Забранити држање паса у стамбеним зградама

електрика

Zaslužan član
Poruka
123.191
Уместо увода, ево одличног коментара са сајта Б92:

Treba zabraniti držanje pasa u stanovima.Dosta je bilo celodnevnog lajanja sa terase i korišćenja javnih površina kao wc za kučiće.Dokle će manjina da maltretira većinu? Nemaju nikakvu saglasnost ostalih stanara, umislili su da su neko i nešto, da su neka povlašćena kasta.Svoju usamljenost i prazninu treba da leče na drugi način a ne tako što će da utamniče psa u stanu i lažu sami sebe kako ih on bezuslovno voli.
(Ovo se mora rešavati, 10. april 2020 12:23)
# Link komentara

Više me uznemiravaju neki drugi zvukovi.
zamsili da imas nekoga sa infarktom ili mozdanim kome treba mir a on slusa te zvuke
sto se mene tice neka ih drze ali ako krene da leje za svaki lavez po 20 evra snimas i dokumentujes pa ce mu zacepiti gubicu sama gazdarica i nauciti vaspitanju

Ne smetaju mi psi. Ceo život sam u stanovima dakle 40 godina i ne sećam se da sam čuo psa da laje celodnevno. Napolju lutalica ima koliko hoćeš da zapišavaju valjda se odatle kreće?
Naravno da je nehumano držati šar-planinca u garsonjeri ali postoje manje rase koje se dobro prilagođavaju tim uslovima.
Nemam psa i nemam neku želju da ga nabavljam, zbog obaveza koje slede uz njega, ali mi ne smetaju i nemam ništa protiv da ljudi koji imaju potrebu i volje da se brinu o njima drže psa.
Dresura i kućni red su druga strana problema jer nekim ljudima smetaju i treba voditi računa o tome ali apsolutna zabrana ne.

Ne smetaju mi psi. Ceo život sam u stanovima dakle 40 godina i ne sećam se da sam čuo psa da laje celodnevno. Napolju lutalica ima koliko hoćeš da zapišavaju valjda se odatle kreće?
Naravno da je nehumano držati šar-planinca u garsonjeri ali postoje manje rase koje se dobro prilagođavaju tim uslovima.
Nemam psa i nemam neku želju da ga nabavljam, zbog obaveza koje slede uz njega, ali mi ne smetaju i nemam ništa protiv da ljudi koji imaju potrebu i volje da se brinu o njima drže psa.
Dresura i kućni red su druga strana problema jer nekim ljudima smetaju i treba voditi računa o tome ali apsolutna zabrana ne.
ne treba zabrana nek svako placa taksu na kera po 50 evra mesecno i 100 evra kazne ako uznemirava komsiluk pa ce da svi kupe hrcke
al ono kad ih puste bez povoca napolju da divljaju i skacu na ljude sa cuvenim nece on dobar je... od toga mi se sere

Још један сликовит коментар:

Napolju minus deset, kuče na terasi laje, napolju plus četrdeset, opet isto kuče laje. Kakav je to čovek koji drži tu jadnu životinju na terasi? Kako ko prođe ispod terase, čovek, pas, mačka, kuče bez prekida laje, urla. To je strašno slušati.Izvede ga na nekoliko minuta da obavi svoje potrebe i opet ga vrati na terasu. I tako godinama. To bi trebalo čuti. Kakvo je to urlanje u inače veoma mirnom naselju. Čovek se sprda sa 1000 ljudi koji to sve slušaju. Kako ga nije sramota. Kad bi samo čuli tu buku, to traje i traje, kuče urla i urla...
(Šta radi komunalna policija?, 5. april 2020 20:01)
# Link komentara

Veliki pas je nezgodan za stan, ali mali zašto da ne? Razumem da ih postavljačica teme ne voli, ali i ona treba da razume da postoje i ljudi koji ih vole.
Волим и ја медведе, одушевљен сам њиховом интелигенцијом, снагом, прилагодљивошћу, спретношћу, али авај...

Жао ми је због тебе али седиш на погрешном подфоруму.
Nisam mislio na forumaše. Inače ne razumem zašto pogrešan? Valjda ovde treba da razmišljamo o ljubavi prema životinjama. Mislim da si ipak ti pogrešila. Bljuvanje mržnje je mnogo popularnije na Politici.

Back