zabavljanje/udaja

• Začetnik teme Začetnik teme Larra
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
koliko se treba zabavljati pre braka`?.......to je tehnicko pitanje.
Ima i onih i po 10 godina u vezi pa se opet ne upoznaju kako treba,,ili onih drugih koji prosto prodru u partnera i osvoje ga.
Mislim da se treba posvetiti partneru koliko je god to moguce i postaviti ga kao prioritet.Onda vreme zabavljanja gubi svaki smisao,jer ljubav ipak ne zna za vreme.

goodfairy:
moj suprug me je zaprosio posle dva meseca zabavljanja mada smo od samog pochetka znali da smo sudjeni jedno drugom

drugachiji je osecaj kad se zaljubish u nekog a drugachiji kad osetish da je on taj

veruj mi ;)

a kako si to osetila da ste sudjeni kako ste znali. posle koliko ste se kre.snuli

je l niste shvrljali

gigule:
ja sam bila u dugoj vezi pre braka.
uglavnom vako, smuvali smo se dec. 1995.
venčali dec. 2001. god.
živeli smo zajedno jedno dve godine
trenutno smo u braku... he he he

kakav vam je seks. da li cesto menjate poze
izvinjavam se sad ce me kamenovati i sto nece ad posalje je l ovo neka blokada

majcheki:
Ne mislim da ljudi koji se venčavaju greše u nečemu, niti razmišljam o njima uopšte. Jednostavno imaju drugačiju viziju življenja od mene.

he ti si za hipi komunu

shta kad oces da se razilazish, shta je tu cije...zato postoji gradjanski brak valjda
da pravno regulises neke stvari npr, pola imovine tebi pola njemu

brak?? je ostatak?
zasto brak uopste postoji?
...da li ga je crkva izmislila?
ok, hriscanstvo nije jedina crkva. kada je uopste nastao brak?
kakvi brakovi postoje? ovaj nas je monogaman. ok postoje i druga uredjenja.
...kako u poli-uredjenjima zene opstaju?
ovo je digresija.. zene su tamo extremno doterane, onda trbusni ples - govorim o arapskom delu i to su moja zapazhanja - koji podstice zenstvenost... ako su zadovoljne sobom u zhenskom smislu, manje ce biti posesivne? ok lupam..
je l i urodjenicka plemena imaju neko vencanje? (oh oni su zaostali mi smo napredni, ebiga belac sam i ja) neki ritual? ok kod njih verovatno ima i mono i poligamije, zavisi.
da li je uvek muskarac 1 a vise zen, ima li negde sistem matrijarhata? hm...obicno su takve zhene 'kurtizane' tj zna se shta svet o njima misli. :I da li su te zene srecne ili nisu? da li je glupo postaviti to pitanje? jeste. poznajete li vi neku takvu?
i cemu sve to, zasto su izmishljali taj ritual? ajde hriscanstvo... brak je prema onome koliko znam - zeleno svetlo da se krene u akciju sexa. ajde, ima neke logike. da bi se obustavio promiskuitet, da bi se znalo cije je dete, da bi se sprecila frka oko preljube....? polne bolesti itd..gnjav gnjav. ja.ali ispade da retko ko ima tu 1 i 1 vezu. da li je to uopste izvorno hriscanstvo ili samo nekakva kasnija izmisljotina sad je to pitanje. ok daleko smo otisli tj ja. malo sam pod uticajem :I i smaram ("smarash" :( )
zasto obred? obredi su pravljeni, po meni, d abudu snazni...da izazovu u coveku neku svest..da shvati to kao nesto ozbiljno? ili mozda postoje stvarno neke vise sile ; ))) pa sidje sveti duh blabla ok nismo svi u tom segmentu. ok to ej bilo tada...sada sve hocemo da izbegnemo neku megalomaniju...jedan deo ljudi, narocito u velikim gradovima. kao sve bi nesto da se sakrijemo..neki

da li je ljubomora prozivod drustva i monogamije, da zivimo kao hipici da li bismo uopste bili ljubomorni? ok sad se vec petljam
ok onda gradjanski ... valjda oko imovine je stvar. valjd aneki pravni odnosi...
he he npr na sudjenju - da li ima zakon da ne mozes da svedocis ili en moras protiv supruznika
hm? ili je to amerika

"ne svedoci na bliznjega svog" - aaaaaa smarash. da da. i shta jos... trazim stalno tu paralelu
ma i nije to bitno ::)

da li vam je lakse kad ste konacno potpisali taj papir...ziveli ste 10 godina zajedno i onda ste konacno potpisali i konacno ste se time odvojili od svojih i sada ste vi ta porodica, a ne mama i tata.
ono kad kazu porodica..meni je porodica mama i tata
a kad se udam onda mi je porodica muzh
ma zavisi
e bre gejevi oce da se venchavaju a vi necete!!! ;) ok ahahha izvinjavam se i ja sam neki devijantan stvor
sta je shta...ne znam

necu da se zabavljam... hocu da se udajem

zabava je za dokone i neozbiljne
ja sam postena zena i to je to
knitting-1.gif

molim da mi se javi posteni mladozenja
ovo je oglas licne prirode

ma kakve veze ima brak sa hriscanstvom i slicnim glupostima,,,,,,cak nema mnogo veze ni sa onim gradjanskim.
To je (barem kod mene),onaj osecaj APSOLUTNE predanosti koji te zapravo stiti od gradjanstva i slicno tome.
Kada se samo ja setim koliko sam bio napadan zato sto sam se ozenio iznenada,svi su skocili da odbrane mladu.
Al ne moze,ona je moja i ima svoj nov dom.

A onda sam se razveo....i hoce opet da se zenim.

5 година забављања, 6 година брака...али дужина (времена проведеног заједно, не нечег другог:wink: ) није никаква гаранција....

Back