- Poruka
- 129.323
Apropo price koja se vodila ovde madjari resili da idu korak dalje 
ne znam samo kako misle da sprovedu ovo u delo a da odrze turizam.
i krucijalno pitanje..kako ce znati da li je neko sa fotografije dao odobrenje..gde ce ga naci da provere?
ovo me podseca na one zastarele zakone koji jos uvek funkcionisu u pravu iako su besmisleni kao na primer da u teksasu ne smete da pravite namestaj ako ste goli, , u oklahomi ne smete da pravite grimase pred psom a u francuskoj na primer ne mozete da prodajete lutke koje nemaju ljudsko lice (znaci, E.T., Alf, darth wader, transformesri i slicne lutkice su zabranjene
samo sto su to stari zakoni a madjari nakrcali ovo pre nedelju dana

ne znam samo kako misle da sprovedu ovo u delo a da odrze turizam.
Od 15. marta u Mađarskoj važi novi zakon koji se zasigurno neće svideti ni fotografima u toj državi, ali isto tako niti turistima koji žele zabeležiti lepote svog izleta.Besmislica pravnog sistema koja nam stiže od suseda i koji prenosi The Guardian glasi ukratko ovako: svako fotografisanje, prilikom kojeg postoji šansa da vam u kadar uđe neka osoba, zabranjeno je bez dozvole osobe koju ste fotografisali.Dakle, ako ste odlučili provesti lepi vikend u “Mađi” i pritom se slikate sa boljom polovinom, ne zaboravite pitati svaku osobu koja se slučajno našla u kadru da li vam daje dozvolu da tu fotografiju i zadržite. Smešak vam je na licu? E, pa po novom, mađarskom zakonu to je upravo što morate i uraditi, jer u suprotnom slučaju morate biti svesni da to što radite jeste ozbiljan prekršaj. Nakon što smo dali bezazleni primer turističke fotografije zapitajte se što će se desiti medijskim kućama koje će recimo želeti zabeležiti neki skup na ulicama gradova ili pak još zanimljiviji slučaj… Kriminalci će moći osporiti dokaz tj. fotografiju koja je snimana bez njihovog znanja.
![]()
i krucijalno pitanje..kako ce znati da li je neko sa fotografije dao odobrenje..gde ce ga naci da provere?

ovo me podseca na one zastarele zakone koji jos uvek funkcionisu u pravu iako su besmisleni kao na primer da u teksasu ne smete da pravite namestaj ako ste goli, , u oklahomi ne smete da pravite grimase pred psom a u francuskoj na primer ne mozete da prodajete lutke koje nemaju ljudsko lice (znaci, E.T., Alf, darth wader, transformesri i slicne lutkice su zabranjene

samo sto su to stari zakoni a madjari nakrcali ovo pre nedelju dana