Zabranjena istorija

Sveta685

Poznat
Poruka
7.327
Ovo sam vec postavio na podforumu Istorija, ali cu sada dati bolju verziju.
Medjutim, ova prica se ne moze razumeti bez prethodno ispricane price o nastanku Suncevog sistema, tako da je ovo samo rezervacija.
Dakle, idemo redom.

(prethodno procitati "Nastanak Svemira po nauci drevnih")

Pre oko 5.800 godina, u Suncev sistem, dosla su inteligentna bica sa planete iz binarnog sistema Sirijus.
Sistema ciju su zvezdu oni zvali RA.
A sami se nazivali Rasi.

Zasto su dosli?
Verovatno zbog katastrofalnih dogadjaja koje su ocekivali u buducnosti u svom zvezdanom sistemu - orbite planeta u binarnim sistemima nisu preterano stabilne.
Bilo da se radi o orbitama kamenih planeta, bilo o ukrstanju istih sa orbitama gasovitih divova.
Suncev sistem im je bio u susedstvu.

Dosli su u svemirskim brodovima nalik na dzinovske tockove i sa sobom poneli sve sto je bilo bitno - biljke, zivotinje, .... znanje.
Tehnologiju.

Obzirom da je njihova planeta kruzila oko slabije zvezde (dok je jaca zvezda bila dalja), imala je relativno konstantnu temperaturu, sto objasnjava zasto su na njoj stvorena bica bez termoregulacije - reptili i, kada je rec o inteligentnim bicima, reptiloidi, bica hladne ("plave") krvi.
Bica koja su, bas zbog toga, jako vezana za vodu (voda je najbolja sredina kada je potrebna ujednacena temperatura).
Zbog navike na slabiju svetlost, boravka u vodi i nemanja termoregulacije, odlike ove inteligentne rase su bile - svetla (bela) koza, bela (plava) kosa, plave oci (dobre za manje osvetljenu sredinu), hladna krv ("plava"), plovne kozice izmedju prstiju, nesto drugacija funkcija nosa,.......
To su preci danasnje bele rase.

Poslednja izmena:
U indijskim tekstovima se pominju tri grada u kojima su Rasi ziveli.
Tamo se kaze da su neki napravljeni tek po dolasku.
Sad, da li su oni dosli u jednoj svemirskoj stanici/nebeskom gradu ili u vise njih - nije toliko bitno.
Njihov vodja je bio nasledni vladar -car, sar, kralj.
Najbliza familija vladajuce licnosti cinila je vladajuci sloj - Rasko plemstvo.
Samu vlast, drzalo je vece koje je cinilo dvanaest clanova.
(Dvanaest Bogova, po kasnijoj terminologiji).
Kada su dosli, njihova tehnologija je bila na mnogo vecem nivou nego tehnicko znanje Zemljana (zute rase), tako da su ih Zemljani smatrali za Bogove.

Zasto su dosli bas u ovaj zvezdani sistem?
Sem sto je u susedstvu sistema Sirijus, postoji i jedan mnogo znacajniji razlog.
Tvorac je tako udesio (programirao odvijanje).
Bez obzira sta pricali politicari naucnici ( pripadnici zvanicne "nauke"), ne postoje nikakvi milioni, a tek ne milijarde godina.
Sve mnogo, mnogo brze propada.
Jedna od stvari koje propadaju je i zapis u DNK lancima.
Jako brzo se umnozavaju greske u njima, sto dovodi do degeneracije neke vrste inteligentnih bica.
Postoje dva nacina da se to izbegne:
1. da doticna vrsta razvije jaku nauku o genetici
2. da dodje do mesanja sa kompatibilnom vrstom inteligentnih bica, koja ce doneti svezu genetsku strukturu, a poznato je da mesanci preuzimaju najbolje osobine obe vrste.
Sem toga, Rasi su verovatno naterani na ovakav put, desavanjima u svom zvezdanom sistemu, te je to bilo najbolje resenje i za njih.

O istoriji Zemljana, tj. zute rase, ima jako malo podataka.
Ne zna se da li su ikada imali civilizaciju, da li su posedovali tehnologiju, da li su imali drzave,....
Kada su Rasi dosli, ocigledno je da tada civilizacija nije postojala, barem ne na nekom visem tehnoloskom nivou, inace ih ne bi drzali za Bogove.

Na raznim mestima sveta postoje gradjevine napravljene od dzinovskih kamenih blokova, teskih i po dve stotine tona.
Ima ih u Juznoj Americi, Africi, (R)Asiji.
Te gradjevine odudaraju od poslepotopnih gradjevina, koje su sve radjene od dosta manjih kamenih blokova.
Nije jasno, da li su te gradjevine napravljene tehnologijom Rasa, pre Potopa, kada je ona bila na mnogo visem nivou, ili od strane Zemljana (zute rase) u nekom vremenu pre.
Recimo.....
na platou Gize, postoje hramovi ispred Piramida, koji su izgradjeni od ogromnih kamenih blokova, teskih oko 200 tona.
Takodje, postoji i Sfinga.
Raspored tih objekata, zajedno sa Piramidama, kada ga preslikamo na raspored zvezda na nebu (koje doticni objekti simbolizuju), ukazuju na vreme od oko 10.500 godine pne.
To je Zep Tepi, Prvo Vreme, vreme kada su ili ti objekti podignuti od strane prvih ljudi, ili su ih Rasi podigli da oni ukazu na to vreme.
Svi oni imaju teska ostecenja od obilnih padavina.
Te padavine su mogle nastati u dalekim vremenskim periodima posle gradnje u naznacenom vremenu, ali su isto tako mogle poticati i od Potopa.
Dakle, objekte na platou Gize (od gigantskih blokova), su mogli izgraditi Prvi ljudi, a Rasi su dodali (ili obnovili) tri Piramide.
ili
Objekte su izgradili Rasi, ali se posle Potopa ta tehnologija degradirala, tako da nisu mogli graditi gradjevine od takvih, vec od manjih blokova.

Kada su stigli, Rasi su imali zabranu predavanja svoje tehnologije Zemljanima (zutoj rasi).
Da li zbog straha od zloupotrebe iste, ili zbog zelje da zadrze svoj polozaj Bogova, to je pitanje.
U Svetom Pismu se kaze:
"eto, covjek posta kao jedan od nas, znajuci sto je dobro sto li zlo;
ali sada da ne pruzi ruke svoje i uzbere i s drveta od zivota, i okusi, te do vijeka zivi!"

Obzirom da je svo znanje Rasa bilo zapisano njihovim pismom u knjigama, to pismo, slovno pismo, je bilo zabranjeno za upotrebu Zemljanima.
Za njih je stvoreno (ili ostalo od pre) pismo od znakova/slika, potpunih ili svedenih (kasniji klinasti znakovi)
(to je takodje nesto sto se ne zna - postojanje pisma kod Zemljana; pismo automatski znaci i drzavu)
Slovno pismo Rasa je bilo pismo sa suglasnicima, bez samoglasnika.
Ovo je jako bitno zapamtiti, jer su suglasnicke osnove, uz proizvoljno dodavanje samoglasnika, dovele do menjanja reci tokom vremena.
Evo jedan primer:
Zapadni kontinent je milenijumima poznat kao Merika.
(kasnije zbog "a Merika" ili "La Merika" postao Amerika).
Sta znaci Merika?
Znaci MRK, na Raskom.
MRK je od mrak, te je to naziv za kontinent Mraka, tj. mesto gde Sunce zalazi, tj. zapadni kontinent.
Ili:
stara Raska rec Oganj.
Pisala se GN.
Oznacava nesto vatreno.
I dan danas, u engleskom jeziku, ta suglasnicka osnova se koristi za obelezavanje vatrenog oruzja - GuN.
Ili .... Bog Ogun u africkim religijama, ratnicki Bog, zastitnik kovaca.

Poslednja izmena:
Drzavno uredjenje Rasa je bilo monarhisticko, postojao je vladar - car, sar, ili kralj, cije se pravo na vlast prenosilo nasledno.
Glavni vodja Rasa, njihov car u vreme dolaska, poznat je kao ANU ili EL.
Rec Anu nije ime, ona je oznacavala (u sumerskim tekstovima),a i danas oznacava (u engleskom - Oan, One) broj jedan.
Znacenje je Prvi, onaj ko je na prvom mestu, najvazniji, glavni, Gospodar,.....
Rasi imaju svoju rec za broj jedan - Odin.
To je ime za njihovog Boga, koje se prenosilo prilikom kasnijih seoba u severnu Evropu.
Anu, Oan, Oanes, El, Odin, ........ sve razliciti nazivi za jednog te istog Boga (vladara).

Drzavno uredjenje Rasa je bilo monarhisticko, postojao je vladar - car, sar, ili kralj, cije se pravo na vlast prenosilo nasledno.
Glavni vodja Rasa, njihov car u vreme dolaska, poznat je kao ANU ili EL.
Rec Anu nije ime, ona je oznacavala (u sumerskim tekstovima),a i danas oznacava (u engleskom - Oan, One) broj jedan.
Znacenje je Prvi, onaj ko je na prvom mestu, najvazniji, glavni, Gospodar,.....
Rasi imaju svoju rec za broj jedan - Odin.
To je ime za njihovog Boga, koje se prenosilo prilikom kasnijih seoba u severnu Evropu.
Anu, Oan, Oanes, El, Odin, ........ sve razliciti nazivi za jednog te istog Boga (vladara).

Jesi li pokušao izgovoriti te riječi?
Na primjer na engleskom se jedan kaže uan a piše one i pored sveg truda ne mogu viđeti vezu sa anu ili el
Raški jezik ne znam, a nijesam mogaio naći ni njegov riječnik, no ako predpostavimo da se radi o nekakvom obliku slovenskog govora broj jedan se napisan odin čita kao ađin koje nema ipak nikakve veze sa skandinavskim bogom Odinom
Bog ima svoje ime i ono je Bog, što opet neme nikakve veze sa Anu, Oan, Oanes, El, Odin,

Jesi li pokušao izgovoriti te riječi?
Na primjer na engleskom se jedan kaže uan a piše one i pored sveg truda ne mogu viđeti vezu sa anu ili el
Raški jezik ne znam, a nijesam mogaio naći ni njegov riječnik, no ako predpostavimo da se radi o nekakvom obliku slovenskog govora broj jedan se napisan odin čita kao ađin koje nema ipak nikakve veze sa skandinavskim bogom Odinom
Bog ima svoje ime i ono je Bog, što opet neme nikakve veze sa Anu, Oan, Oanes, El, Odin,

Ono sto prebacujes meni - primeni i na sebe.
To sto sam ja napisao Odin - ne znaci da su Rasi pre 3000-4000 godina to ime tako izgovarali.
Odin se pise, a kako se izgovara - to je vec stvar svakog coveka.
Uostalom, suglasnicka osnova za ovo ime je DN, isto kao i za mesto boravka Adama i Eve (DN.... eDeN).

A Bog nije jedan - ima ih mnogo i svaki od njih ima svoje ime.
Anuovo ime, ime Boga Oca ne znam, ali su imena njegovih sinova poznata.
A o tome u narednim postovima.

Ono sto prebacujes meni - primeni i na sebe.
To sto sam ja napisao Odin - ne znaci da su Rasi pre 3000-4000 godina to ime tako izgovarali.
Odin se pise, a kako se izgovara - to je vec stvar svakog coveka.
Uostalom, suglasnicka osnova za ovo ime je DN, isto kao i za mesto boravka Adama i Eve (DN.... eDeN).

A Bog nije jedan - ima ih mnogo i svaki od njih ima svoje ime.
Anuovo ime, ime Boga Oca ne znam, ali su imena njegovih sinova poznata.
A o tome u narednim postovima.

OK Lično mislim da su svi ljudi u početku imali kompletno znanje jezika kao urođeno i pismo kao urođenu sposobnost. Tek kasnije je došlo do razlika a jezik se počeo učiti odrastanjem, kao i pismo.

Bog jeste jedan ali smo takođe i svi mi djelovi Boga.

svima vam preporucujem da pogledate film Youth Without Youth ,ekranizaciju cuvene pripovetke Mirce Eliadea. Mozda nazrete sta znaci pojam Babilona, i njegovog smisla i dekonstrukcije u pravom svetlu.
takodje vam predlazem da proucite Mircea Eliadea kao filozofa, lingvistu , naucnog postmodernistu i mitologa...pitanja su mu ziva za sva vremena, a ima i odgovora.
http://www.imdb.com/title/tt0481797/

svima vam preporucujem da pogledate film Youth Without Youth ,ekranizaciju cuvene pripovetke Mirce Eliadea. Mozda nazrete sta znaci pojam Babilona, i njegovog smisla i dekonstrukcije u pravom svetlu.
takodje vam predlazem da proucite Mircea Eliadea kao filozofa, lingvistu , naucnog postmodernistu i mitologa...pitanja su mu ziva za sva vremena, a ima i odgovora.
http://www.imdb.com/title/tt0481797/

BA-BEL iliti Babilon je grad posvecen Belu, Belom Bogu.
BA = dusa, ono sto cini svesni deo coveka, ono sto mu daje zasebnu licnost, svest o sebi
BEL = Beli Bog

BABEL = Belova dusa, Belova sustina, Bel sam.

Dakle,
kada su Rasi dosli, Zemljani (zuta rasa) su bili na niskom stepenu tehnoloskog razvoja i u fazi genetske degeneracije.
Doslo je do mesanja dve rase.
Sam Anu je jedan od prvih koji je to ucinio (ili bar prvi poznati).
Dobio je sina prvenca sa jednom od Zemljanki (pripadnica zute rase).
Sad..... da li je i kod njih postojala neka hijerarhija ili ne, da li je ona bila pripadnik neke povlascene elite,... nije ni toliko bitno.
Rodjen je prvi Anuov sin, poznat u sumerskim zapisima kao EN.KI.
Kod Egipcana poznat kao Oziris.
I bio je Div.
Zasto?
Zato sto, .... ma sta pricali evolucionisticki tutumraci, pored svih poznatih i nabrojanih razlika izmedju sisara i reptila (termoregulacija/odsustvo iste, znojne zlezde na kozi/odsustvo istih, 7 puta brzi metabolizam sisara,.......) postoji i nesto sto se retko (ili nikada) ne cuje.
Reptili rastu celog zivota.
Ne da se debljaju (kao sisari) - vec rastu celog zivota (kosti im rastu celog zivota).
Sisari imaju rast do odredjene zivotne dobi i onda rast tela prestaje.
Posle toga moze samo da se deblja (nabacuje salo).
Otkuda ta razlika?
Otuda sto sisari imaju oko sedam puta brzi metabolizam od reptila.
Sto znaci da priblizno toliko puta vise hrane pojedu.
Kada bi rasli celog zivota "satrli" bi sve zivo na Zemlji.
Reptili, naprotiv, pojedu neku kolicinu hrane i onda je vare danima.
Tada se slabije i krecu (samim tim i nemaju neku potrosnju energije).

Kada sukobite/sjedinite te dve DNK - sisare koji rastu relativno brzo do neke konacne velicine i reptile koji neprekidno rastu .... dobijete Divovska ziva bica.
Takav je bio i Anuov sin dobijen mesanjem DNK cistokrvnog Rasa i cistokrvne Zemljanke.

..."A bijase tada Divova na Zemlji; a i poslije,
kad se sinovi Bozji sastajahu sa kcerima covjecijim, pa im one radjahu sinove;
to bijahu silni ljudi,
od starine na glasu."

Izvesno vreme kasnije, Anu dobija i drugog sina i to sa zakonitom suprugom (kraljicom, caricom).
Taj sin je poznat u sumerskim spisima kao EN.LIL.
U Egiptu poznat kao Set.

Naravno, svi ovi nazivi nisu imena.
Prava imena su morala biti na Raskom jeziku.
Pravo ime Prvorodjenog sina, Enkija, Ozirisa, bilo je - Vasja (kod Srba poznatiji kao Vaso).
Pravo ime drugorodjenog (prvog zakonitog sina), Enlila, Seta, bilo je - Jovan.

Sada se vracamo na Sveto Pismo.

U prvoj glavi prve knjige Svetog Pisma (Postanju) rec koju prevode kao "Bog" je u originalu - LHM.
Kazu da se to izgovara kao Elohim.
"IM" je nastavak za mnozinu, dakle, to je imenica u mnozini.
Jedini pravi prevod te imenice je - Nebesnici.
On se odnosi na nebeska tela, planete, zvezde,..... u Svetom Pismu se uglavnom odnosi na planetu/mini-zvezdu Marduk (Nibiru).

Medjutim,
U drugoj glavi Postanja se koriste reci JHVH LHM.
To je prevedeno kao - Gospod Bog.
Sledeci sve do sada navedeno, to se jedino moze prevesti kao - Jovanovi Nebesnici.
Tako da,.... u drugoj glavi Postanja nije ponovljena prica o stvaranju coveka.
Ta prica se odnosi na stvaranje jedne rase, crne, koja je bila delo upravo Jovanovih nebesnika.
Bogova Nebeskih i Zemaljskih.
Zato sto su ziveli u svojim svemirskim gradovima/svemirskim stanicama ("Nebu"), a provodili su vreme i na Zemlji.
Na "Nebo" se moglo otici i to u stvarnom zivotu.
Letelicama koje su napravili Bogovi.
Svemirski grad u kome zive Rasi, kako bi se zvao?
Logicno - Rasgrad (R-Asgard).

Poslednja izmena:
BA-BEL iliti Babilon je grad posvecen Belu, Belom Bogu.
BA = dusa, ono sto cini svesni deo coveka, ono sto mu daje zasebnu licnost, svest o sebi
BEL = Beli Bog

BABEL = Belova dusa, Belova sustina, Bel sam.

Okej, sta bi po toj logici znacilo Beleh? Ta zena je definitivno bela sa skoro belom dugackom, ravnom kosom i okruzenu sa oko troje dece koja trce oko nje u travi i vidim je uvek tako kako me gleda kao da nesto ceka od mene. Ne znam u kom svetu zivi ona, ali verujem da ima veze sa mnom pogotovo sto moje ime u ovom zivotu je veoma slicno.

Okej, sta bi po toj logici znacilo Beleh? Ta zena je definitivno bela sa skoro belom dugackom, ravnom kosom i okruzenu sa oko troje dece koja trce oko nje u travi i vidim je uvek tako kako me gleda kao da nesto ceka od mene. Ne znam u kom svetu zivi ona, ali verujem da ima veze sa mnom pogotovo sto moje ime u ovom zivotu je veoma slicno.

Nisam strucnjak za metafiziku, tako da ti na to ne mogu odgovoriti.
Ukoliko se radi o nekim informacijama iz Jedinstvenog Informacionog Polja, a koje su nama vezane za dogadjaje na planeti na kojoj zivimo, onda se moze koristiti i ovo sto sam naveo - nastanak reci od nekog zajednickog korena, koji je nekada imao odredjeno znacenje.
Te tako:
Bel, Baal, Belbog, Ba-Bel, ali i Bel-grad,..... vuku koren od naziva Beli Bog.
Beograd, recimo, nije beli grad, vec je to Belov Grad, grad posvecen Belom Bogu.
Zato se pravilno i kaze Belgrad.

A za Beleh (ako je istina to sto pises) - sta te cudi?
Istorija se ponavlja, te su tako i ljudski zivoti cesto dosta slicni.
Fomenko je nasao citave nizove kraljeva (po desetak u nizu) koji su u razlicitim vremenima vladali malte-ne isti broj godina (dakle, prvi u jednom nizu i prvi u drugom nizu isti broj godina, drugi u prvom nizu i drugi u drugom nizu isti broj godina,.....), te je pomislio da je istorija "rastegnuta" i da se radi o istim vladarima.
Medjutim, nije tako.
Jednostavno, onaj ko je pravio Matrix za desavanja na ovoj planeti, nije se previse trudio da bude originalan.
Napisao je neke dogadjaje, a onda ih samo ponovio sa malim izmenama.
Mozes na raznim mestima procitati o "ciklusima" u odvijanju istorijskih dogadjaja, gde se sve ponavlja sa odredjenim razmakom u godinama (recimo, 620 godina, ili tako nekako).
Zbog toga je tesko rastumaciti neka prorocanstva, jer je moguce naci dogadjaje koji su se, sa istim trajanjem, vec dogodili, ali isto tako se to moze odnositi i na buduce dogadjaje, koji ce pratiti istu matricu.
Sve se vrti u krug.

Nisam strucnjak za metafiziku, tako da ti na to ne mogu odgovoriti.
Ukoliko se radi o nekim informacijama iz Jedinstvenog Informacionog Polja, a koje su nama vezane za dogadjaje na planeti na kojoj zivimo, onda se moze koristiti i ovo sto sam naveo - nastanak reci od nekog zajednickog korena, koji je nekada imao odredjeno znacenje.
Te tako:
Bel, Baal, Belbog, Ba-Bel, ali i Bel-grad,..... vuku koren od naziva Beli Bog.
Beograd, recimo, nije beli grad, vec je to Belov Grad, grad posvecen Belom Bogu.
Zato se pravilno i kaze Belgrad.

A za Beleh (ako je istina to sto pises) - sta te cudi?
Istorija se ponavlja, te su tako i ljudski zivoti cesto dosta slicni.
Fomenko je nasao citave nizove kraljeva (po desetak u nizu) koji su u razlicitim vremenima vladali malte-ne isti broj godina (dakle, prvi u jednom nizu i prvi u drugom nizu isti broj godina, drugi u prvom nizu i drugi u drugom nizu isti broj godina,.....), te je pomislio da je istorija "rastegnuta" i da se radi o istim vladarima.
Medjutim, nije tako.
Jednostavno, onaj ko je pravio Matrix za desavanja na ovoj planeti, nije se previse trudio da bude originalan.
Napisao je neke dogadjaje, a onda ih samo ponovio sa malim izmenama.
Mozes na raznim mestima procitati o "ciklusima" u odvijanju istorijskih dogadjaja, gde se sve ponavlja sa odredjenim razmakom u godinama (recimo, 620 godina, ili tako nekako).
Zbog toga je tesko rastumaciti neka prorocanstva, jer je moguce naci dogadjaje koji su se, sa istim trajanjem, vec dogodili, ali isto tako se to moze odnositi i na buduce dogadjaje, koji ce pratiti istu matricu.
Sve se vrti u krug.

Naravno da je istina, zaista je vidim i mogu da je vidim/osetim kada god pozelim. Iz tog razloga mislim da je rec o meni i generalno se stvar potpuno poklapa.. da ne ulazim sad u detalje.
Mislim da nije rec o nedostatku ideja, nego svako od nas ima neki svoj identitet i neki svoj put i stvari se ponavljaju ako covek nije naucio lekciju tj. dok nesto ne savlada. Dakle ne radi se o nedostatku prica, nego o tome da smo mi uvek isti mi, u razlicitim okolnostima i novim iskustvima.

Mene u svemu tome samo cudi kako sam pitala (ko sam ja stvarno) i dobila odgovor i to mnogo brze od tebe u vidu zvuka i slike i dubokog osecaja razumevanja. Eto... to je samo bilo neobicno, uvek moram mnogo da radim, trudim se i cekam za neke odgovore, dok neke druge stvari prosto rade same za sebe i sve stane na svoje mesto bez moje intervencije.

Sve se vrti u krug, te ce tako svako od nas u sledecem ciklusu ponovo da prozivi ovaj zivot koji zivi sada (mozda sa nekim manjim izmenama, ali glavne stavke (sudbina) su uvek iste).
Pitanje je samo - da li se prozivljavaju u toku jednog ciklusa i zivoti u nekim drugim telima, u nekim drugim vremenima?

Svi odgovori na sva pitanja postoje u tom Jedinstvenom Informacionom Polju.
Sva znanja su tamo.
Samo je pitanje koliko je neko u stanju da se dobro "nakaci" na to Polje i da uzme te informacije (da ima odredjeni "protok", da se tako izrazim).
Oni koje nazivamo Genijima, jednostavno su samo imali dobru konekciju na Informaciono Polje.
Iz kog razloga je ono nekome dostupnije, a nekome nije - to je vec pitanje.
Isto tako, iz njega se mogu dobiti informacije i o buducim dogadjajima.

To jedinstveno informaciono polje je izucavao i Jung, on ga je nazvao kolektivno nesvesno. Postoji cak i knjiga koja se tako zove od istog autora. Jung nije lak za citanje jer je potpuno drugacije predstavljao stvari tj. potpuno drugaciji ugao gledanja je imao i mozda ce ti biti interesantno.

Nedavno sam pocela da citam jednju knjigu "Dreaming While Awake" od Arnold Mindell-a i moram da priznam da me je jos na pocetku nokautirala svojim istinama. Stvar je potpuno jednostavna. Prica se o Dreaming-u, a to nije spavanje ili sanjanje, nego onaj tisi, manje upadljivi deo nase realnosti koji mi u moru nadrazaja i jakih slika jednostavno prestanemo da vidimo i cujemo. On je to na pocetku vrlo jednostavno objasnio sa Mesecom koji ako se malo potrudis mozes uvek da vidis celog, a ne samo onaj osvetljeni deo. U knjizi su cak i vezbe za budjenje svesti o tom suptilnom delu nase stvarnosti. Uz vrlo malo truda dosla sam u situaciju da cujem te male glasove tj. glas, unutrasni glas koji mi daje instrukcije. Postoji nesto u nama sto nam govori sta da radimo tj. sta treba da radimo, ali mi u nedostatka racionalnog i osvetljenog objasnjenja to jednostavno ignorisemo. Treba cuti odgovore na svoja pitanja. I taj mali glas me je vec spasio nekih gresaka. Na primer, danas mi je rekao da dve garancije od pet godina koje mi je upisala prodavacica kada sam danas kupovala ves masinu nije isto sto i jedna od deset i ja sam onda mogla da potegnem to pitanje i popravim gresku (to je jedan dovoljno interesantan primer malog glasa koji mi je skrenuo paznju). Kada kazem glas, to nije bas glas, vise kao osecaj ili jasna poruka u mojoj svesti bez ucesca samog glasa kao nekog zvuka.

Inace, mislim da ne zivimo iste price, ali zivimo iste licnosti i nas zadatak je da ucimo svoje lekcije koje su specificne za nase jedinstvene licnosti. Mogu da osetim sebe u nekom drugom zivotu to sam bila ista ja, samo sa mnogo drugacijim zivotnim iskustvom i hvala Bogu na tome! Jednom sam cak imala i viziju sebe u nekom paralelnom univerzumu u ovom istom zivotu.

Back