Zaba zmiji - Dzabe insistiras....

u Rusiji je to najnormalnije
pitaju te "lične stvari" i dele savete

nego to ova naša pokondirena Ciganija, sve grči i drži u tajnosti a svoju pamet meće u centar svemira
nesto se ne sjecam da su nas rusi s kojima smo radili pitali ista licno, niti da su podijelili ista licnih informacija
doduse, nismo se dobro znali
ali okej
uzmimo da je stvar mentaliteta
a ne (i) zrelosti

Eo citam ovog naseg Djoleta <3
kako mi objasnjava nesto meni sustnski nebitno i znam da je, nicim izazvano, dobronamjeran negdje, al brate...jel i vi dijelite nezeljene savjete?
Da li ih redje dijelimo kako starimo...ono vise me zabole da i sebi dam savjet ili ne odustajete? 😆

https://vukajlija.com/nemoj-da-me-davis-kao-zmija-zabu/172476
ne delim ja vise nista :lol:

sad ozbiljno, ne bavim se time, to mi je u rangu onog idiotripa da moras reci sve sto ti padne na um pri cemu te niko nije pitao apsolutno nista

nesto se ne sjecam da su nas rusi s kojima smo radili pitali ista licno, niti da su podijelili ista licnih informacija
ali okej
a ne (i) zrelosti
Ни моје искуство није такво.
Али су им деца отворенија, умиљатија, брзо те прихвате као незнанца, загрле те, одмах су присни. Наша су деца резервисанија у почетку.

Sa prijateljima i ljudima koje dobro poznajem kroz razgovor sigurno padne i neki savet, ali niko na to ne gleda strogo, ne razmislja previse, niti se nesto zamera. Jednostavno tece prisan razgovor.
Sa nepoznatim ili malo poznatim ljudima uzivo obicno imam distancu, pa tu nema ni previse privatnih prica, niti saveta, nekako nesvesno budem zatvorenija.
Na forumu…pa nekako je koncept takav da se prica o svemu. Ako nesto znam ili imam iskustvo o tome rado cu to podeliti sa drugima. Neko ce to prihvatiti bez puno buke, neko ce se uvrediti „Sta ti meni pametujes?! Kao da ja to ne znam!“ itd, a ima i situacija gde se savet direktno trazi, ali se dobije ignore, nema ni kulturno „hvala“, jer zapravo pita samo odredjene i ti je ne zanimas, ali ne imenuje te odredjene, pa padne zaheb i pises u prazno.

Nekad i ponogne kad su najblizi u pitanju.
Samo ja ne savetujem, nego prelazim u frontalni napad.
Jes da zaboli, al se trgnu
sinoc, ja i moj stariji sin pricamo o mladjem sinu. u nekom trenutku,
ja: zelim da mu pomognem, samo ne znam kako.
Stariji sin: ti kad pomazes, to boli.
ja: :mrgreen: :kafa:
tema: mnogo se suzdrzavam, ono kontam ni ja ne slusam savete, niti mi trebaju. tj ako mi trebaju, trazim, ali opet sanse da cu poslusati su male:))
sad na letovanju, moja najbolja drugarica, sa kojom se znam 45 god.
ja: istresam celu torbu na plazi da bih nasla nesto.
ona: ja ne razumem kako ti radis tako ozbiljne poslove a tako si neorganizovana.
ja: :eek:
odcutim par trenutaka i kazem i ja se cudim.
posle razmisljam, uh uh sta ja sve ne razumem kad je ona u pitanju, ali nikad to nisam rekla..da sam rekla, verovatno se ne bi druzile 40 godina..:mrgreen:

generalno svi imamo mane i vrline, i ne vidim svrhu spominjanja mana-ili volis coveka ili ne, osim ako je bas u nekoj samoubilackoj misiji kojom ugrozava sebe onda moras reci.

ali okej
a ne (i) zrelosti
Englezi se prave "da ih ne zanma"
imaju ono "look at your own business" a ovamo - voajeriśu pa donose subjektivne zaključke "on their own"

Rusi su bar otvoreni kad te zagotive
Inače ih baš briga ako su u prolazu ili ako su u svom nekom poslu.

Prosto

tema: mnogo se suzdrzavam, ono kontam ni ja ne slusam savete, niti mi trebaju. tj ako mi trebaju, trazim, ali opet sanse da cu poslusati su male:))
ona: ja ne razumem kako ti radis tako ozbiljne poslove a tako si neorganizovana.
posle razmisljam, uh uh sta ja sve ne razumem kad je ona u pitanju, ali nikad to nisam rekla..da sam rekla, verovatno se ne bi druzile 40 godina..:mrgreen:

generalno svi imamo mane i vrline, i ne vidim svrhu spominjanja mana-ili volis coveka ili ne, osim ako je bas u nekoj samoubilackoj misiji kojom ugrozava sebe onda moras reci.
sadržaj ženske tašne je misterija za svaku vlasnicu

nikad neće umeti da nabroji šta joj unutra

ima i labelo iz 2004-te

И мени другарице кажу свашта и останем затечена. Али не узимам за зло јер сигурно и ја кажем свашта а ни не приметим.
Када смо са неким блиски дуго и заиста блиски не важемо речи и не бринемо да ћемо бити погрешно протумачени, иначе то није блискост. Уосталом, најважније је да сви знамо да то ништа није злонамерно.

Sa prijateljima i ljudima koje dobro poznajem kroz razgovor sigurno padne i neki savet, ali niko na to ne gleda strogo, ne razmislja previse, niti se nesto zamera. Jednostavno tece prisan razgovor.
Sa nepoznatim ili malo poznatim ljudima uzivo obicno imam distancu, pa tu nema ni previse privatnih prica, niti saveta, nekako nesvesno budem zatvorenija.
Na forumu…pa nekako je koncept takav da se prica o svemu. Ako nesto znam ili imam iskustvo o tome rado cu to podeliti sa drugima. Neko ce to prihvatiti bez puno buke, neko ce se uvrediti „Sta ti meni pametujes?! Kao da ja to ne znam!“ itd, a ima i situacija gde se savet direktno trazi, ali se dobije ignore, nema ni kulturno „hvala“, jer zapravo pita samo odredjene i ti je ne zanimas, ali ne imenuje te odredjene, pa padne zaheb i pises u prazno.
Па форум и јесте за коментарисање. Ако нешто напишеш очекујеш да неко то прочита и прокоментарише. Хит су ми ти што пишу а онда буду у фазону шта се ти мешаш. Па шта ти пишеш онда који ђаво :lol:
Онда пиши блог и закључај коментаре.

sadržaj ženske tašne je misterija za svaku vlasnicu

nikad neće umeti da nabroji šta joj unutra

ima i labelo iz 2004-te
ima u toj pandorinoj kutiji svacega... od prozaicnih stvari kao mobilnog, pilula za kontracepciju, papirnih maramica, ostataka od dorucka- da se ne baci, flasice vode, raznih grickalica- da se nadje, ulozaka-opet nek se nadje zlu ne trebalo, prezervativa kojima je istekao rok upotrebe-mozda zatreba, nikad se ne zna kakav romeo slepac mos da naleti... pa do onih sofisticiranih kao sto su karte od egzita-da se seti, fotki muzicara ili sportista (zavisno od preferencijala)-da masta, fotke bivseg-da ga zaboravi tj. seti posto je to jedno te isto, fotke sadasnjeg-da ga voli naravno, telefonskih imenika iako ima mob-nek se nadje ako mob crkne, novcanika-obicnog polupraznog i tako jos trista cuda...

А лепеза, а наочаре за сунце, а кључеви, а влажне и обичне марамице, а прибор за нокте, а таблете против главобоље, а књига ако нешто будеш чекала да прекратиш време, а сузавац, а метар на извлачење,...?

А лепеза, а наочаре за сунце, а кључеви, а влажне и обичне марамице, а прибор за нокте, а таблете против главобоље, а књига ако нешто будеш чекала да прекратиш време, а сузавац, а метар на извлачење,...?
cekam da ti zavirim pa da napisem :p

Back