gost 47473
Iskusan
- Poruka
- 5.729
Ne znam, sta je?
Svetli dan vase POVJESTI.... Simptomaticno je da su svi vasi drzavni praznici bili proslava nekog klanja i ubijanja...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne znam, sta je?
За ова последња три у реду. За ово прво ајде да ти верујем ал питао бих те у чему је проблем са враћањем станарских права, у каквим условима ти људи живе, да ли су им је држава помагала у обнови кућа.
И још нешто одговори ми за ово око Олује.
Узгред, нисам човек који таласа и пали масу, веруј ми ја бих први волео да мржња између Хрвата и Срба спласне, доста је било злочина, протеривања и осталих негативних појава у хрватско-српским odnosima, треба са тим стати.
Svetli dan vase POVJESTI.... Simptomaticno je da su svi vasi drzavni praznici bili proslava nekog klanja i ubijanja...
Ja samo iznosim sta citam u stmpi i sredstvima imformisanja.
Mnogi Srbi su se vratili u Hrvatsku i normalno zive.
100.000 Srba ce ove godine letovati na Jadranu...
U Vukovaru se udruzili Srbi sa HDZ...
Premijer Hrvatske ce biti - Srpkinja...
Ti znas nesto drugo ili citas jucerasnje novine?
Pa vidim kome je sveti dan kad ja ne znam sta je a ti znas...
Можда се знамо са једног форума који није политички али опет можда. Иначе, мало сам претраживао овде по Крстарици и корисника чији су надимци Shommy, Shomi, Somi,Шоми,shomy и слично има на десетине али добро остављам могућност да се са тог једног форума познајемо, но да не давим људе са тиме...Somi, mislim da se mi odavno znamo, sa nekih drugih foruma....
Koliko cujem od nekih prijatelja, Srbi se vracaju u Krajinu, dobijaju stanove ili kuce, ali ih odmah prodaju i doseljavaju se u Vojvodinu ili Beograd.
To je zadnja informacija koju imam.
Za vreme "oluje" veliki broj izbeglica iz Hrvatske je zaposeo Vojvodinu...
Kao dobri domacini, Vojvodjani su im dali sve sto je bilo neophodno za njihov boravak u pokrajini dok se politicka (i vojna) situacija sa hrvatskom ne dovede u red.
Naravno, taj prisilni boravak na teritoriji Pokrajine niko nije smatrao za ostanak tamo za uvek, nego privremeno, dok kriza n prodje..
Danas se situacija u Hrvatskoj smirila, cak hrvatska vlada poziva Srbe da se vrate, daju im kuce i posao... Jedan broj postenog sveta se i vratio...
Osnovni je RED da se oni koji su u teskim vremenima bili primljenji od Srba u Vojvodini, sada zahvale domacinu i vrate se svojim kucama, onamo odakle su bili divljacki proterani.
Nije bas potpuno normalno da izbeglice ZAUVEK ostanu na postorima koji su im samo MOMENTALNO ukazali gostoprimstvo.
Da Hrvatska zabranjuje povratak, ovo pitanje ne bi imalo smisla...Ali, Hrvatska POZIVA da se vrate...
Neki zluradi bi mogli reci da su se izbeglice debelo OKORISTILI od situacije i zamenuli BESPLATNO hercegovacki ljuti krs za plodnu vojvodjansku zemlju...
Naravno, ja znam da to nije tako, ali zli autonomasi bas to tvrde...
Autonomase bi trebalo zabraniti zakonom!![]()
Ja samo iznosim sta citam u stmpi i sredstvima imformisanja.
Mnogi Srbi su se vratili u Hrvatsku i normalno zive.
100.000 Srba ce ove godine letovati na Jadranu...
U Vukovaru se udruzili Srbi sa HDZ...
Premijer Hrvatske ce biti - Srpkinja...
Ti znas nesto drugo ili citas jucerasnje novine?
Ti bi trebao da odes na Politiku u Srbian cafe.
Tamo ces se osecati svoj na svome.
Somi, mislim da se mi odavno znamo, sa nekih drugih foruma....
Koliko cujem od nekih prijatelja, Srbi se vracaju u Krajinu, dobijaju stanove ili kuce, ali ih odmah prodaju i doseljavaju se u Vojvodinu ili Beograd.
Добро кад је већ тако како кажеш (ај да ти верујем на реч), зашто не врате стање од пре Устава из '90-те године, а Срби поново постану конститутивни народ у Хрватској као што су до тог Туђмановог устава и били?
Наравно повраћај имовине, отштете, са каматом и реторактивно исплаћивање пензија и свих принадлежности које су им укинули, а породицама које су имале убијене у Бљеску и Олуји, посебне отштете.
A to.... ni na kraj mi pameti, ybt.
Svasta.
Viš svašta pričadu ti aftonomaši
i sada kada ja čujem kako ti preneseš te priče koje si čuo negde.
Da rečem ja tebi šta sam ja čuo ,da su oni što širidu take priče ustaše i da će za neko vreme biti dozvoljen lov na take što to pričadu,viš svašta se priča
a neko bi mogo to pogrešno da protumači jer ja naprimer znam da ti nisi ustaša niti atonomaš ,da si ti samo sitna buva al jebešga neko možda nezna pa te ulovi i izlomiti i vilicu i no0ge i ruke ,
A to bi onda meni bila jako žao,pa bih te molio da mi javiš di bi mogo da te nađem da te spasem od takvih koji bi ti rado polomili kosti zbog tvoje nenamerne gluposti
Zdravo snajka, sta ima?
Da ti nisi zena ludog Dane Vilovskog?![]()
Za vreme "oluje" veliki broj izbeglica iz Hrvatske je zaposeo Vojvodinu...
Kao dobri domacini, Vojvodjani su im dali sve sto je bilo neophodno za njihov boravak u pokrajini dok se politicka (i vojna) situacija sa hrvatskom ne dovede u red.
Naravno, taj prisilni boravak na teritoriji Pokrajine niko nije smatrao za ostanak tamo za uvek, nego privremeno, dok kriza n prodje..
Danas se situacija u Hrvatskoj smirila, cak hrvatska vlada poziva Srbe da se vrate, daju im kuce i posao... Jedan broj postenog sveta se i vratio...
Osnovni je RED da se oni koji su u teskim vremenima bili primljenji od Srba u Vojvodini, sada zahvale domacinu i vrate se svojim kucama, onamo odakle su bili divljacki proterani.
Nije bas potpuno normalno da izbeglice ZAUVEK ostanu na postorima koji su im samo MOMENTALNO ukazali gostoprimstvo.
Da Hrvatska zabranjuje povratak, ovo pitanje ne bi imalo smisla...Ali, Hrvatska POZIVA da se vrate...
Neki zluradi bi mogli reci da su se izbeglice debelo OKORISTILI od situacije i zamenuli BESPLATNO hercegovacki ljuti krs za plodnu vojvodjansku zemlju...
Naravno, ja znam da to nije tako, ali zli autonomasi bas to tvrde...
Autonomase bi trebalo zabraniti zakonom!![]()
Somi, mislim da se mi odavno znamo, sa nekih drugih foruma....
Posle iskustva koje su imali pre nekih petnaest godina, normalno je da najveći broj njih ne želi, a jedan broj i ne može da se vrati.Uz mnogo sreće, ako uspeju da povrate svoju imovinu u Hrvatskoj, prodaju je i dođu u Srbiju da žive, zašto je to čudno? Jel' zabranjeno prodati svoju imovinu u jednoj državi i kupiti u drugoj?
Nije nas zavarala tvoja ironična završnica u vezi zlih autonomaša. Jasno je da misliš upravo kao ti "zli autonomaši".
Ok. Sala.
Sa pola istine u njoj.
Pa treba shvatiti da je Hrvatska nezavisna drzava i da Srbi ne mogu tamo da postavljaju svoje uslove i zelje.
Uz to, tamo su svi Srbi imali boracke penzije jer su svi bili 6. licka i 4 krajinska udarna brigada, (cak i oni koji su rodjeni nakon 1945.)
Mogli bi tako isto da Hrvati traze placanje odstete za one koji su ubijenu u Vukovaru ili po Slavoniji..?
A to bas ne bi izaslo pozitivno...
Ne znam danu ,al tebe poznajem .
ps Vidimo se
Posle iskustva koje su imali pre nekih petnaest godina, normalno je da najveći broj njih ne želi, a jedan broj i ne može da se vrati.Uz mnogo sreće, ako uspeju da povrate svoju imovinu u Hrvatskoj, prodaju je i dođu u Srbiju da žive, zašto je to čudno? Jel' zabranjeno prodati svoju imovinu u jednoj državi i kupiti u drugoj?
Nije nas zavarala tvoja ironična završnica u vezi zlih autonomaša. Jasno je da misliš upravo kao ti "zli autonomaši".
Ok. Sala.
Sa pola istine u njoj.