YouBetterStop
Primećen član
- Poruka
- 757
slazem se skoro sasvim s tobom.Meni sad nije jasno zašto ti ljudi koji iz sveg glasa viču kako ne slušaju i ne podržavaju te stvari sami slušaju ili ih prosto tolerišu. Ja sam jako protiv. Neumoljiva sam. Kada čujem narodnjake, gasim istog trena, ako mogu, a ako ne mogu u stanju sam svašta da kažem onome ko ih sluša. Jednostavno ne tolerišem takav terorizam na mozak i moje nerve. Problem je kako da dete ne podpadne pod loš uticaj kada izađe iz kuće. Međutim, mnogi koji kukaju upravo nude detetu ovaj izvor u samoj kući. Dakle, čemu povici ako nema primera? Dete, ako čuje te gluposti van kuće, a kod kuće mu se objasni da to nema nikakve vrednosti niti pameti, neće slušati. A ako čuje i u kući smeće, onda neće biti svesno da je to smeće. Zar ne?
Dakle, moje pitanje je: da li smatrate da decu treba da vaspitavate vi ili društvo? Društvo će imati svog udela, ali vi ste tu da biste usmerili uticaje društva, zar ne? Porodica, kuća u kojoj živi dete, treba da bude baza koja će naučiti dete šta valja, a šta ne.
mi bogami suptilno "naturamo" deci nas ukusSamo cu reci na osnovu svog vidjenja ne osudjujuci nikoga i postujuci i vase stavove.
Ja smatram da detetu ne treba naturati posto-poto svoj ukus i svoja merila, ali mu ih treba navesti i izrazavati svoj stav.
U kreiranju svog ukusa ono mora imati slobodu, svidjalo se to meni ili ne, a to u sferi kao sto su muzika, hobi, sport, moda, itd.
Svako nasilno nametanje nekih ciljeva ili normi detetu stvara kod njega osecaj nize vrednosti onog momenta kada ne zadovolji vasu zelju.
I detetu je, kao i odraslom, potrebna sloboda izbora, prilagodjena njegovom uzrastu.

ne mogu ja njima da pustim da sami odlucuju sta ce da slusaju a sta ne, kad uopste i ne znaju kakav izbor sve imaju. zato ja i moj muz deci snimamo muziku koju posle zajedno slusamo, objasnjavamo sta ko peva, koja grupa, koji pevac, iz koje je godine pesma... i tako. to nam je taktika. ili se npr. igramo uz radecki mars, kreni, stani, marsiraj...njima je smesno i zabavno, a opet nesto pametno nauce.
ja namerno idem na to da im usadim gadjenje prvenstveno prema novokomponovanim glupostima i arlaukanjima kao i prema citavom tom nacinu zivota "udri brigu na veselje".
kada naletim na grand paradu, zovem ih da vide cudo nevidjeno, skrenem im paznju na glupe reči "oko mene pijani drugari"