@Zvezdane staze
Pa najcesce su najpametniji ti koji procitaju sto strana o fitnesu, jer se u casopisima tog tipa
iznose jednostrana misljenja, bez razloga za i protiv... I osobe koje ih procitaju, budu fascinirane
svojim novim saznanjima, a nisu svesne kolicine svog neznanja!
Mislim i dalje da je izgled bitan kod (verovatno i jedino kod) trenera koji vode grupne programe vezbanja,
jer oni vezbaju sa svojim clanovima, a za ostale trenere mislim da je to totalno nebitno. Po toj nekoj logici
Dule Vujosevic mora da bude extra kosarkas

)) Jer pravi dobre kosarkase

Inace mislim da sa DIF-a izadje gomila mamlaza, kako ti kazes, jer je pola njih tu samo da bi zavrsili neki fax,
kao sto je slucaj i na vecini ostalih fakulteta!
Ale da se i mi slozimo u necemu, slazem se da je teorijsko i prakticno nerazdvojivo, ili pak oni koji su
prakticari ne trebaju da imaju pojma o teoriji

Pa onda kad im dodje neko obrazovaniji, svoje neznanje
najcesce resavaju linijom manjeg otpora recenicom "ma ti si teoreticar".
Jadna ti

Nisi zapocela temu zbog sebe, nego zbog drugih... humanitarna radnica, aj ne farbaj nas ovde na
forumu

A u prethodnim postovima, moj kolega uzeo brdo para na powe plate, ona jadna ima 40 vezbaca a pojma nema,
lepo priznaj da ovde ispitujes javno mnjenje zasto ti nemas dovoljno vezbaca kao oni

Mrzi me da te citiram skroz, posto sama sebi kontriras na vise mesta... ali evo nesto sto si napisala
"po meni je dosta obmanjivanja i otimanja para,valjda ovo treba da je struka kojom ce se ljudi baviti
zarad viseg cilja lepote i zdravlja,i da treba da postoji ostra selekcija pri zaposljavanju ,samo to ,
a ostale ucesnike u razgovoru bih zamolila da daju svoja iskustva i savete ljudima koji zele da pocnu
da vezbaju a ne znaju nista o tome.
Dakle,iskustva i konkretne savete,kako da ljudi prepoznaju coveka koji nesto zna i ume,ako se
uz celu ovu pricu slaze ``sta ?snasao se covek otima pare na power platey`` onda ode mast u propast."
- Dosta ti je obmanjivanja i otimanja para, ovo sad zvuci kao da niko drugi ne radi kako valja, i
kao da si besna na sve kolege jer oni eto nemaju pojma, a ti sve znas (na polovini fakulteta), ali kao
slucajno oni se ubijaju od klijentele, a ti nemas posao...
- Zarad viseg cilja lepote i zdravlja... uf koje pisanije, inace trebala bi znati da je to jos davno razdvojeno,
da se vezba ili zarad lepote ili zarad zdravlja (Kuper aerobik, i Dzejn Fonda aerobik)...
- I na kraju opet kazes da ljudi treba da daju savete da ljudi prepoznaju onog ko zna, dakle
ipak favorizujes teoreticare kako bi ovde neki rekli, a ovamo kao nije cenim i jedne i druge...
- Ode mast u propast? Ne razumem? Mozda je covek radio to iz najbolje namere, ali iz neznanja, da se razumemo
OGROMAN BROJ ISTRAZIVANJA je davao pozitivnu ocenu funkcionisanja power plate podloge... kako si ti sigurna ko
je u pravu nakon silnih kontradiktornih rezultata?
@georgejune
Bez ljutnje, ali vecu glupost nisam cuo u skorije vreme, od tvoje prve replike na moj post!
Pa to je kao kad bi rekao lekaru svako moze da procita knjige, nego jesi li ti isprobao sve te silne
lekove na sebi pa da ti znas da to funkcionise.... Pa nije isprobao na sebi, ali se ta literatura poziva na
rezultate proverene u praksi!
Ti ces probati vezbe i videti da li ima efekta, pa cemu onda literratura i iskustvo prethodnih generacija,
ako ces ti sve vezbe ovoga sveta da isprobavas na sebi... LITERATURA kaze da ledja treba da stoje pravo prilikom
podizanja opterecenja iz cucnja... a tvoj stav je na osnovu iskazanog, ma koja literatura, da ja to prvo
isprobam na sebi ko sisa kako mi stoje ledja... cap diskushernia

A sto se tice prethodnog, malo ronis i to je to... iskustvo mi govori da to... ispiti se daju kao od sale,
ma boranija, malo sam trckarao... najcesce izlazi iz usta kvazi difovaca, koji ili studiraju po desetak godina,
ili zavrsavaju neke kurseve, eventualno vise skole, pa setajuci oko difa sbe nazivaju difovcima.
@Zvezdane staze
Opet moram da te citiram... "uz minimalno znanje anatomije" ... prava recenica koja izlazi iz (u ovom
slucaju prstiju) jedne difovke, ako ti potvrdjujes da je za vezbanje potrebno minimalno znanje anatomije,
onda jaoj meni ako ti mojoj budes predavala fizicko, ond anije ni cudo sto danasnju decu uce da stalno trce preko
samo i jedino prednjeg dela stopala, sto fudbalerima skracuju korak i u trcanju bez lopte itd. itd., *** poznavanje
anatomije, ali minimalno, dovoljno da proizvede jako veliku glupost!
@Georgejune
Naucio te da plivanju covek koji nema veze sa plivanjem, ali je zavrsio dif, jer je praksu savladao odavno?
Pa cek jel on ima ili nema veze sa plivanjem? Ili ovde obmanjujes ljude tek da bi nesto rekao?
U svakom slucaju obmanjujes ljude! Jer ako je praksu savladao odavno onda ima veze sa plivanjem; a ako ipak
nema veze sa plivanjem onda to odudara od tvog dosadasnjeg stava da su jedini i pravi treneri tzv. pakticari!
Po njemu se vidi da zna sta prica - ovo mi moras pojasniti, zaista ne razumem ovo.
@Zvezdane staze
Ima strucnjaka iz bilo koje oblasti fizicke pripreme, koji nije ni prosao pored faxa?
Navedi mi neke molim te! Ali nemoj mi nabrajati medijski popularnu boraniju, nego priznate strucnjake!
@Georgejune
Biciklista koji nema pojma sa teorijom; jos mi reci da si jedan od boljih u zemlji, i eto meni odgovora zasto
nam je biciklizam u takvom stanju.