Zaboravljeni asovi

Poruka
9.030
Jos jedna tema od mene, a propo vec slicne (najveca razocarenja), nesto me drma nostalgija za starim dobrim fudbalskim vremenima :mrgreen:

Neka ova bude omaz svim onim odlicnim igracima koji su imali svoje zvezdane trenutke, mada nikada nisu bili medju prvih desetak-dvadeset najboljih na svetu. Pa ipak, vecine njih, kad malo premotamo film, seticemo se. Sto se mene tice, na spisak turam majstore u poslednjih cetvrt veka koliko pratim svetsku scenu, a koje sam gledao. Tek uz malo guglanja setio sam se nekih imena, nezasluzeno ih zaboravivsi.

Primerice,

Stefan Sapujza - opasno me je nervirao. likom je delovao kao retardirani streber, ali kapa dole za umece.

images

Alfonso - nisam 100 posto siguran, ali mislim da je on prvi uveo modu belih kopacki i zbog njih mi je isao na q...c. Ali je i pored toga bio klasa.

alfonso2.jpg

Sinjori - i on me je zivcirao sa onom kosicom, onako malo pogrbljen, i opet jos jedan koji je znao znanje.

330px-Giuseppe_Signori_Lazio_3.jpg

Janker - celonger koji je napravio odlicnu karijeru mada sam se uvek pitao `kako`. Treba li da pominjem da me je zivcirao :mrgreen:

127952_huge.jpg

Prilozi

• Stephane-Chapuisat.jpg
    Stephane-Chapuisat.jpg
    33,6 KB · Pregleda: 30
Ima ih iz Kalca tih 90-ih dosta cuvenih, a pomalo zaboravljenih.

Deli Valdes, duga i bogata karijera

56200.jpg

Luis Oliveira

oliveira.jpg

Abel Balbo

951554-e1318072140583-300x265.jpg

Danijel Fonseka

_1973175_fonseca2300.jpg

I jedan jedini, neprevazidjeni :worth: koga bese Saki nikada nije hteo da zove u repku jer je pusio dve pakle dnevno i cevcio pivo u lokalnom baru

Dario-Hubner-Brescia.jpg

Uf, kad se njega setim, setim se i kako je zivot nepravedan :( Al` najiskrenije.

Za tog majstora nikada nije bilo mesta u reprezentaciji Brazila, kao ni za onog drugog, Paola Serza, jer su imali nesrecu da na vrhuncu karijere u brazilskoj repki igraju Romario, Bebeto, Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinjo.

A eto, danas bi mogli da nose celu reprezentaciju, kakva je konkurencija.

Recimo Alvaro Rekoba , mnogi su ga zaboravili a covek jos uvek je aktivan igrac , igra za Nacional iz Montevidea (doduse sa nesto kracom kosom)

481694_0.gif

Pa recimo jos jedan Urugvajac Marselo Zalajeta ,koji trenutno igra za najveceg rivala Nacionala , Penjarol.

492px-Marcelo_Zalayeta.jpg

Recimo pomenuo bi bas zaboravljenog Brazilca Violu , koji je bio clan one cuvene generacije Brazila iz 94-e koja je osvojila SP u SAD , inace iako ima vec 45 godina lik jos uvek igra aktivno fudbal , sada igra za Gremio iz Osaska , koji je takmici u Paulista 2 ligi.

viola_gremioosasco_vampeta_ae_95.jpg

Kad govorimo o igracima koji vise nisu aktivni recimo cesto mi na pamet pada cuveni Cileanski tandem Marselo Salas i Ivan Zamorano

Zasa2411.jpg

Poslednja izmena:
Uf, kad se njega setim, setim se i kako je zivot nepravedan :( Al` najiskrenije.

Za tog majstora nikada nije bilo mesta u reprezentaciji Brazila, kao ni za onog drugog, Paola Serza, jer su imali nesrecu da na vrhuncu karijere u brazilskoj repki igraju Romario, Bebeto, Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinjo.

A eto, danas bi mogli da nose celu reprezentaciju, kakva je konkurencija.

Ne znam da li se secas onog Brazilca iz Sportinga i Porta Maria Zardela.
Kakva je to bila gol masina, ali opet je bio diskriminasan u reprezentaciji.
Posle je otisao u aut, otkrio kokain i tu je bio kraj.

Njega se i setim jer u Benfiki sada povremeno igra isto neki Zardel.

Prvo sam se poradovao da je njegov klinac :D ali nije dovoljna razlika u godinama

Seca li se neko ove cepanice? Kakav je to drvoseca bio, a i on napravio cudnovato debelu karijeru.

images

Poslednja izmena:
jimmy floyd hasselbaink gol masina kako sam tog coveka gotivio...secam se da sam davno cito Jokanovicev neki intervju u kome je reko za Halesbainka da nemoze da ispimpla loptu ni 10 puta...Roj Makaj kad smo vec kod holandjana fantastican napadac nikad mi u Bajernu nije bio kao u Deportivu nemilosrdan...Zorz Vea mozda najbolji africki igrac svih vremena...

Poslednja izmena:
Jedan fin tekst o dve sjajne generacije Deportiva iz La Korunje.

Secam se iz tih ekipa Bebeta, Djalminje, Donata, Frana, Makaja, Valerona, ali sam, recimo, skroz zaboravio na sjajne Maura Silvu, Dijega Tristana, Flavija Konseisaa i Nuredina Najbeta. Emersona, takodje.

http://www.rts.rs/page/sport/ci/story/31/%D0%A4%D1%83%D0%B4%D0%B1%D0%B0%D0%BB/1577007/%D0%A1%D0%B5%D1%9B%D0%B0%D1%9A%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%BC%D0%BE%D0%BC%D0%BA%D0%B5+%D1%81%D0%B0+%D0%A0%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B0.html

Odusevim se kad vidim Mendietu, ne mogu da ne dodam ovog coveka : Pogledajte prilog 326601

Ebote, kako sam se istripovao sa ovom montiranom slicicom :lol: Reko` da l` je moguce da je igrao u Italiji, ne secam ga se uopste i znam da je mladji, ali sam ipak proverio :mrgreen:

Ma i ta cela Valensijina generacija iz dva finala LS je za pamcenje:

Claudio `Vaska`, Kili Gonzales, Djuka, Baraha, Farinos, Visente, Aimar, Ajala, Kanjizares na golu.

Ubijali su. Velika steta sto nisu uspeli da osvoje klempavka, narocito posle onih penala sa Bajernom :(

I naravno, opet nista vecina njih nije napravila kad su se rasprodali.

Jared Borgetti, najbolji strijelac Meksika. Svoje najbolje dane fudbala provodi u Meksiku, malo se okušao u evropskom fudbalu ali tek pred kraj karijere.

Parblo Aimar, ono nekoliko sezona što je proveo u Španiji odlično se pokazao, mada mislim da je on iskreno mogao više...

Back