim na trecem spratu a pre nekoliko godina nadjoh na terasi iskoriscen ulozak,ako sam nekog zgadila to je i bio cilj.
Pristalica sam skupljanja za psima,ali ovde je problem mnogo dublji i treba se pozabaviti svime,a ne samo i jedino zivotinjama...

Potpisala sam danas peticiju. Na zalost, nema je online, moracu da nahuskam nekoga da je napravi. :lol: Inace, Odluka je doneta pre dolaska komunalne policije u KV i nije usaglasena sa stanjem na terenu, fakticki to sto im je povereno zvanicno i nije u njihovoj ingerenciji, vec je posao veterinarske inspekcije a one inspektor(k)e sve koje znam mrzi da zive a kamoli nesto drugo, zato su i pobegle sa terena, iz ambulanti. :mrgreen: I + sto rade neke protivzakonite stvari, tipa da su zenu koja seta patuljastog spica cimali zbog korpe. Zena na mestu, pas stalozen, apsolutno nema razloga za tim.

I jos nesto... Sedela sam sa cerkom u parkicu, cekale smo lokalni prevoz, majko mila, koliko tu djubreta ima... :eek: I jednu jedinu psecu ka.ku nisam videla, samo deciju.

Back