Zablude o ljudskom telu

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Buduća legenda
Poruka
25.303
Za neke od sledećih "činjenica" o ljudskom telu ste čuli od članova porodice, prijatelja ili nasumičnih ljudi na internetu

91320_lunghealth-ftr_f.jpg

Možda ste poverovali u neke od njih, a možda i u sve. Ipak, radi se o najobičnijim zabludama, koje su se iz nekog razloga proširile među ljudima.

Zabluda 1: Nije bezbedno probuditi osobu koja hoda u snu
Istina je obrnuta. Nije bezbedno dopustiti im da se dalje kreću, jer tako rizikuju da padnu i povrede se. Oni će svakako biti dezorijentisani kada ih probudite, ali vi ćete biti tu da im objasnite šta se desilo.

Zabluda 2: Ne valja jesti pre odlaska na plivanje
Konzumiranjem hrane pre plivanja ne povećavate rizik da ćete se udaviti. Suzdržavanje odalkohola neposredno pre obavljanja ove aktivnosti, s druge strane, maksimalno je preporučljivo.

Zabluda 3: Krv u našim venama je plava
Ona nam samo izgleda tako zbog načina na koji naša koža reflektuje svetlost. Krv u venama je crvena, kao i svugde drugde u našem telu.

Zabluda 4: Na različitim delovima jezika postoje receptori za različite ukuse
Neki delovi jezika su možda osetljiviji na neke ukuse, ali na jeziku ne postoji posebni delovi za slatke, slane, kisele ili gorke ukuse.

Zabluda 5: Gledanje televizora iz velike blizine pogoršava vid
Ljudi koji već imaju loš vid se zbog te činjenice približavaju televizoru. NJihova kratkovidost je mahom genetska i gledanje televizije sa male udaljenosti je neće pogoršati.

Zabluda 6: Ako se često brijete, dlake će vam rasti brže i biti deblje
To samo tako izgleda sutradan nakon brijanja jer ste tim činom uklonili vrhove dlaka, koji su uži. Kada vam ponovo izrastu dlake, videćete da su vam brada i brkovi isti kao ranije.

Zabluda 7: Kosa i nokti nastavljaju da rastu nakon smrti
Zapravo se dešava da se koža suši i skuplja što stvara iluziju da su nokti i kosa duži nego pre smrti.

Sa net-a :roll:

Jel istina da nije dobro jesti izmedju obroka?
"Kada ujutru normalno počnemo da jedemo, nećemo preskakati doručak. Od osam sati ujutru, na svaka četiri sata, treba uzimati obrok. Tako može da se izbegne prejedanje. Treba izbegavati sodu bikarbonu i gazirana pića. Poželjno je uzeti čaj od matičnjaka ili kantariona, zeleni čaj za detoksikaciju, gutljaj po gutljaj, i pola sata posle jela zbog enzima i metabolizma" je riječ i savjet stručnjaka za ishranu
Kad bi se ovoga pridržavali, ne biimali potrebe ni za kakvim medjuobrocima. :D

Ipak, radi se o najobičnijim zabludama, koje su se iz nekog razloga proširile među ljudima.

Zabluda 2: Ne valja jesti pre odlaska na plivanje
Konzumiranjem hrane pre plivanja ne povećavate rizik da ćete se udaviti. Suzdržavanje odalkohola neposredno pre obavljanja ove aktivnosti, s druge strane, maksimalno je preporučljivo.

//////

Pre plivanja dva sata ne treba jesti. Zbog jako male mogucnosti dobijanja trbusne kile.
I zbog procesa varenja.

Zabluda 5: Gledanje televizora iz velike blizine pogoršava vid
Ljudi koji već imaju loš vid se zbog te činjenice približavaju televizoru. NJihova kratkovidost je mahom genetska i gledanje televizije sa male udaljenosti je neće pogoršati.

///////

Dugotrajno gledanje bilo cega iz velike blizine moze biti okidac za glavobolje i moze stvoriti problem sa culom vida. Posebno ako predmet gledanja emituje jaku svetlost.

Zabluda 6: Ako se često brijete, dlake će vam rasti brže i biti deblje
To samo tako izgleda sutradan nakon brijanja jer ste tim činom uklonili vrhove dlaka, koji su uži. Kada vam ponovo izrastu dlake, videćete da su vam brada i brkovi isti kao ranije.

///////////

Brijanje i sisanje dlaka utice na brzi rast. Sto vise se tretira to brze i deblje raste. Organizam ima neverovatno sofisticirana podesavanja i mehanizme.

Zabluda 7: Kosa i nokti nastavljaju da rastu nakon smrti
Zapravo se dešava da se koža suši i skuplja što stvara iluziju da su nokti i kosa duži nego pre smrti.

Sa net-a
:roll:

//////////

Kosa i nokti nastavljaju da rastu nakon smrti dok ne potrose hranljive materije ili dok se ne ugase sistemi, mehanizmi. Nakon prestanka disanja odredjeni mehanizmi rade cak i srce nekada proradi opet ali tada ste vec pod zemljom tako da nemate razloga za brigu. Srce proradi kada mozak pronadje nacin da posalje elektricni impuls da ga ukljuci. Culo sluha ostaje nakon smrti neodredjeno vreme. Culo vida takodje.

Nije opasno probuditi pacijenta koji mesečari, ali stručnjaci koji ga obeshrabruju citiraju da je neuspešan i dovodi do dezorijentisanosti pacijenata. Pokušajte da im olakšate povratak u krevet bez nasilnih pokušaja. Ako ne uspete, samo pažljivo posmatrajte kako biste osigurali njihovu bezbednost i pokušajte ponovo nakon što prođe neko vreme.

Neno ----- Lepo je prijatelju,sto si nam objasnio tajne ljudskog tela.Ja moram da ispricam slucaj,koji se meni dogodio,pre par godina.Bio sam u Cacku
,nekim poslom.Posetio sam druga iz srednje skole,i on i njegova supruga,nisu mi dali da prenocim u hotelu,vec su mi spemili da
prespavam kod njih,u posebnoj sobi. Negde sat dva iza ponoci,osetim da neko lezi pored mene,u krevetu.Mrak u sobi potpun.Pocnem da pipam rukama
i sta napipam,oble cvrste zenske dojke.Ja se napalim,pa poceh da pipam i stezem po celom,jasno mi bi,zenskom telu.I ta zenska se napali,i bogami
odradismo zestoki seks.Sutra ujutru,za vreme dorucka,drug me upita,da te nije moja zena nocas probudila ? Na moje pitanje zasto bi me
probudila,on rece,kako njegova zena nocu po nekad hoda u snu.Rekoh da nista nisam cuo,da imam tvrd san.Pogledah u njegovu zenu,koja je za sporetom,kuvala prvu jutarnju kafu,i ugledah lagani necujni smesak,u uglu njenih lepih senzualnih usana.

Back