Zablude o ishrani

Mnogo bre dugo , ali nije sve tako jednostavno kako on zamislja..

Tako sam ja razmisljao kad sam imao 16 godina.. ali nije tako ....jeste u globalu , ali nije ako se precizno prica...
U prevodu ovo je za one koji ne mogu mnogo da razmisljaju , nego hoce da im sve bude u jednoj recenici....10 recenica i postao je genijalac...

Gastro ima previse detalja, tako da bolje 10 recenica...

Najkorisniji savet je od one babe sto ima 103 godine, nego sve ovo sto su pricali ...

Ima nesto sto nije tacno , npr hormoni , da je najbitniji energetski bilans, to je greska, najlakse je probati , jedi jednu namerniciu, ugasio si ga, iako energetski pokrijes potrosnju...ali se pokrio on sam time sto stalno prica umerenost...

Kafa, netacno izlaganje..
Tako da u globalu , klik bajt....ali odlicno za ljude koji hoce 10 recenica da nauce, samo bi trebalo to i napisati , ok je ovako zbog analize ne napisati , ali ko hoce za sebe, on napise 10 recenica i to je to...

Nije mu tacno ni za kiselo bazno , ne radi se o krvi kod toga, nego oko zeluca...
A ph zeluca moze da zavisi od vrste hrane koju uzimas, , uzmes los eurokrem i ima da ti napravi kiselinu u zelucu...

Cek da nabrojim i pozitivu..
Sve je rekao po malo ,
sve savetuje da se jede
naucio ljude da se ne nalivaju vodom
savetuje ih da ne panice nego alergije u praksi da otkrivaju , ali ipak ne savetujem trudnicama da tako rade....priznajem da ja radim tako , npr ja znam da sam na neke stvari malo alergican, i to tacno na koji deo , ali koliko sam cuo kad je zena trudna, svaka alergijska reakcija joj umanjuje imuni sistem, sto je logicno a to nekad moze da znaci puno ako je vec tanka, pa da se ne desi pobacaj..u tom smislu...
Kazem kao ja kad sam imao 15 godina, tacno sam ovako regulisao tezinu...i mislio da je tako..
Naravno nije tako , ali u globalu je tako , ako si raznovrsan, sto on ponavlja..dakle u paketu je u pravu..

Nisu pomenuli da ima promene metabolizma ali to zavisi od tajminga, tj koe nekog je u 30 godina, kod mog druga je u 35, kod nekog je u 40, zatim su klizni i oni datumi za starenje, samo sto ih ima vise, kod mog caleta su bili u 29 u 36 u 42 tad mu je pocela da opada kosa ali je stavio madjarski sampon pa mu narasla i nije vise nikad opadala...to je onaj datum hormonalnog klimakterijuma bio , verovatno je tad imao i kratkotrajnu impotenciju, nisam pitao...tad nisam znao sta sve moze, sad sam procitao u medjuvremenu..
pa sledeci termin za starenje je bio u 48 , pa je bio bolestan i tad zbog bolesti isto ostario vidno , pa je pauza do 62 kao da nije stario , cisto navodim da svaki covek ima tajming kad mu se telo menja i to vise tih ...i to drzi u genotipu i u fenotipu..

Fenotip trigeruje preko kondicije i zdravlja a genotip vreme...

A setio sam se , nemoj neko da se zaebe pa da pije kafu na svakih 2h, dobice trovanje...kafom....Kafa je zaebana , iako su mnogi sad na tim kofeinskim picima, ali stvarno je zaebana....ja sam video 3 trovanja kafom, jedno je bilo bukvalno za umiranje, i infuzije i ispiranje zeluca, i neki poremecaji posle , jedno trovanje je bilo opasno u smislu nesvest, ispiranje zeluca, ali 2h i oporavio se musko....a jedno trovanje je bilo sa simptomima trovanja, prosirene zenice totalno , cak i ne reaguju , mucnina povracanje ali je proslo posle 3,4 sata...

Ja inace ne pijem kafu a i alergican sam na istu , tako da mene bi ti napici napucali u sekundi...

Poslednja izmena:
Ja bi se složila da je balans ključ. Jedi sve ali se ne ožderavaj.
Mi ljudi mislimo da smo pametniji i od majke prirode pa sad kao nećemo jesti štap celera nego nacjediti 5 kila cilera u sok..i dobiti dijareju i poremetiti odnos drugih vitamina i minerala u organizmu.
Nemamo pojma ukoliko unesemo previše magnezijuma, cinka..da remetimo balans i da prekomjernom upotrebom jednog eliminišemo neki drugi vitamin ili mineral u organizmu.
To može biti opasno.

Stalno mjenjaju teorije. Pola onog što sam učila iz tehnologije danas ne vredi.

Za kafu se slažem! Meni mozak poremeti da izgubim koncentraciju da sastavim rečenicu. Tjelo vibrira ko na struju 😅
Smeta mi kofein i iz kole a kamoli kafe.

Back